Η οικονομία, οι εξελίξεις, τα μέτρα...

Επιχειρούν να εμφανίσουν ως μονόδρομο κάθε μέτρο που διαρρέει η κυβερνητική προπαγάνδα, αφού πρώτα έχουν δημιουργήσει ένα υπέδαφος «αποδοχής» στηριγμένο στην ιδεολογική τρομοκρατία και τον εκφοβισμό. Μέσα από τη μαύρη προπαγάνδα και με καθημερινή πλύση εγκεφάλου, υποβάλλουν τους εργαζόμενους στην ιδέα της «αναγκαιότητας» και του «δεδομένου» των μέτρων.

Επιχειρούν να δημιουργήσουν άτομα τρομοκρατημένα, άβουλα, χωρίς ηθικές αντιστάσεις, τα οποία θα είναι σε θέση να αποδεχτούν ακόμα και τις χειρότερες λύσεις, αρκεί να γλιτώσουν από τον εφιάλτη.

Εναν εφιάλτη που παίρνει τις μορφές της ΕΕ, του ΔΝΤ, των «αγορών», των τιμωρών που μας απειλούν με οικονομική κατάρρευση και εξοστρακισμό από τον πολιτισμένο κόσμο του κεφαλαίου.

Πρόκειται για επεξεργασμένες μεθόδους ψυχολογικού πολέμου, τις οποίες χρησιμοποιούν για να προωθήσουν μέτρα, τα οποία είχαν ήδη προαποφασίσει πριν την εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης, και σήμερα στο όνομά της επιχειρούν να τα εφαρμόσουν.


Η κυβέρνηση δρομολογεί αντιλαϊκή καταιγίδα μέτρων προετοιμάζοντας το «Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης», οι στόχοι του οποίου θα ενισχύσουν τα μέγιστα το κεφάλαιο.

Βασικές επιδιώξεις η μείωση των ελλειμμάτων, που σημαίνει γεμάτα κρατικά ταμεία για γενναίες ενισχύσεις των επιχειρηματιών για επενδύσεις, σε συνδυασμό με δραστικές περικοπές σε τομείς της λεγόμενης κοινωνικής πολιτικής και δημιουργία φτηνών εργατών για μεγαλύτερη κερδοφορία.

Πυρήνας του «Προγράμματος Σταθερότητας» είναι η «εισοδηματική πολιτική» για τον δημόσιο τομέα με πάγωμα μισθών, περικοπή επιδομάτων, (είναι πιλότος και για τον ιδιωτικό τομέα).

Επιβάλλεται αύξηση φορολογίας εισοδήματος, αύξηση ειδικών φόρων κατανάλωσης στα τσιγάρα, στα ποτά, στη βενζίνη, στο πετρέλαιο θέρμανσης των νοικοκυριών.

Περιλαμβάνει ακόμη μείωση συντάξεων, παροχών Υγείας - Πρόνοιας, άρα και εμπορευματοποίησης, καθώς και ιδιωτικοποιήσεις και απελευθέρωση υπηρεσιών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.