Γάζα

Τον αποκλεισμό της Γάζας θα επιχειρήσει να σπάσει και πάλι ευρωπαϊκός στολίσκος, μέρος του οποίου θα αποπλεύσει και από την Ελλάδα, ανακοίνωσε παλαιστινιακή επιτροπή κατά του αποκλεισμού, ενώ σε άλλη αποστολή υπό τον Βρετανό βουλευτή Τζορτζ Γκάλογουεϊ, είναι πιθανό να επιβαίνει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες.

Στη Γάζα, ωστόσο, η Λαϊκή Επιτροπή κατά του Αποκλεισμού, που τελεί υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης της Χαμάς, μίλησε για τουλάχιστον 20 πλοία από ευρωπαϊκές χώρες που θα μεταφέρουν τρόφιμα, φάρμακα και συμβολικά οικοδομικά υλικά, όπως τσιμέντο και σίδερο. Τα περισσότερα πλοία θα έρθουν από Ελλάδα και Τουρκία και άλλα από Σουηδία και Ιταλία, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Ο επικεφαλής της επιτροπής, Τζαμάλ Αλ-Χουντάρι, «χαιρέτισε την ελληνική πρωτοβουλία, ευχαρίστησε τις ελληνικές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειρήνης, διότι θέτουν υπό την αιγίδα τους το θαλάσσιο ταξίδι προς τη Γάζα», ανέφερε ενημερωτικό δελτίο του Παλαιστινιακού Κέντρου Πληροφόρησης στη Γάζα. Για την άρση του αποκλεισμού της Γάζας ζήτησαν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να ασκήσει πίεση προς το Ισραήλ 54 μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου.

Τον αποκλεισμό της πολύπαθης Γάζας είχε σπάσει πέρυσι τον Αύγουστο η αποστολή της οργάνωσης «Free Gaza».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.