Τη Δευτέρα η αίτηση αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού

Τη Δευτέρα, 2 Μάη, στις 9 το πρωί, στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά (Σκουζέ και Φίλωνος), στο 1ο Τριμελές Πλημμελιοδικείο (2ος όροφος), θα εκδικαστεί η αίτηση διακοπής εκτέλεσης της ποινής, που έχει υποβάλει ο Σάββας Ξηρός, προκειμένου να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.
Η δίκη είναι η μοναδική στο πινάκιο, γι’ αυτό και θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί.
Η κατάσταση της υγείας του Σάββα Ξηρού είναι γνωστή. Από τον ιατρικό φάκελο, που περιλαμβάνεται στην αίτηση διακοπής της ποινής προκύπτουν:
1) Ολική τύφλωση από το ένα μάτι και ελάχιστη όραση από το άλλο, το οποίο επίσης κινδυνεύει.
2) Φλεβική ανεπάρκεια και επίδρασή της στα κάτω άκρα, η οποία δημιουργεί κίνδυνο ακρωτηριασμού.
3) Ακουστικά προβλήματα με κίνδυνο πλήρους απώλειας της ακοής.
4) Νευρολογικά και αγγειακά προβλήματα.
5) Χρόνιο άσθμα.
6) Αναπηρία 67%, διαπιστωμένη από την αρμόδια κρατική επιτροπή.
Βάσει αυτών των αδιαμφισβήτητων στοιχείων, ακόμα και το άκρως κατασταλτικό σε υποθέσεις «τρομοκρατίας» Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα για «απάνθρωπη συμπεριφορά» (παραβίαση του άρθρου 3 της ΕΣΔΑ).
Ομως, ακόμα και μετά απ’ αυτή την καταδίκη, δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η διακοπή εκτέλεσης της ποινής του Σάββα. Κι αυτό αποτελεί έναν επιπρόσθετο λόγο για την όσο γίνεται πιο μαζική παρουσία στο δικαστήριο του Πειραιά τη Δευτέρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.