Τοποθετήσεις

Δεν θα διαφωνήσουμε σε πολλά από αυτά που είπε στην προχθεσινή της ομιλία η γραμματέας του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα, ωστόσο δεν μπορούμε να κάνουμε τα "στραβά μάτια" όταν διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά ότι η βασικώτερη προϋπόθεση που θέτει είναι εκείνη της αυστηρής κομματικής αποστείρωσης, ειδικά μάλιστα όταν αποκτά τα χαρακτηριστικά ενός τείχους σαν εκείνο που κάποτε χώριζε τις δύο Γερμανίες.

Η κ. Παπαρήγα δεν στράφηκε μόνο εναντίον όλων των κομμάτων τα οποία και κατά την δική μας άποψη, στήριξαν και στηρίζουν ένα σάπιο εκ γεννετής πολιτικό σύστημα, αλλά και εναντίον κάθε αυθόρμητης έκφρασης αγανάκτησης ή και αντίστασης όπως π.χ. τα "μικροαστικά γιαουρτώματα" ή ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας.

Δεν δίστασε μάλιστα να βάλει στο ίδιο τσουβάλι αυτές τις εκδηλώσεις ή πρακτικές με εκείνες των κουκουλοφόρων, δηλαδή των "ταγμάτων εφόδου" της Νέας Τάξης Πραγμάτων που βαυκαλίζονται τους αντιεξουσιαστές.

Οι κάτοικοι της Κερατέας και όσοι πιστεύουν ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα... δεν γιατρεύεται παρά μόνο αν όλη η Ελλάδα ακολουθήσει το παράδειγμα της Κερατέας, καθώς επίσης και εκείνοι που αγανακτισμένοι από την πείνα, την ανεργία και την κοροϊδία γιαούρτωσαν ή γιουχάρισαν τους εκπροσώπους της νέας βαρβαρότητας, είναι κατά την κ. Παπαρήγα και το ΚΚΕ ίδιοι με εκείνους τους κουκουλοφορεμένους προβοκάτορες των Β. Προαστείων που μεταμφιεσμένοι σε αντιεξουσιαστές, κάνουν αυτό που δεν μπορούν να κάνουν τα ΜΑΤ και οι άλλες δυνάμεις καταστολής.

Κάθε αυθόρμητη λαϊκή κινητοποίηση που δεν ελέγχεται από το στρατηγείο του Περισσού, είναι μολυσμένη και καταδικαστέα, χωρίς ταξική συνείδηση και άρα "ύποπτη" και αναποτελεσματική.

Ίσως θα συμφωνούσαμε αν ο στόχος αυτής της κριτικής ήταν οι γιαλαντζί αντισυγκεντρώσεις και ψευτοαντιεξουσιαστικοί προβοκατόρικοι ακτιβισμοί του ΣΥΡΙΖΑ και των παραφυάδων του.

Η κ. Παπαρήγα, με το να αφορίζει σαν κόκκινος πάπας, τον μαζικό αγώνα π.χ των κατοίκων μιας περιοχής όπως η Κερατέα -οι οποίοι με αφορμή την χωματερή ουσιαστικά τα έβαλαν με τους προστατευόμενους μεγαλοεργολάβους και βασικούς χρηματοδότες των κομμάτων- δείχνει ότι κάνει ότι και ο Θεοδωράκης με τις Σπίθες.

Θέλει δηλαδή το ΚΚΕ
να ποδηγετήσει κάθε λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή και να κινήσει τους δικούς του μηχανισμούς εξουσίας, με δανεική όμως ενέργεια που ασφαλώς θα έχει περάσει πρώτα απο τον ιδεολογικό κλίβανο αποστείρωσης του κόμματος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.