Ξαναρχίζει ένα έργο


Τη συνέχεια των προσεισμικών ελέγχων στα σχολεία ανακοίνωσε ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων ΑΕ, παρουσιάζοντας το γεγονός ως ...μεγάλη επιτυχία. Παράλληλα, υποστηρίζει πως - αν υπάρχουν οι απαραίτητοι πόροι (!) - σε δύο χρόνια θα έχουν ελεγχθεί οι σχολικές μονάδες που έχουν κατασκευαστεί πριν το 1986. Σύμφωνα με δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της ΟΣΚ ΑΕ, Η. Δρούλια, με το νέο πρόγραμμα «μέσα σε δύο περίπου χρόνια δε θα υπάρχει σχολική μονάδα κατασκευής πριν από το 1986 που να μην έχει ελεγχθεί», «εφόσον η ροή του κυλήσει ομαλά, πράγμα το οποίο θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τους διαθέσιμους ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους»... Με λίγα λόγια, ο ΟΣΚ ΑΕ υποστηρίζει ότι συνεχίζει αυτό που έπρεπε να γίνει εδώ και χρόνια, αλλά η ολοκλήρωση δεν είναι σίγουρη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα ελεγχθούν 4.200 επιπλέον σχολικές μονάδες.

Χαρακτηριστικό είναι, πάντως, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας, πως «από το 2001 εξαγγέλθηκε προσεισμικός έλεγχος των σχολικών κτιρίων, χωρίς καμιά επίσημη ενημέρωση για τα αποτελέσματά της. Τα μέχρι τώρα στοιχεία μάς δείχνουν ότι:

  • Με το σεισμό του 1999 της Πάρνηθας, 429 σχολικές μονάδες από τις 2.465 (ποσοστό 17,4%) κρίθηκαν ακατάλληλες για χρήση.

  • To 55% των σχολικών κτιρίων χαρακτηρίζονται "γερασμένα". Το 30,2% είναι χτισμένα πριν το 1959, το 40,9% πριν από 30 χρόνια και μόνο το 20,9% είναι χτισμένα την τελευταία δεκαετία».


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.