Στο δρόμο για την ανατροπή

  Η φωτογραφία είναι από τον «Ριζοσπάστη» και τα λέει όλα. Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και παρά τις απειλές τις κυβέρνησης ακόμα και για απολύσεις είναι στις επάλξεις του αγώνα. Οι εκβιασμοί του Καστανίδη δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα και τώρα η κυβέρνηση εναποθέτει τις ελπίδες της στην δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού που υπό την προστασία των ΜΑΤ θα προχωρήσει στην αποκομιδή των σκουπιδιών. Και σ’ αυτή την περίπτωση όμως οι εργαζόμενοι στον ΧΥΤΑ Φυλής απέχουν απ’ την εργασία τους το Σαββατοκύριακο και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.

Με την ευκαιρία παραθέτουμε ένα απόσπασμα από κείμενο του «Ριζοσπάστη»:
 

Στο δρόμο για την ανατροπή

Η κυβέρνηση δεν μπορεί πια να κάνει πίσω. Εχει πάρει φόρα στον κατήφορο (αυτό είναι το «δράμα» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που ανέφερε χτες ο Βενιζέλος) και είναι υποχρεωμένη να το πάει ως το τέρμα: Να τσακίσει το λαό ή να τσακιστεί η ίδια πάνω σ' έναν ισχυρότατο λαϊκό κυματοθραύστη.
Είμαστε ακριβώς σ' αυτό: `Η αυτοί ή εμείς!
Είναι πόλεμος! Είναι μάχη που ξεπερνά τα όρια ενός αγώνα για την επιβίωση.
Η κυβέρνηση οδήγησε ήδη παιδιά στον υποσιτισμό. Η κυβέρνηση οδήγησε ήδη σπίτια στην πείνα. Η υποκρισία όσων ζήτησαν να υπάρξει αυτή η εξέλιξη - τώρα δήθεν κλαίνε για τις επιπτώσεις - δεν τους σώζει. Οι απειλές τους κατά των εργατών, τους οποίους κατηγορούν για βία, πρέπει να επιστραφούν. Η κατρακύλα είναι δική τους, των καπιταλιστών, της κυβέρνησής τους και των κομμάτων τους. Αυτοί πρέπει να ανατραπούν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.