ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ! Η ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ!

ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ! Η ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ!
ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ «ΣΩΤΗΡΕΣ»
ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ!
Κυβέρνηση, άρχουσα τάξη, ιμπεριαλιστές είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε πλήρη υποδούλωση του λαού, με όλη τη σημασία της λέξης. Οδηγούν τον εργαζόμενο λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Το φάσμα της πείνας ήδη απλώνεται πάνω από χιλιάδες οικογένειες και οι μέρες που έρχονται θα είναι χειρότερες. Η «σωτηρία της χώρας» που επαγγέλλεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι η σωτηρία των κερδών του κεφάλαιου, ξένου και ντόπιου. Παρόν και μέλλον υποθηκευμένο, τα δικαιώματα απαγορευμένα και ο κοινωνικός πλούτος που έχει παραχθεί από τον εργαζόμενο λαό ξεπουλιέται για να ξεπληρωθούν τα «χρέη» στους ιμπεριαλιστές πάτρωνες.
Μπορούμε να τους νικήσουμε !
Η μόνη δύναμη που μπορεί να σταματήσει τις δυνάμεις της επίθεσης είναι η μαζική και οργανωμένη πάλη του λαού στους δρόμους, στις απεργίες, στις καταλήψεις, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο και σχολή, σε κάθε γειτονιά και πόλη της χώρας.
Δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις σε αυτό το σπουδαίο καθήκον κάθε εργαζόμενου, κάθε νέου και νέας.


Να υπερασπιστούμε τη ζωή μας, να οργανωθούμε, να πάρουμε την υπόθεση στα δικά μας χέρια, να αντισταθούμε στην επίθεση, να νικήσουμε. Αυτός είναι ο λαϊκός μονόδρομος απέναντι στη βαρβαρότητα κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ.Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, οι αστικές πολιτικές δυνάμεις ΝΔ - ΛΑΟΣ και όλη η κουστωδία των απολογητών της εξαθλίωσης και της εξάρτησης του λαού και της χώρας, το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο που εφορμά στους εργαζόμενους για να τους ξεζουμίσει μετατρέποντας όλη την επικράτεια σε ζώνη πλήρους εκμετάλλευσης και καταπίεσης, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ και ΕΕ που μέσα στον ανταγωνισμό για τα δικά τους συμφέροντα και κέρδη ληστεύουν τον ιδρώτα του λαού και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, είναι οι πραγματικοί μας εχθροί.
Οι αντιδραστικές δυνάμεις της επίθεσης θα ηττηθούν στο πεδίο της μάχης που οι ίδιες ανοίγουν ενάντιά μας. Εκεί οφείλουμε να δώσουμε και τους αγώνες μας για να μην περάσει η νέα βαρβαρότητα του συστήματος, για να ανατραπούν οι πολιτικές της φτώχειας και της εξαθλίωσης, να πάρει αγωνιστική απάντηση η ωμή τρομοκρατία των δυνάμεων καταστολής, να ζωντανέψει η πάλη για λευτεριά και ανεξαρτησία κόντρα στην ιμπεριαλιστική λεηλασία.

Το μέλλον μας είναι η επανάσταση
και ο σοσιαλισμός !
Πολλά είναι τα ενδεχόμενα για την πορεία των πραγμάτων στην χώρα. Απόλυτα εξαρτημένα από την πορεία των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, των απότομων αλλαγών στους μεταξύ τους συσχετισμούς, των αποφάσεων και των δεσμεύσεων για τα ποσά των κεφαλαίων που πρέπει να «κουρευτούν» αλλά -κυρίως- για το ποιοι θα είναι οι κερδισμένοι από τη ληστεία των πραγματικών αξιών από το λαό και τον πλούτο της χώρας.
Το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα συνταράσσεται από την όξυνση της κρίσης του και οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις έχουν «βγάλει τα μαχαίρια» του ανταγωνισμού, του ανοικτού οικονομικού πολέμου, μεταξύ τους, παρά τους προσωρινούς συμβιβασμούς. Η κρίση στην ΕΕ και ιδιαίτερα στην ευρωζώνη αποτελεί προϊόν της ακόρεστης δίψας του κεφαλαίου, σε όλες του τις μορφές, για μεγαλύτερα κέρδη και αποτέλεσμα του έντονου ανταγωνισμού μεταξύ των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών για κυριαρχία. Οδηγεί σε συνεχή αδιέξοδα τις όποιες συμφωνίες, είτε αφορούν το «μοίρασμα της πίτας» είτε το φόρτωμα των ζημιών του ενός στον άλλο.
Οι εργαζόμενοι και οι λαοί αποτελούν τους στόχους μίας σαρωτικής επίθεσης σε δικαιώματα και καταχτήσεις που απειλεί να οδηγήσει την ανθρωπότητα σε μία βάρβαρη περίοδο ενός εργασιακού-κοινωνικού μεσαίωνα.
Η όξυνση της παρατεταμένης οικονομικής αλλά και της πολιτικής κρίσης του καπιταλιστικού-ιμπε­ρια­λιστικού συστήματος, η προοπτική ενός παγκόσμιου οικονομικού κραχ, οι κίνδυνοι για τους λαούς από τη μετατροπή του οικονομικού πολέμου-αντα­γωνισμού των ιμπεριαλιστών σε ένα παγκόσμιο αιματοκύλισμα, κάνει ζωτικής σημασίας για τους εργαζόμενους και τους λαούς το ζήτημα της ανατροπής του. Αποτελεί τη μοναδική πραγματική διέξοδο απέναντι σε ένα βάρβαρο και σάπιο σύστημα.
Δεν θα μας γονατίσει ο φόβος της πείνας 
και ο τρόμος της καταστολής !
Η κυβέρνηση και οι ξένοι πάτρωνες εκβιάζουν το λαό ότι θα πεινάσει αν δεν υποταχτεί στην καρατόμηση δικαιωμάτων και καταχτήσεων, αν δεν αποδεχθεί τις απανωτές φοροεπιδρομές-ληστείες, αν δεν συναινέσει στο ξεπούλημα της χώρας. Και επειδή ο λαός δεν «πείθεται» στέλνουν εναντίον του τις δυνάμεις καταστολής για να συντρίψουν την αντίστασή του με το όργιο της κρατικής τρομοκρατίας, τα ρόπαλα των ΜΑΤ, τα δακρυγόνα, τις ορδές των ασφαλιτών.
Η ταξική κατεύθυνση της πάλης για την ανατροπή των αντιλαϊκών-αντεργατικών μέτρων, που όλο και περισσότερο ο εργαζόμενος κόσμος διαισθάνεται ότι αποτελεί τη μονόδρομο ενάντια στην λαίλαπα της επίθεσης, είναι η απάντηση στους εκβιασμούς και τις απειλές. Γιατί η ανατροπή των μέτρων συμβαδίζει απόλυτα με τα συμφέροντα της εργαζόμενης πλειοψηφίας που δεν υπολογίζει, δεν συμμερίζεται τις ανησυχίες, τον πανικό και τα «κόστη» της αστικής πλευράς. Αυτό που κάθε μέρα θα τίθεται σαν αμείλικτο δίλημμα σε όλους μας θα είναι να απαντήσουμε εάν και κατά πόσο οι θυσίες και τα «ρίσκα» του αγώνα αξίζουν τον κόπο απέναντι στις θυσίες και τον πόνο που φέρνει η πολιτική της εξαθλίωσης.
Τις χειρότερες, όμως, εξελίξεις μπορεί να τις σταματήσει μόνο η οργανωμένη μαζική πάλη του λαού, στηριγμένου στις δικές του δυνάμεις, χωρίς αυταπάτες εκλογικής εξόδου από την κρίσιμη πραγματικότητα, που του πλασάρονται με τη μορφή εφικτών «λύσεων» είτε από αστικές δυνάμεις είτε, δυστυχώς, και από δυνάμεις της αριστεράς, σε διάφορες παραλλαγές.
Ο εργαζόμενος λαός καλείται να οργανωθεί και να παλέψει. Να δημιουργήσει τα δικά του στηρίγματα χωρίς ξένα δεκανίκια ή αναζητώντας ψεύτικους σωτήρες. Η ανασυγκρότηση του λαϊκού-εργατικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση για την υπεράσπιση των συμφερόντων της μεγάλης εργαζόμενης πλειοψηφίας μέσα από τη σύγκρουση με τις αντιδραστικές δυνάμεις της επίθεσης, αποτελεί τη μοναδική εγγύηση για νικηφόρα πορεία.
Η ταξική σύγκρουση με το σύστημα
έχει ανάγκη Αριστεράς!
Η όξυνση της ταξικής αντιπαράθεσης, στις μέρες μας, από τη μεριά των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων αποτελεί όρο που δεν μπορεί να τον αντιπαρέλθει καμία δύναμη που θέλει να έχει αναφορά στην Αριστερά και την υπόθεση των εργαζόμενων. Αυτήν την αντιπαράθεση δεν μπορεί να την «φορτωθεί» η εργατική τάξη και ο λαός, και η Αριστερά να κάνει σχέδια εκλογικών μαχών και πιθανής... διακυβέρνησης. Η οργάνωση της αντιπαράθεσης αποτελεί βασικό καθήκον της περιόδου, για την ανατροπή της αντεργατικής-αντιλαϊκής επίθεσης, για την ανάπτυξη ενός εργατικού-λαϊκού κινήματος ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση.
Οι αριστερές δυνάμεις που αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της περιόδου και θέλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, οφείλουν να κινηθούν με γρήγορα και αποφασιστικά βήματα, σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, πόλεις και σχολές για να δημιουργηθούν οι πολιτικοί όροι μίας πραγματικής αντιπαράθεσης με το αστικό πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς του εκφραστές.
Για να συγκροτηθεί ένα πλατύ Μέτωπο Αντίστασης και πάλης που θα βάλει φραγμό στη σαρωτική επίθεση των δυνάμεων του συστήματος και θα ανοίξει το δρόμο για συνολικές πολιτικές-κοινωνικές ανατροπές.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.