Σχόλια

Η άποψη του μπλογκ και της ιστοσελίδας μας είναι σαφής: Το να πετάς μολότοφ, μάρμαρα και πέτρες σε μπλογκ εργαζομένων που απεργούν και διαδηλώνουν είναι παρακρατικές δολοφονικές πρακτικές που δεν έχουν καμία σχέση με μαζική λαϊκή αντιβία. Το λαϊκό και εργατικό κίνημα πρέπει να πάρει σαφή θέση καταδίκης τους.

Ομάδες προβοκατόρων που αποδεδειγμένα με τη δράση τους διαλύουν σαν μακρύ χέρι της καταστολής και του κράτους μεγαλειώδεις μαχητικές διαδηλώσεις, βρίσκουν δυστυχώς έρεισμα σε λογικές καρικατούρας ανεγκέφαλων που ευτελίζουν τη μαζική λαϊκή αντιβία και προσφέρουν την καλύτερη υπηρεσία στην κυβέρνηση και το κράτος στέλνοντας «την μπάλα στην κερκίδα». Μολότοφ σε μπλοκ διαδηλωτών του ΠΑΜΕ, πέτρες και μάρμαρα αδιάκριτα στον κόσμο της διαδήλωσης, κροτίδες, καπνογόνα και άλλα «αξεσουάρ». Η παρουσία ή μη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ σήμερα στο Σύνταγμα είναι ανεξάρτητη από τη δική τους δράση: Χθες, Πανεπιστημίου και Πατησίων,  στείλαν τελείως απρόκλητα στο νοσοκομείο αγωνιστές δασκάλους που διαδήλωναν. Ποιος «αντιεξουσιαστής» θα μας το εξηγήσει αυτό; Μισούν καθώς φαίνεται τους εργαζόμενους που αγωνίζονται, μισούν το λαϊκό κίνημα.

Ενώ υπάρχει νεκρός διαδηλωτής από την κρατική καταστολή, σήμερα το «κίνημα» μετράει τα στενά κομματικά «οφέλη» και ζημιές από τα γεγονότα, αντί να ξεχυθεί ξανά στο δρόμο ενάντια στο καθεστώς που δολοφονεί.

Τελειώνοντας, είναι αδιανόητο σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές για το κίνημα και την κοινωνία να μας οδηγήσουν σε εμφύλιο μεταξύ των εργαζομένων που αγωνίζονται από διαφορετικές πολιτικές θέσεις. Εχθρός μας είναι η κυβέρνηση, το ΔΝΤ, η ΕΕ και τα αφεντικά που ξεσαλώνουν. Επιτακτική αναδεικνύεται η ανάγκη της κοινής δράσης όλων των κομματιών του κινήματος εργαζομένων και ανέργων για να φύγουν, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και αυτού του δολοφονικού καπιταλιστικού συστήματος.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
δεν υπαρχει κανενας εμφυλιος. το σκηνικο ειναι ξαναπαιγμενο πολλες φορες τα τελευταια 70 χρονια, αντιπαλες οι ιδιες πλευρες, απο τη μια ο λαος και απο την αλλη το καπιταλιστικο κρατος με τους μηχανισμους του. Αυτοι οι μηχανισμοι εχουν πολλα προσωπα, φορουν κουκουλες και φωναζουν ψευτοεπαναστατικα συνθηματα, φερουν αγκυλωτους σταυρους και επιτιθενται σε μεταναστες και σγωνιστες σπερνουν πανικο και τρομοκρατια. Σε καθε περιπτωση στρεφονται εναντια στο οργανωμενο ταξικο κινημα. Η φωνη των εργατων πρεπει να στραφει ΄΄οχι μονο εναντια σε αυτους τους μηχανισμους αλλα και εναντια σε αυτους που τους υποθαλπτουν ειτε ιδεολογικα ειτε και στην πραξη αφηνοντας τους να περιδιαβαινουν ανενοχλητοι στα μπλοκ τους στο ονομα μιας πραγματικα σαπισμενης και διαβρωμενης αντιληψης για την ελευθερια και τη δημοκρατια. Απομονωστε τους διωξτε τους, περιφρουρειστε τον αγωνα τα αιτηματα και την οργανωση της εργατικης ταξης παντου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.