M-Λ KKE: Eλπιδοφόρο προανάκρουσμα μεγάλων λαϊκών αγώνων

ΠAΛΛAΪKO MHNYMA ANTIΣTAΣHΣ για την απόκρουση και ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης - ολιγαρχίας - EE - ΔNT

Mε αστυνομικές κατασταλτικές επιθέσεις και προβοκάτσιες επιχειρεί η κυβέρνηση να τρομοκρατήσει και να ανακόψει τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων

 Με απεργιακές κινητοποιήσεις και μαζικές διαδηλώσεις δίχως προηγούμενο στα μεταπολιτευτικά χρόνια, εκατοντάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας, πλημμυρίζοντας τους δρόμους στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σ’ όλες τις πόλεις της Ελλάδας στις 19 Oκτώβρη και συνεχίζοντας μαχητικά τις κινητοποιήσεις στις 20 Oκτώβρη· ­μέρα ψήφισης στη Βουλή του κυβερνητικού πολυνομοσχεδίου­ έστειλαν ηχηρό και ελπιδοφόρο μήνυμα παλλαϊκής αντίστασης στην κυβερνητική πολιτική και τα Μνημόνια της φτώχειας και της εξαθλίωσης, της ανεργίας και της τρομοκρατίας, της εθνικής υποτέλειας και ξενοδουλείας.

 Στους δρόμους, ο αδούλωτος ελληνικός λαός, διαδήλωνε τη δική του θέληση ενάντια στη χρεοκοπημένη αντεργατική - αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, αλλά στη Βουλή, οι κυβερνητικοί εντολοδόχοι της οικονομικής ολιγαρχίας και της τρόικας κάνοντας την ανομία «νόμο», ψήφιζαν  και επικύρωναν τους προσυμφωνημένους όρους των ξένων κηδεμόνων, που φέρνουν τα κοινωνικά  δικαιώματα στο απόσπασμα, την ελληνική οικονομία ανέκκλητα στη χρεοκοπία και τη χώρα στη νεοαποικιακή υποδούλωση και λεηλασία.

Για να καταπνίξουν την αναπόφευκτη λαϊκή αντίσταση και για να δαμάσουν την κοινωνική οργή που απλώνεται, η κυβέρνηση και τα όργανά της καταφεύγουν στην πιο ανενδοίαστη και θρασύτατη δημαγωγία, στο πατριδεμπόριο και όλο και πιο απροσχημάτιστα στην ωμή αστυνομική βία και τρομοκρατία που κλιμακώνεται ασύστολα προσχεδιασμένα και προκλητικά.

Η άγρια καταστολή είναι το καταφύγιο των αντιδραστικών απέναντι στο λαό που παλεύει για τα δικαιώματά του και που το άπλωμα της οργής του, όσο κι αν εκδηλώνεται πολύμορφα, συχνά ασύντακτα και κεντρικά ασυντόνιστα, υψώνει φραγμούς αντίστασης στον οδοστρωτήρα της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής. O καταιγισμός χημικών εναντίων χιλιάδων διαδηλωτών, τα ΜΑΤ, τα ρόπαλα, οι τρομοκρατικές επελάσεις του μηχανόβιου «ιππικού» των ειδικών δυνάμεων, δεν πρόκειται να σταματήσουν τη λαϊκή πάλη.  Παρά τις εκτεταμένες επιχειρήσεις των δυνάμεων καταστολής και την αξιοποίηση από αυτές της προβοκατόρικης δράσης των κουκουλοφόρων θιασωτών της τυφλής βίας, παρά την κλιμάκωση της τρομοκρατίας εναντίον του λαού, που είχε σαν οδυνηρή συνέπεια το θάνατο εργάτη συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ στις διαδηλώσεις της 20ής Oκτώβρη όπως και τους τραυματισμούς δεκάδων και εκατοντάδων διαδηλωτών, παρά τις απαγορεύσεις απεργιών και την επιστράτευση με φασιστικούς νόμους απεργών, οι αγώνες του λαού συνεχίζονται και μπορούν και πρέπει να ξεδιπλωθούν ακόμα πιο πλατιά μπροστά σε νέες αντεργατικές - αντικοινωνικές θύελλες που επέρχονται στους προσεχείς «κολασμένους» καιρούς της χρεοκοπίας και της διάλυσης που οδηγεί το λαό και τη χώρα η ντόπια ολιγαρχία, οι κυβερνήσεις της και τα ξένα αφεντικά τους.

Η σύνοδος κορυφής της ΕΕ στις 23 Oκτώβρη, εν μέσω παρατεινόμενων αντιθέσεων ανάμεσα στα αρπακτικά του ιμπεριαλισμού για το ποιος θα βγει πιο ισχυρός και πιο αλώβητος από την οικονομική κρίση, όχι μόνο δεν πρόκειται να πάρει αποφάσεις «σωτηρίας» της Ελλάδας όπως κηρύσσουν οι εγχώριοι υποτελείς του ιμπεριαλισμού, αλλά με όποιο «κούρεμα» κι αν δρομολογήσει, θα σηματοδοτήσει πιο απερίφραστα και ωμά την ελληνική χρεοκοπία και το πέρασμα της χώρας μας από την ιμπεριαλιστική κηδεμονία στην ακόμα πιο απροσχημάτιστη ξενοκρατία.

Αυτή την προοπτική, καμιά δημαγωγία δεν μπορεί να τη συγκαλύψει και καμιά μανούβρα και «πρωτοβουλία» της κυβέρνησης που παραπαίει, δεν μπορεί να τη συσκοτίσει. Μόνη προοπτική για τον εργαζόμενο λαό, είναι η οργάνωση και το δυνάμωμα των αγώνων του. Ας δώσουμε ενεργητικά τη συμβολή μας γι’ αυτό το σκοπό. Κάτω η αντιλαϊκή και ξενόδουλη κυβερνητική πολιτική. Όλοι στον αγώνα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.