"O κίνδυνος της μεγάλης έκρηξης είναι ορατός"

  Συνεχίζονται και σήμερα οι πολύμορφες κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία και τις απολύσεις, το νέο μισθολόγιο και τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Υπό κατάληψη βρίσκονται μια σειρά δημόσια κτήρια όπως το Γενικό λογιστήριο του κράτους, Τελωνεία, η γενική γραμματεία εμπορίου και η διεύθυνση πληροφορικής της διεύθυνσης κοινωνικής ασφάλισης, ενώ την κατάληψη τους συνεχίζουν από την προηγούμενη βδομάδα οι εργαζόμενοι στο Γενικό Κρατικό Αθηνών ενώ κατάληψη γίνεται και στο νοσοκομείο Σωτηρία.

24ωρη απεργία υπάρχει στην Αγροτική Τράπεζα ενώ σε απεργία διαρκείας ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στα διυλιστήρια
Επίσης, εργαζόμενοι απέκλεισαν το κεντρικό κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το παράρτημα του Γενικού Λογιστηρίου στην πλ. Κάνιγγος, τη διεύθυνση πληροφορικής της κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και την Αγροτική Τράπεζα στην Πανεπιστημίου.

 Συγκέντρωση πραγματοποίησε η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλ. Καραϊσκάκη , ενώ εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το ίδιο κλίμα υπάρχει και στην Θεσσαλονίκη. Εργαζόμενοι προχώρησαν στην κατάληψη των γραφείων της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, όπως και αρκετών δημαρχείων ενώ κινητοποιήσεις πραγματοποιεί και το προσωπικό των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

 Και το απεργιακό μέτωπο συνεχώς διευρήνεται. Νέες απεργίες εξήγγειλε σήμερα η ΠΝΟ, οι εργαζόμενοι στο υπ. Πολιτισμού και οι δικηγόροι. Παράλληλα, συνεδριάζουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Η 19η Οκτώβρη είναι μια κομβική μέρα καθώς τότε θα πραγματοποιηθεί πανεργατική απεργία εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Από την επιτυχία ή όχι αυτής της απεργίας θα εξαρτηθούν πολλά. Η κυβέρνηση αρχίζει να νιώθει παραζαλισμένη απ’ το μπαράζ των κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένονται να ενταθούν και αρχίζει να τρομοκρατείται ότι τα βαρίδια της συνδικαλιστικής εργατοπατερίας που ελέγχει δεν θα μπορέσουν να καναλιζάρουν την λαϊκή αγανάκτηση και οργή. Τον ίδιο φόβο εκφράζει μέσα από το δημοσιογραφικό του όργανο –την «Καθημερινή» και ο ΣΕΒ:
 «Η κοινή γνώμη έχει επιδείξει μεγάλη ωριμότητα, υπομονή και ανοχή, παρά τον πόνο και την αγωνία που έχει προκαλέσει η κρίση. Ο θυμός είναι μεγάλος, αλλά οι Ελληνες πολίτες δεν έχουν επιλέξει τον δρόμο της αυτοκαταστροφής, τον δρόμο, δηλαδή, της άλογης χρήσης βίας στο όνομα της διαμαρτυρίας (...) Το ζήτημα είναι, όμως, πως το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν αποδεικνύεται αντάξιο αυτής της ωριμότητας (...) Αυτός είναι ο κίνδυνος (...) ο κίνδυνος της μεγάλης έκρηξης είναι ορατός»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.