Μαζική συμμετοχή των εργαζομένων

ορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν αυτή την ώρα χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποποιήσεις των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προωθούμενα μέτρα.
Πορεία προς το Σύνταγμα πραγματοποίησαν επίσης μέλη του ΠΑΜΕ που νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια.
Η αστυνομία όπως αναφέρει το ethnos.gr, εκτιμά το πλήθος των συγκεντρωμένων σε περίπου 20.000 όσον αφορά στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και 9.500 με 10.000 για τη συγκέντρωση ΓΣΣΕ – ΑΔΕΔΥ.
Μπροστά από το Κοινοβούλιο βρίσκονται παρατεταγμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ 5 υδροφόρα οχήματα της ΕΛΑΣ είναι προληπτικά ακροβολισμένα σε καίρια σημεία στο κέντρο.
Στις 11.30 στην περιοχή Γαρδένια του Ζωγράφου προκλήθηκε ένταση όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν για προληπτικό έλεγχο ομάδα διαδηλωτών που κρίθηκε ως προερχόμενη από τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Ακολούθησε κυνηγητό και περιορισμένης έκτασης επεισόδια. Η αστυνομάι προχώρησε σε 25 προσαγωγές.
Επιπλέον 30 προσαγωγές σημειώθηκαν στο Μπραχάμι και άλλες 6 σε δρόμους γύρω από το κέντρο της πόλης.
Στο Σύνταγμα κατευθύνονται οι πορείες - Μαζική συμμετοχή των εργαζομένων
Από τη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας, δήλωσε:
«Ο λαός πρέπει να πιστέψει ότι μια Ελλάδα αποδεσμευμένη από την ΕΕ, μια Ελλάδα όπου ο λαός κάνει κουμάντο μπορεί να εξασφαλίσει την κοινωνική ευημερία και να αποτρέψει τα χειρότερα. Αν δεν το πιστέψει αυτό ο λαός τότε το πάνω χέρι θα το έχουν τα κόμματα εξουσίας, οι πλουτοκράτες και οι διάφοροι διαχειριστές που τον κοροϊδεύουν ασύστολα».
Παρούσα στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σημείωσε ότι «για να υπάρχουν αποτελέσματα στους αγώνες χρειάζεται ένα καινούριο ξεκίνημα στη συσπείρωση δυνάμεων, στα ριζοσπαστικά αιτήματα, στις ανεβασμένες μορφές πάλης».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.