ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ



Για την νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Το κείμενο που μας δόθηκε είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό και πολύ χρήσιμο για να βγάλει κανείς χρήσιμα συμπεράσματα για το πως βλέπουν την συνέχεια των εξελίξεων τα μονοπώλια και η ολιγαρχία του πλούτου.

Πίσω από τις μεγαλόστομες διαπιστώσεις και διακηρύξεις φαίνεται καθαρά :
      Το καθεστώς της εκμετάλλευσης και η ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής είναι αναμφισβήτητα.
Ότι περνάμε σήμερα, στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης που οι ίδιοι δημιούργησαν, θα αποτελέσει την βάση για να οικοδομηθεί η καινούργια κατάσταση μετά την κρίση, με βαθύτερη και μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων.  Με αλυσοδεμένο λαϊκό κίνημα και εργάτες που θα ζουν με τον φόβο της ανεργίας, χωρίς σταθερή δουλειά, με μεροκάματα πείνας, αβέβαιοι για το αύριο.
      Αυτή την καινούργια κατάσταση προετοιμάζει το σχετικό κείμενο που προβλέπει :

1.     Νέα ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
2.     Μεγαλύτερη συγκέντρωση παραγωγής και κεφαλαίων.
3.     Κατοχύρωση της κυριαρχίας του μεγάλου κεφαλαίου στην ενέργεια, τις μεταφορές, τις επικοινωνίες, στο εμπόριο και την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας.
4.     Εγκατάσταση και ανάπτυξη των μονοπωλίων στην γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία.
5.     Διασφάλιση της απασχόλησης των εργαζομένων με την καθιέρωση της κινητικότητας τους.... που σημαίνει συχνή αλλαγή δουλειάς, ειδικότητας, εργοστασίου, κλάδου, τόπου εγκατάστασης ακόμα και χώρας διαμονής.... Νέες αντεργατικές αλλαγές και ακόμη πιο φτηνά μεροκάματα. Ακόμη χειρότερη ζωή, χωρίς την δυνατότητα να σχεδιάζεις, να βάζεις στόχους και να δημιουργείς προοπτικές...
6.     Νέα υποβάθμιση της γνώσης, με την λογική της καλλιέργειας δεξιοτήτων που θα αντικαταστήσουν την μόρφωση. Με την επέκταση του θεσμού της δια βίου μάθησης.
7.     Μέτρα για την αντιμετώπιση των ακραίων ορίων της φτώχειας. Τόσα μόνο που τους χρειάζονται για να έχουν κάποιο άλλοθι. Για να μπορούν να δημαγωγούν και να κοροϊδεύουν τον λαό.
      Οι δομές και οι διαδικασίες, που προβλέπονται και μπαίνουν για συζήτηση, προκειμένου να προωθηθεί η εφαρμογή του σχεδιασμού, είναι προορισμένες να υπηρετήσουν αυτή την εξέλιξη.
1.     Βαθαίνοντας την εξάρτηση μας από την Ε.Ε και τους σχεδιασμούς της.
2.     Μεγαλώνοντας και αναβαθμίζοντας την παρέμβαση το μεγάλου κεφαλαίου στον σχεδιασμό και τις λειτουργίες του κράτους, που χωρίς κανένα πρόσχημα – πλέον - υπηρετεί την κυρίαρχη τάξη.
3.     Διαμορφώνοντας ένα στρώμα υποταγμένου προσωπικού που θα υπηρετεί πρόθυμα τέτοιους σχεδιασμούς με αντίτιμο μια λίγο καλύτερη διαβίωση.

Κατά την γνώμη μας, αυτή η διαδικασία κινείται στα πλαίσια αντιμετώπισης της σημερινής κατάστασης σε όφελος των μονοπωλίων δίνοντας τους – ταυτόχρονα - την δυνατότητα να συνεχίσουν την δράση τους σε βάρος των λαών και μετά από αυτήν, από θέση ισχύος.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι.

Θα ενημερώσουμε όσο μπορούμε καλύτερα τον λαό και θα επιδιώξουμε να κινητοποιηθεί για να αποτρέψει τέτοιους σχεδιασμούς, που υποθηκεύουν το μέλλον των εργαζομένων και της νέας γενιάς.


                            ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

                                        Χρονάς Τάσος.
                                        Γκικόπουλος Γιώργος.
                                        Ντούρου Σοφία (Ιωάννα)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.