ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ! ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ!



Η βαρβαρότητα των μέτρων της τρικοματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κάτω από τις επιταγές της ιμπεριαλιστικής τρόικας δεν θα μπορούσε να αφήσει απ' έξω τον τομέα της Υγείας. Έτσι, αφού απαγόρευσαν ουσιαστικά στο λαό να έχει γιατρούς, φάρμακα και εξετάσεις υποχρεώνοντάς τον να τα πληρώνει απ' την τσέπη του, ετοιμάζονται να κλείσουν μια σειρά δημόσια νοσοκομεία.
Απαιτούν να μπει λουκέτο σε περισσότερα από 50 νοσοκομεία σ' όλη τη χώρα και σε περισσότερα από 15 στο λεκανοπέδιο της Αττικής! Οι λεγόμενες συγχωνεύσεις αυτόν το στόχο έρχονται να υπηρετήσουν, θέτοντας ευθέως σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή των κατοίκων. Μάλιστα, έχουν το θράσος να το παρουσιάζουν σαν αναβάθμιση της περίθαλψης που παρέχουν, όταν είναι ολοφάνερο ότι στόχος τους είναι να βάλουν εμπόδια που δυσκολεύουν την πρόσβαση των ασθενών στα νοσοκομεία.
Στην περιοχή των Πατησίων ετοιμάζονται να κλείσουν 3 νοσοκομεία (7ο ΙΚΑ, Γ.Ν. Πατησίων και Παμμακάριστος) που εξυπηρετούν πάνω από 1.000.000 κατοίκους σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της πρωτεύουσας. Θα εξαναγκάσουν έτσι τους ασθενείς να συνωστίζονται σε ράντζα σε κάποια μεγαλύτερα και πιο απομακρυσμένα νοσοκομεία. Είναι βέβαιο ότι αρκετοί δεν θα προλάβουν...
Το απάνθρωπο πρόσωπο του καπιταλισμού ξεπροβάλλει: δικαίωμα στην υγεία και την περίθαλψη θα έχουν μόνο όσοι αντέχουν οικονομικά. Οι υπόλοιποι θεωρούνται περιττό βάρος! Και ας έχει πληρώσει η εργατική τάξη και με το παραπάνω, αυτό της το δικαίωμα.
Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να μας οδηγήσουν στο θάνατο! Έχουμε δικαίωμα να έχουμε νοσοκομείο στη γειτονιά μας. Έχουμε δικαίωμα στη δωρεάν περίθαλψη 24 ώρες το 24ωρο. Έχουμε δικαίωμα στη ζωή. Σήμερα αυτό το θεμελιώδες δικαίωμά μας επιχειρούν να το καταργήσουν. Αυτό πρέπει να πε-ριφρουρήσουμε.
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ! Χθες Πέμπτη, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσημα την απόφασή του να κλείσουν οριστικά το 7ο Νοσοκομείο ΙΚΑ στην Καυταντζόγλου και το 1ο Νοσοκομείο ΙΚΑ στα Μελίσσια. «Γράφει στα παλιά του παπούτσια» τόσο τις τεράστιες ανάγκες περίθαλψης των κατοίκων της περιοχής όσο και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του 7ου ΙΚΑ, που -μαζί με τη συμπαράσταση κατοίκων και φορέων της περιοχής- δίνουν για περισσότερο από ένα χρόνο τον αγώνα για να παραμείνει το νοσοκομείο ανοιχτό, σε πλήρη λειτουργία και με επαρκές προσωπικό. Αγώνας που στρίμωξε κυβέρνηση και διοικήσεις και ο οποίος, παρά τη συνεχώς κλιμακούμενη τρομοκρατία, άντεξε και κατάφερε να καθυστερήσει τα σχέδιά τους.
Σήμερα, αυτός ο αγώνας πρέπει να στηριχτεί και να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ώστε να ανατρα-πούν τα άθλια, βάρβαρα σχέδιά τους. Χρειάζεται να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση της ύπαρξης του 7ου ΙΚΑ και κάθε νοσοκομείου. Χρειάζεται με τον αγώνα μας να αποτρέψουμε το κλείσιμό του και να ανατρέψουμε τη βάρβαρη πολιτική τους στον τομέα της περίθαλψης. Αν σήμερα ξεκινούν από ένα μικρό νοσοκομείο, τίποτα δεν θα τους εμποδίσει αύριο να φτάσουν και στα μεγαλύτερα, να μας καταδικάσουν -εκτός από την πείνα, τη φτώχεια και την εξαθλίωση- ακόμη και στο θάνατο.
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ! Να μην κάνουμε βήμα πίσω από το δικαίωμα στην πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό. Να μην τους αφήσουμε να ορθώσουν κι άλλα εμπόδια στην εύκολη και γρήγορη πρόσβαση του λαού στους γιατρούς και τις υπηρεσίες υγείας, ώστε να αποθαρρύνουν όσο το δυνατόν περισσότερους και να τους αναγκάσουν να στραφούν στους ιδιώτες. Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!
• ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ 7ο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑ!
• ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!
• ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.