προκήρυξη της Δημοτικής Κίνησης "Εργατικής Αντεπίθεσης" στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

        ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

·        ΣΥΣΣΙΤΙΑ
·        ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΣΠΙΤΙΩΝ
·        ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ
 
ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΡΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΩΝ!
 
  Μετά από 3,5 χρόνια μνημόνια και 6 χρόνια ύφεση, οι άνεργοι πλησιάζουν τα 2.000.000, εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι και οι μισθοί ισοδυναμούν με φιλοδωρήματα. Χαράτσια και φόροι έρχονται να αρπάξουν ότι έχει απομείνει από τα όποια πενιχρά εισοδήματα έχουμε. Τα περισσότερα νοικοκυριά θα βγάλουν και αυτόν  τον χειμώνα με ελλιπή ή και καθόλου θέρμανση, ή και χωρίς ρεύμα, χιλιάδες συμπολίτες μας οδηγούνται στις ουρές των συσσιτίων. Παρά την εξόφθαλμη αποτυχία της η χούντα του Σαμαρά συνεχίζει να κάνει λόγο για “success story” την στιγμή που  δρομολογεί κατασχέσεις σπιτιών και τραπεζικών λογαριασμών.
  Πολύ σύντομα οι επιπτώσεις όλων των παραπάνω θα φανούν και στον Δήμο μας. Τον οποίο θέλουν να μετατρέψουν (όπως όλους τους δήμους) σε μακρύ χέρι της τρόικας, για να επιβάλει φόρους-χαράτσια και να λειτουργεί ως εισπρακτικός μηχανισμός. Οι απολύσεις εκπαιδευτικών και εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι μπροστά μας, τα κλεισίματα σχολείων, νοσοκομείων και ιατρείων του  Ε.Ο.Π.Υ.Υ έρχονται και θα έχουν σαρωτικές συνέπειες.
  Το ξεπούλημα της ΕΥΑΘ (του νερού της Θεσσαλονίκης) έχει επίσης δρομολογηθεί, ενώ έχουν ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ για να ξεπουληθούν τα στρατόπεδα (Μεγ.Αλεξάνδρου, Παπακυριαζή) που αποτελούν τους μόνους ελεύθερους χώρους στην περιοχή.
Το ξεπούλημα και  η καταστροφή της περιουσίας του λαού δεν έχει τέλος.
 Για να γίνουν όλα αυτά στήνουν ένα «Κράτος Έκτακτης Ανάγκης»Με επιστρατεύσεις των απεργών,  με την απερίγραπτη καταστολή του αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στον χρυσό θάνατο, καλλιεργόντας την ανιστόρητη και φασιστικής έμπνευσης θεωρία των δύο ακρών ώστε να χτυπήσουν-καταστείλουν το εργατικό κίνημα, τα σωματεία του και τις οργανώσεις του.
  Οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Με Γενικές Συνελεύσεις και επιτροπές δράσης παντού, να οργανώσουμε τους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Να παλέψουμε για την ενότητα στους αγώνες και τη δημιουργία κέντρων αγώνα που θα τους ενοποιούν. Να συγκρουστούμε με το «Κράτος Εκτακτης Ανάγκης».
 
Ανυπακοή και Εξέγερση παντού
Να οργανώσουμε την Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, με στόχο:
– Να ανατρέψουμε την κυβέρνηση, να καταργήσουμε τα Μνημόνια, να διώξουμε την Τρόικα.
– Διαγραφή του χρέους – Στάση πληρωμών σε τραπεζίτες και τοκογλύφους
– Έξω από το Ευρώ και την Ε.Ε. – Πάλη για μια Ευρώπη των εργαζομένων, ενωμένη και σοσιαλιστική.
– Εθνικοποίηση των τραπεζών και όλων των τομέων–κλειδιών της οικονομίας, κάτω από εργατικό έλεγχο.
– Να υπερασπίσουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας, να τσακίσουμε το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.
 
Σαν Δημοτική κίνηση, σε αυτό το δρόμο σας καλούμε να πορευτούμε όλοι μαζί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.