Η χώρα ξέφραγο αμπέλι των CIA-NSΑ, υπό λεηλασία και πεδίο βολής φτηνό

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις δυνατότητες των υπερσύγχρονων μηχανισμών υποκλοπών και κατασκοπείας που κρύβονται κάτω από τα πάνελ στην ταράτσα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα. Ούτε μπορούμε να γνωρίζουμε πού αλλού, εκτός από τη βάση της Σούδας, σ’ όλη την ελληνική επικράτεια εδρεύουν μηχανισμοί, ποντισμένα καλώδια οπτικών ινών ξέχωρα ή δίπλα στα πολεμικά ορμητήρια των φονιάδων των λαών που επίσης καλά κρατούν στη χώρα μας.
Μάθαμε όμως, με αφορμή την κόντρα για τις υποκλοπές των ΗΠΑ στην Ευρώπη, πως η χώρα μας είναι πρώτη στη λίστα 19 περιοχών της Ευρώπης όπου λειτουργούν οι ειδικές μονάδες συλλογής πληροφοριών (special collection service) που δουλεύουν για λογαριασμό της NSA και της CIA. Ξέρουμε επίσης ότι η χώρα αποτελεί προκεχωρημένο φυλάκιο για τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή. Ζήσαμε και ζούμε την κρίση χρέους και τη σχετική «σωτηρία» που καταστρέφει και δολοφονεί τη ζωή και το μέλλον των ανθρώπων της δουλειάς. Τη «σωτηρία» των γνωστών γιατρών του ΔΝΤ που συμπράξανε γι’ αυτήν με την Ε.Κ.Τ. και την Ε.Ε. Μετατρέψανε τη χώρα και το λαό της σε πεδίο του λυσσαλέου ανταγωνισμού τους για το φόρτωμα των συνεπειών της κρίσης, της κόντρας ευρώ–δολαρίου και όλα αυτά σε σύμπλεξη με τον επικίνδυνο γεωπολιτικό ανταγωνισμό στην ευρύτερη περιοχή. Παρακολουθούμε τις καταιγιστικές και επικίνδυνες εξελίξεις στην Κύπρο… όπου και εκεί οι βάσεις, τα καλώδια οπτικών ινών και τα προηγμένα μηχανήματα της τηλεματικής καλά κρατούν.
Κοντολογίς η χώρα μας, όπως και η Κύπρος, χάριν των επιλογών της αστικής τάξης, βρίσκεται επικίνδυνα μπλεγμένη και αποτελεί πεδίο βολής φτηνό στη φάση του πιο άγριου παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού που συμπλέκεται και παροξύνεται με την κρίση. Είναι κρίσιμο σταυροδρόμι η χώρα, μα δεν είναι κυρίως αυτό. Ούτε βέβαια οι ιμπεριαλιστές μισούν με τόσο ιδιαίτερο τρόπο το λαό μας και αντιμετωπίζουν έτσι τη χώρα.
Μια παράμετρος που εξηγεί πολλά απ’ αυτά που συμβαίνουν είναι το γεγονός πως η αστική τάξη κυριάρχησε με το βομβαρδισμό της Αθήνας από τους Άγγλους και με τις ναπάλμ των ΗΠΑ σε Γράμμο–Βίντσι. Έκατσε στο σβέρκο του λαού ανεχόμενη αμερικάνους δικαστές στα στρατοδικεία της, κόκκινες προβιές, παλάτια, πραξικοπήματα. Ανέχτηκε ακόμη και την τραγωδία του κυπριακού λαού με κόστη και για την ίδια, χάριν της πολιτικής τού «ανήκομεν στη Δύση». Να πώς εξηγείται η σύγχρονη ελεεινότητα του Πάγκαλου που προσπάθησε με τη δήλωσή του, πως τάχα σαν ΥΠΕΞ έκανε υποκλοπές στην πρεσβεία των ΗΠΑ, να απαλύνει τη δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκαν οι ΗΠΑ μετά τις σχετικές περί υποκλοπών αποκαλύψεις Σνόουντεν. Ελεεινότητα ενδεικτική της τάξης που εκπροσωπεί. Τους κατασκόπευε άραγε όταν παρέδιδε τον Οτσαλάν; Μήπως κατά την κρίση στα Ίμια; Ή μήπως στην ταράτσα της η ελληνική πρεσβεία στις ΗΠΑ διαθέτει μηχανισμούς υψηλής τηλεματικής και τα έχει όλα και ανά πάσα στιγμή on line;
Η αστική τάξη είναι βαθιά εξαρτημένη νέτα σκέτα και γι’ αυτό, πέρα απ’ όλα τ’ άλλα, ποτέ δεν είχε δικιά της στρατηγική. Να γιατί ο Στουρνάρας λέει σήμερα πως η μόνη δομημένη πολιτική στη χώρα είναι αυτή του μνημονίου. Το καθεστώς της εξάρτησης εκμεταλλεύεται και καταπιέζει τον εχθρό λαό με τις πλάτες των προστατών του και πάντα ποντάρει στην εύνοιά τους και σ’ ό,τι τέλος πάντων προκύψει από τις πολιτικές τους. Όσο στριμώχνεται από τις πολιτικές και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών άλλο τόσο παραδίδει το λαό και τη χώρα στις απαιτήσεις τους. Σ’ αυτή τη βάση συγκροτήθηκε ιστορικά η αστική τάξη και κάτι τέτοιο σήμερα είναι ολοφάνερο στον ίδιο το λαό και πολύ περισσότερο σ’ αυτούς που τολμούν να δουν την πραγματικότητα μπαίνοντας μπροστά για την ανατροπής της. Σ’ αυτή τη βάση συγκροτεί τις όποιες συμμαχίες μπορεί κάθε φορά με τα μεσοστρώματα, αυτή την κουλτούρα της υποτέλειας θέλει να περάσει ακόμη και στο λαό.
Να γιατί η εργατική τάξη, που παντού συγκροτείται στη βάση της σχέσης κεφάλαιο– εργασία και πουθενά έξω απ’ αυτήν, στη χώρα μας και στις εξαρτημένες χώρες είναι αναγκαίος για τη συγκρότησή της και ο αντιιμπεριαλιστικός προσανατολισμός. Να γιατί ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αρνούμενοι την επαναστατική προοπτική, αρνούνται την πάλη ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση και δίνουν ο καθένας με τον τρόπο του εξετάσεις στο σύστημα.

Οι αντιθέσεις ΗΠΑ-Γερμανίας
Με αφορμή τις αποκαλύψεις Σνόουντεν για τις υποκλοπές 70.000.000 συνδιαλέξεων Γάλλων σ’ ένα μήνα, την παρακολούθηση του κινητού της Μέρκελ και μια σειρά άλλες «αθέμιτες» πράξεις των ΗΠΑ κατά συμμάχων, ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων στην Ευρώπη.
Αν οι Γάλλοι και ιδιαίτερα οι Γερμανοί μέσω «Σπίγκελ» τράβηξαν την κόντρα με βάση και το συνολικότερο ανταγωνισμό τους με τις ΗΠΑ, από την άλλη μεριά η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που τήρησε σιγή ιχθύος, είναι επίσης χαρακτηριστική. Όμως εκείνο που πιθανότατα να σηματοδοτεί νέο κύκλο πολιτικών αναταράξεων στο έτσι κι αλλιώς ασταθές πολιτικό σκηνικό της χώρας, σοβαρότατες σε σχέση μ’ αυτές που δεν προκάλεσε η μομφή του ΣΥΡΙΖΑ, είναι το άνοιγμα ξανά της υπόθεσης των υποκλοπών 2004-2005. Παράλληλα ανοίγει και η υπόθεση παρακολούθησης του Καραμανλή με το λεγόμενο σχέδιο «Πυθία», που έβλεπε, σύμφωνα με μια σειρά αναφορές, έως και δολοφονία του και το οποίο είχαν αποκαλύψει τότε ρώσικες υπηρεσίες. Ο εισαγγελέας έχει ζητήσει δικαστική συνδρομή από τις ΗΠΑ μια και τα κινητά των υποκλοπών βρέθηκαν να έχουν κλήσεις με το Μέριλαντ των ΗΠΑ όπου εδρεύει η NSA. Η υπόθεση είχε καταγγελθεί επίσημα το Μάρτη 2005 με συνέντευξη των τριών αρμοδίων υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή. Παράλληλα ζητείται, στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής, από τη Ρωσία η κατάθεση του υπευθύνου της ρώσικης μυστικής υπηρεσίας που υπέδειξε στις ελληνικές αρχές το σχέδιο παρακολούθησης του Καραμανλή.
Το πιο σημαντικό είναι πως έχει κληθεί στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας για απολογία ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στα χρόνια του Γ. Παπανδρέου Μ. Καρχιμάκης, κατηγορούμενος για παραβίαση απορρήτου των μυστικών της πολιτείας. Σύμφωνα με τη «Real news», ο δικαστικός λειτουργός πριν στείλει την κλήση για απολογία στον Καρχιμάκη σε αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του βρήκε διαβαθμισμένα απόρρητα έγγραφα της πολεμικής αεροπορίας και μια σειρά έγγραφα για τα σκάνδαλα της κυβέρνησης Καραμανλή τα χρόνια 2005-2007.
Είμαστε απ’ αυτούς που από τις στήλες της εφημερίδας μας σε σειρά άρθρων καταγγέλλαμε τις ιμπεριαλιστικές κόντρες και τις ωμές επεμβάσεις των ΗΠΑ στη χώρα τα χρόνια που μέσω του Μπράιζα καταπατούνταν αθόρυβα κάθε έννοια εθνικής ανεξαρτησίας προκειμένου ν’ αποτραπεί η ρώσικη διείσδυση μέσω των αγωγών. Δεν γίναμε ούτε θα γίνουμε συνωμοσιολόγοι, αλλά ποτέ δεν είχαμε αυταπάτες για το γεγονός πως η χώρα μας με γνώση και συναίνεση της αστικής τάξης ήταν ξέφραγο αμπέλι για τη CIA και κάθε λογής χαφιεδο-μηχανισμούς και υπηρεσίες. Ούτε τώρα θα μπούμε σε σενάρια. Η σοβαρότατη υπόθεση των υποκλοπών με την αποκάλυψη της εμπλοκής Καρχιμάκη, στενού συνεργάτη του Γ. Παπανδρέου, αποκτά ουρές στο σημερινό πολιτικό σκηνικό. Δεν γνωρίζουμε καν αν μια τέτοια υπόθεση θα ανοιχτεί, με ποιο σκοπό και στόχευση και μέχρι πού ή αν θα ξανακουκουλωθεί. Ακούγεται ότι το αλλοδαπό άτομο που αναζητούν οι δικαστικές αρχές και σχετίζεται με τις υποκλοπές και το σχέδιο «Πυθία» είναι ο γνωστός άνθρωπος των ΗΠΑ που έδρασε δίπλα στον Γ. Παπανδρέου από τα χρόνια που ήταν ΥΠΕΞ του Σημίτη.

Βρόμικες και επικίνδυνες κόντρες πάντα στις πλάτες του λαού
Να υποθέσουμε πως η κόντρα ΗΠΑ–Γερμανίας έχει χοντρύνει τόσο που κάποιοι στην Ελλάδα βαθαίνουν επί της ουσίας και πολύ συγκεκριμένα τις γενικές αποκαλύψεις του Σνόουντεν… Σίγουρα είμαστε σε περίοδο εξαιρετικά ρευστή και οι δεδομένες και ισχυρές ιμπεριαλιστικές κόντρες κανείς δεν ξέρει μέχρι πού θα φτάσουν. Όμως αν κάποιοι ήδη βγάζουν τ’ άπλυτα των ανθρώπων των ΗΠΑ στο φως, τότε πώς θ’ αντιδράσουν οι ΗΠΑ; Να περιμένουμε ξανά προσπάθεια μερικής έστω καθόδου των Ρώσων ιμπεριαλιστών στη χώρα στο πλαίσιο της ενίσχυσης των σχέσεών τους με τη Γερμανία; Να πρόκειται για προσπάθεια επαναφοράς στο πολιτικό σκηνικό του Καραμανλή ως ήρωα της δεξιάς πολυκατοικίας, όπως έγραψε το «Βήμα» από πέρυσι το Μάρτιο; Ή απλούστατα όλα αυτά τα εξόχως αποκαλυπτικά που προκύπτουν θα ξανά-κουκουλωθούν στο πλαίσιο του προσωρινού έστω τωρινού πολιτικού συμβολαίου που ενδέχεται μετά και την πρόταση μομφής να κρατήσει τουλάχιστον κάμποσους μήνες;
Όπως και να έχει η πραγματικότητα, για το λαό της χώρας μας θα γίνει ακόμη πιο επώδυνη. Γιατί οι ιμπεριαλιστές διαγκωνίζονται για τη λεηλασία, τον έλεγχο της χώρας και τη χρήση της ως πεδίου βολής φτηνού. Και όλοι τους αδιαφορούν για κάθε έννοια σεβασμού εθνικής ανεξαρτησίας ή για το λαό μας που υποφέρει στη φτώχεια, την ανεργία και θα υποφέρει στο κρύο παρά τις μεγάλες ενεργειακές μπίζνες που στήνονται με έντονους και επικίνδυνους διαγκωνισμούς.
Μόνο ο λαϊκός ξεσηκωμός μπορεί να αναγκάσει ντόπιους και ξένους δυνάστες του λαού να τον υπολογίζουν και να τον αντιμετωπίζουν διαφορετικά. Μόνο η ανάπτυξη αντικαπιταλιστικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, κινήματος Αντίστασης–Διεκδίκησης–Ανατροπής των αρνητικών συσχετισμών, μπορεί ν’ αλλάξει τα πράγματα στη χώρα. Όπως τότε με τον ξεσηκωμό του ’73 που, όσο ανατροφοδότησε το μαζικό λαϊκό κίνημα της χώρας για κάμποσα χρόνια, ο λαός έγινε υπολογίσιμος και πέτυχε νίκες.
40 χρόνια μετά πρέπει να αψηφήσουμε ξανά τη σιγή νεκροταφείου και τη νομιμότητα του συστήματος που βγάζει ξανά τα αντιιμπεριαλιστικά αιτήματα στην παρανομία. 40 χρόνια μετά οι ΗΠΑ του Ομπάμα και συνολικά ο ιμπεριαλισμός ληστεύει, καταπιέζει και δολοφονεί λαούς σ’ όλο τον πλανήτη, μ’ ακόμη πιο βάρβαρο τρόπο. Το ντόπιο καθεστώς της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης δεν είναι πια χούντα, μα έστω και με κοινοβουλευτικό μανδύα εκφασίζεται συνεχώς, καταστρέφει τη ζωή των ανθρώπων της δουλειάς και προσφέρει εκδούλευση στα πιο βρόμικα και επικίνδυνα σχέδια των φονιάδων των λαών…
Κόντρα λοιπόν στο ζόφο, κόντρα στον κυνισμό και την ελεεινότητα κάθε Πάγκαλου του συστήματος και χωρίς αυταπάτες, ας συμβάλουμε επίμονα και αποφασιστικά για να μπει ξανά ο λαός μας στο δρόμο του Νοέμβρη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.