Προθεσμία πήραν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής - Συγκλονιστικά στοιχεία στην ογκώδη δικογραφία


Για τις 7 Δεκεμβρίου ζήτησαν και έλαβαν, από τις εφέτες ανακρίτριες, προθεσμία για τις απολογίες τους οι τρεις κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Οι Στάθης Μπούκουρας, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Γιώργος Γερμενής, που κατηγορούνται για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αφού έλαβαν αντίγραφα της δικογραφίας ζήτησαν προθεσμία, προκειμένου να προετοιμαστούν να αντικρούσουν το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρους τους.
Νέα στοιχεία για βίαιες αιματηρές επιθέσεις
Η δικογραφία για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής έχει εμπλουτιστεί σημαντικά από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι εφέτες-ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, από τις καταθέσεις δεκάδων προσώπων που έπεσαν θύματα, καθώς και άλλων, μελών και μη της οργάνωσης, που έδωσαν στοιχεία για περιστατικά βίας και αιματηρές επιθέσεις

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», στην ογκωδέστατη νέα δικογραφία περιλαμβάνονται στοιχεία-φωτιά για τα τάγματα εφόδου που οργάνωναν και εκτελούσαν δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος αντιεξουσιαστών και μεταναστών στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα, για ομάδες κρούσης σε σχολεία με χτυπήματα σε βάρος ανήλικων μαθητών που δήλωναν αντίθεση στο ναζισμό, αλλά και για τον τρόπο προσηλυτισμού νέων μελών, που με την υπόσχεση διορισμού στο Δημόσιο υποχρεώνονταν να μετέχουν σε αιματηρές και βίαιες επιχειρήσεις της οργάνωσης. Μάλιστα σύμφωνα με το Έθνος υπάρχουν μαρτυρίες ακόμη και για συμμετοχή 10χρονων σε βίαιες επιθέσεις σε βάρος μεταναστών στον Άγιο Παντελεήμονα.

Έκτος από το περιστατικό που ήρθε στο φως της δημοσιότητας με την ενέδρα σε βάρος 17χρονου μαθητή της Γ΄ Λυκείου, τον οποίον μαχαίρωσαν στο πρόσωπο και στον λαιμό, προκαλώντας του τομή μέχρι την καρωτίδα χρυσαυγίτες για να τον τιμωρήσουν επειδή στο θρανίο συμμαθήτριας του, την οποία είχε προσηλυτίσει η οργάνωση, έγραψε τη λέξη «Antifa», οι μαρτυρίες αναφέρουν πως η Χρυσή Αυγή έταζε διορισμούς στο Δημόσιο για να επανδρώνει τα τάγματα εφόδου.

Όπως αναφέρει ο κατηγορούμενος, ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής στην Ιεράπετρα Κρήτης του πρότεινε να εγγραφεί στην τοπική οργάνωση και ως «ανταμοιβή μου είπε ότι θα βοηθούσαν να προσληφθώ στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στον Αθερινόλακκο ή θα με διόριζαν σε κάποια θέση στο Δημόσιο».
Μάλιστα ο κατηγορούμενος έδωσε και πληροφορίες για την επίθεση σε βάρος των Πακιστανών εργαζομένων σε ελαιουργείο τον Φεβρουάριο του 2013.
Οι εφέτες ανακρίτριες έχουν ζητήσει επίσης τη συνένωση των τριών δικογραφιών για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, την επίθεση κατά αφισοκολλητών - μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και την επίθεση σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων στην Ιχθυόσκαλα.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται πληροφορίες και για την επίθεση στο αντιεξουσιαστικό στέκι «Αντίπνοια», τον Ιούνιο του 2008, όπου χρυσαυγίτες επιτέθηκαν με μαχαίρια την ώρα γίνονταν δωρεάν μαθήματα Ισπανικών, τραυματίζοντας σοβαρά τον δάσκαλο και τους παρευρισκόμενους. Όπως περιγράφουν όλοι στις καταθέσεις τους, σταμάτησαν να χτυπούν με τα μαχαίρια όταν ο αρχηγός τους φώναξε: «Τέλος χρόνου».
Να σημειωθεί ότι τότε συνελήφθησαν δύο από τους δράστες. Αρχικά είχαν παραπεμφθεί να δικαστούν στο Αυτόφωρο, αλλά μετατράπηκε η κατηγορία σε απόπειρα δολοφονίας και θα δικαστούν τον Μάρτιο του 2014 στο Κακουργιοδικείο
Αποκαλυπτική είναι και η κατάθεση της Χρυσούλας Ρουπακιά, αδελφής του προφυλακισμένου δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, η οποία ανέφερε πως πριν γίνει μέλος της Χρυσής Αυγής, ο αδελφός της δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το μαχαίρι ούτε για το... φαγητό του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.