Αγρότες: Λήξη κινητοποιήσεων Επετεύχθη η ...Λαϊκή Συμμαχία

Σα να το έχουμε ξαναδει το έργο! Μετά την κινητοποίηση στην Αθήνα, μετά από ένα μήνα κινητοποιήσεων στα "μπλόκα", και αφού επετεύχθη η "λαϊκή συμμαχία" οι αγροτικές κινητοποιήσεις έληξαν. Ή μάλλον συνεχίζουν με άλλες μορφές και επόμενο στόχο το ...Κιλελέρ στις 9 του Μάρτη. Το είχε άλλωστε προαναγγείλει ο Μπούτας στη συγκέντρωση της Αθήνας. Και ποια είναι η λαϊκή συμμαχία; Μα φυσικά "η συμμαχία που συγκροτήθηκε στα μπλόκα της αγωνιζόμενης μικρομεσαίας αγροτιάς (ΠΑΣΥ) με τους εργαζόμενους (ΠΑΜΕ), τους αυτοαπασχολούμενους (ΠΑΣΕΒΕ), τους νέους (ΜΑΣ)  και τις γυναίκες (ΟΓΕ). Αυτή η λαϊκή συμμαχία μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους στο αγροτικό και γενικότερα στο λαϊκό κίνημα." Οι ...διευκρινήσεις σε παρένθεση δικές μας. Οι νέοι δρόμοι μάλλον οδηγούν στη "Λαϊκή Εξουσία" μέσω των προσεχών εκλογών με ενδοιάμεσο αγωνιστικό σταθμό, όπως ήδη είπαμε, το Κιλελέρ.
Κατά τα άλλα "Σημαντικό, επίσης, είναι το γεγονός ότι στον αγώνα μπήκαν νέοι σε ηλικία αγρότες. Πολλοί από αυτούς -και δικαιολογημένα- είχαν μια ανυπομονησία για άμεσες λύσεις των προβλημάτων, η οποία μπορεί να οδηγεί και σε απογοήτευση. Όμως, πλέον, αντιλαμβάνονται ότι ο αγώνας μας θα είναι δύσκολος και μακρύς." Σα να λέμε κάντε υπομονή και ο ουρανός θα γίνει κόκκινος, μόνο που δεν γίνεται από μόνος του.! Θέλει αγώνα μακρύ και δύσκολο πράγματι, αλλά αγώνα, όχι επετειακές μηνιάτικες κινητοποιήσεις μια φορά το χρόνο. Και "Είμαστε σίγουροι ότι οι νέοι αγώνες θα είναι ακόμα πιο μαζικοί, πιο δυναμικοί, καλύτερα συντονισμένοι. Η λαϊκή συμμαχία (μη ξεχνιώμαστε) θα δημιουργήσει ένα ορμητικό, αγωνιστικό, λαϊκό ποτάμι που θα παρασύρει στο διάβα του όλα τα εμπόδια.". Αυτά και προσέξτε μη σαν πνίξει αυτό το ποτάμι εσείς οι ...ανυπόμονοι!
Ακριβώς τα ίδια με πέρυσι, πρόπερσι, και πάει λέγοντας. Κατά τα άλλα η αντιαγροτική επέλαση συνεχίζεται ακάθεκτη. Γιατί άραγε; Αναρωτιέται κανείς;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.