Βόμβα FT: Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ

Μελισσανίδης
Στο στόχαστρο της ελληνικής Δικαιοσύνης βρίσκεται η μεγαλύτερη αποκρατικοποίηση της Ελλάδας, αυτή του κρατικού μονοπωλίου του ΟΠΑΠ, ο οποίος περιήλθε στην ιδιοκτησία του fund ΕΜΜΑ DELTA, όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.
Η έρευνα ξεκίνησε λίγες εβδομάδες μετά το κλείσιμο της συμφωνίας στα μέσα του Αυγούστου για την απόκτηση του 33% του μετοχικού πακέτου του ΟΠΑΠ, από την Emma Delta, την οποία συγκροτούν ο Τσέχος Γίρι Σμέτς, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο γιος του εκπροσώπου της Gazprom στην Ελλάδα, Χρήστος Κοπελούζος και ένα ρωσικό και ένα σλοβάκικο fund.
Το αντικείμενο της έρευνας αφορά το κατά πόσο το τίμημα πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ, το οποίο ανήλθε στα 650 εκατ. ευρώ, ήταν εύλογο ή κατά πόσο υποτιμήθκε τεχνητά η αξία του λίγο πριν την αποκρατικοποίηση προς όφελος των «μνηστήρων».
Υπενθυμίζεται ότι για την απόκτηση του φιλέτου του ΟΠΑΠ η Emma Delta προχώρησε στην έκδοση δύο ομολογιακών δανείων ύψους συνολικά 450 εκατ. ευρώ, γεγονός που πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων.
Το ρεπορτάζ των Financial Times δεν αφήνει ασχολίαστο το γεγονός ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος στο παρελθόν έχει απασχολήσει την ελληνική Δικαιοσύνη με διάφορες υποθέσεις από την ενασχόλησή του με το εμπόριο πετρελαίου, εμφανίστηκε ξανά στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο της χώρας, αναλαμβάνοντας τα ηνία της ΑΕΚ την ίδια περίοδο που μπήκε στο παιχνίδι με την απόκτηση της κορωνίδας των ελληνικών αποκρατικοποιήσεων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.