Αέρας κοπανιστός το πρωτογενές πλεόνασμα μετά την απόφαση του ΑΠ.

 αρχείο λήψης
Η προχειρότητα του πολιτικού συστήματος σε όλο της το μεγαλείο. Αέρας κοπανιστός δεν καθίσταται μόνο το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και ολόκληρη η φορολογία ακινήτων και φυσικά το ίδιο το πρόγραμμα σταθερότητας, για το οποίο εξαθλιωνόμαστε τόσα χρόνια. Από την πρώτη στιγμή που ο κ. Βενιζέλος εξήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη το ΕΕΤΗΔΕ, το γνωστό χαράτσι της ΔΕΗ, ήμασταν οι πρώτοι που γράψαμε αμέσως, την ίδια μέρα, πως το χαράτσι αυτό είναι αντισυνταγματικό. 
Τώρα ο ΑΠ με την με αρ. 293/14 απόφαση του Δ΄ τμήματός του, η οποία επικύρωσε την απόφαση 1101/12 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας ( εκούσιας διαδικασίας καταναλωτικών διαφορών), κήρυξε το ΕΕΤΗΔΕ αντισυνταγματικό.
Το ευχάριστο στην υπόθεση είναι ότι κήρυξε στην ουσία κάθε φόρο επί των ακινήτων αντισυνταγματικό επειδή σαν κριτήριο για το ΕΕΤΗΔΕ επιλέχθηκαν από την κυβέρνηση μόνο τα τετραγωνικά μέτρα και όχι η φοροδοτική ικανότητα με βάση τα εισοδήματα που δίνει το κάθε συγκεκριμένο ακίνητο. Αν τελικά αυτό επικρατήσει οριστικά (πολύ αμφιβάλουμε γι’ αυτό), τινάζεται στον αέρα ολόκληρη η φορολογία των ακινήτων. Μακάρι, γιατί μόνο έτσι θα γλιτώσουμε τα σπίτια μας από τα νύχια των δανειστών. Φοβόμαστε όμως ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για το αντίθετο. Η Δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη στην Ελλάδα.
Πέρα όμως από αυτό, είναι γνωστό πως το ΕΕΤΗΔΕ δίνει στο δημόσιο περί τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Για τα έτη 2011, 2012 και 2013, το δημόσιο εισέπραξε παράνομα 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Αντιλαμβάνεστε πιστεύουμε τι σημαίνει αυτό, όχι μόνο για το ανύπαρκτο πλέον πρωτογενές πλεόνασμα που αποδεικνύεται αέρας κοπανιστός, αφού επιτεύχθηκε με παράνομο τρόπο, αλλά και για ολόκληρο το πρόγραμμα σταθερότητας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.