Με εντολή ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΕΝΕΤΑΚΗ. (εκλογές πλησιάζουν).ΧΑΧΑ

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΕΝΕΤΑΚΗΣ
Βουλευτής Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ- ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


19 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ  ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ



Τέσσερις προτάσεις που φιλοδοξούν να δώσουν λύση σε φορολογικά ζητήματα που αφορούν τον κλάδο των αγροτών κατέθεσαν σήμερα 18 Φεβρουαρίου, δεκατέσσερις βουλευτές της ΝΔ, ανάμεσα τους και ο Μάξιμος Σενετάκης, που ανέλαβαν την πρωτοβουλία να συναντήσουν τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Συγκεκριμένα οι Κώστας Σκρέκας, Διονύσης Σταμενίτης, Μάξιμος Σενετάκης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Έλενα Μακρή, Γιώργος Ορφανός, Γιάννης Κεφαλογιάννης , Χρήστος Δήμας, Γιάννης Καράμπελας, Μανώλης Κόνσολας, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Γιώργος Γεωργαντάς και Άννα Μάνη, ζήτησαν από τον Γιάννη Στουρνάρα:


  1. Έκπτωση φόρου εισοδήματος 2100 ευρώ όπως ακριβώς ισχύει και για τους ελευθέρους επαγγελματίες που εκδίδουν τιμολόγια σε έναν μόνο προμηθευτή ή σε μέχρι τρεις, με τον τζίρο σε έναν από τους τρεις να αποτελεί  τουλάχιστον το 70% του συνολικού τζίρου του επαγγελματία.
  2.  Συνυπολογισμό στο κόστος των παραγόμενων προϊόντων όλων των εξόδων που πραγματοποιούνται ακριβώς για την παραγωγή των εν λόγω αγροτικών προϊόντων όπως: έξοδα για πετρέλαιο κίνησης αγροτικών μηχανημάτων, ηλεκτρική ενέργεια για πότισμα και άντληση υδάτων, ενέργεια από άλλες πηγές για θέρμανση θερμοκηπίων, αναλώσιμα είδη πλαστικά κ.λ.π, συντηρήσεις μηχανημάτων και παγίου εξοπλισμού, έξοδα μεταφοράς πρώτων υλών και τελικών προϊόντων, παροχής υπηρεσιών από τρίτους όπως όργωμα κ.α., αδειών και άλλων συμβουλευτικών εργασιών από γεωπόνους, ασφάλειες κλπ, γενικά πρώτες ύλες σπόρους κ.α., έξοδα υποδοχής φιλοξενίας αλλά και έρευνας αγοράς για διάθεση των προϊόντων κ.α. τόκοι επαγγελματικών δανείων κίνησης (καλλιεργητικά δάνεια) ή παγίου εξοπλισμού, αποσβέσεις παγίων, μηχανημάτων και κινητών κτιρίων-αποθηκών κ.λ.π. όπως ακριβώς ισχύει για τους ελευθέρους επαγγελματίες και επιτηδευματίες όλων των υπολοίπων κλάδων.
  3. Έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα του συνολικού κόστους ασφάλειας υγείας και σύνταξης όπως ακριβώς ισχύει για όλους τους ελευθέρους επαγγελματίες και επιτηδευματίες από φέτος.
  4. Το φορολογητέο εισόδημα να μοιράζεται αναλογικά στα απασχολούμενα μέλη (συγγενείς 1ου βαθμού) της οικογένειας, όταν για κάθε ένα από τα μέλη το αναλογούν εισόδημα που προκύπτει από τις αγροτικές εργασίες αποτελεί τουλάχιστον το 70% του συνολικού εισοδήματος που δηλώνει.

Οι βουλευτές εκφράζουν την επιθυμία οι παραπάνω προτάσεις να βοηθήσουν στη διαμόρφωση των επερχόμενων αλλαγών στον τρόπο φορολόγησης των αγροτών, να είναι δίκαιες, ώστε να μη διακινδυνεύσουν την εξαφάνιση του αγροτικού τομέα και παράλληλα να μην προκαλέσουν τον υπόλοιπο πληθυσμό που θεωρεί ότι Έλληνας αγρότης τυγχάνει κραυγαλέων προνομιακών φορολογικών ρυθμίσεων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.