9 ΑΠΡΙΛΗ: ΑΠΕΡΓΙΑ!


ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 10:30 π.μ. - Σταδίου & Σανταρόζα

ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στην αντεργατική πολιτική ΔΝΤ-ΕΕ-Κυβέρνησης!
Αγώνες ταξικοί, κόντρα στην υποταγή και τις αυταπάτες!

Η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού συνεχίζεται αδιάκοπα. Χωρίς ενδοιασμούς η κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει τα μέτρα που αποφασίζουν οι ιμπεριαλιστές της τρόικας, ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Ένωση, καταστρέφοντας τις ζωές των εκατομμυρίων εργαζομένων και ανέργων της χώρας. Ο νέος πολυνόμος που συνοδεύτηκε από τα «μπράβο» των ξένων προστατών της άρχουσας τάξης, από τη μια, βαθαίνει την επίθεση σε μια σειρά από δικαιώματα και, από την άλλη, προετοιμάζει το επόμενο βήμα παραπέρα γκρεμίσματος των εργατικών κατακτήσεων. Κάθε μέτρο που έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων χειροτερεύει τους όρους δουλειάς και ζωής και οδηγεί ολοένα και περισσότερους στην ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια, τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Είτε με είτε χωρίς πλεόνασμα, είτε με "έξοδο στις αγορές" είτε με "προγράμματα στήριξης", η καθημερινή μάχη για επιβίωση γίνεται όλο και πιο δύσκολη για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Κι αυτό γιατί αυτή η επίθεση αποτελεί στρατηγική κατεύθυνση του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, που, ειδικά στο περιβάλλον της παγκόσμιας κρίσης και της όξυνσης των ανταγωνισμών, δεν διστάζει να καταστρέψει χώρες και λαούς προκειμένου να διασφαλίσει κέρδη και αγορές. Κατεύθυνση η οποία δεν λογαριάζει τις προεκλογικές ανησυχίες του ντόπιου αστικού πολιτικού προσωπικού, πατάει στους αρνητικούς ταξικούς συσχετισμούς και δεν θα σταματήσει παρά μόνο όταν οι εργαζόμενοι και ο λαός αποφασίσουν να σηκώσουν το κεφάλι.
Η στάση της συνδικαλιστικής ηγεσίας (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) απέναντι στην αντεργατική λαίλαπα είναι κατάπτυστη. Δεν έχει να προσφέρει παρά ηττοπάθεια και υποταγή. Με την πρόσφατη συμφωνία της με τον ΣΕΒ για Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που προέκυψε χωρίς ούτε μια γενική απεργία, η ΓΣΕΕ έβαλε και την υπογραφή της στην κυβερνητική πολιτική που δήθεν στηλιτεύει, χαρίζοντας "εργασιακή ειρήνη" στους εργοδότες. Όχι μόνο δεν προωθεί και δεν δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να εκφράσουν αγωνιστικά την οργή τους, αλλά αντίθετα υπονομεύει ανοιχτά κάθε εστία αντίστασης που εμφανίζεται. Η ΑΔΕΔΥ από τη μεριά της κράτησε ανοιχτά προδοτική στάση απέναντι στους χιλιάδες διαθέσιμους και τις πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που είναι ήδη πραγματικότητα. Η συνδικαλιστική ηγεσία χρησιμοποιεί ως άλλοθι την κινηματική κάμψη που έχει η ίδια επιβάλει, για να κρύψει το γεγονός ότι ούτε θέλει ούτε μπορεί να οργανώσει την πάλη που είναι αναγκαία.
Οι εργαζόμενοι και ο λαός όμως και θέλουν και μπορούν! Θέλουν να ζουν με αξιοπρέπεια, να δουλεύουν με ανθρώπινους όρους, να πληρώνονται στην ώρα τους, με μισθούς που θα τους επιτρέπουν να ζήσουν τις οικογένειές τους. Μπορούν να ανασυγκροτηθούν, να αναγνωρίσουν εχθρούς και φίλους, να χτίσουν τα εργαλεία εκείνα που θα τους βοηθήσουν να αγωνιστούν ενάντια στη βαρβαρότητα και την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και επιβάλλει στους εργαζόμενους τον εργασιακό μεσαίωνα. Η ελπίδα υπάρχει και βρίσκεται στους αγώνες! Όσο πιο καθαρό γίνεται αυτό, τόσο θα ανοίγει η προοπτική για διεκδικήσεις που θα ανατρέψουν τη σημερινή πραγματικότητα.
Αυτή είναι η προοπτική που τόσο φοβάται και προσπαθεί να καταστείλει με τη βία το σύστημα. Γι' αυτό προσπαθεί να μας χωρίσει σε εργαζόμενους κι άνεργους, σε "κανονικούς" και "ενοικιαζόμενους", σε "δημόσιους" και "ιδιωτικούς". Γι' αυτό θέλει να απαγορεύσει τις απεργίες και τις διαδηλώσεις (που κατά τα άλλα "δεν ωφελούν σε τίποτα"), θέλει να καταργήσει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στέλνει όσους αγωνίζονται στα δικαστήρια και τα πειθαρχικά. Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Να ξαναβρούμε το συλλογικό αγώνα, να ξανακερδίσουμε συλλογικές συμβάσεις, να ξανακάνουμε τα σωματεία όπλα δικά μας και όχι εργαλεία των συμβιβασμένων. Γνωρίζοντας ότι η λύση των προβλημάτων ποτέ δεν ήρθε κι ούτε πρόκειται να έρθει με τις εκλογές. Ότι δεν μπορεί να ανατεθεί σε "ειδικούς", αλλά απαιτεί μαζική συμμετοχή και αποφασιστικότητα. Κόντρα στη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια, με βάση τις δικές μας ανάγκες και για λογαριασμό της τάξης μας, να οργανωθούμε, να ξαναβρούμε τη δύναμή μας και να αγωνιστούμε για να κερδίσουμε!
• ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΠΛΗΡΗΣ, ΣΤΑΘΕΡΗ!
• ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!
• ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!
Ταξική Πορεία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.