H υποταγή των ΜΜΕ δεν έχει τελειωμό

Ενόχλησε η χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων στο εμπόριο την κυβέρνηση. Τόσο που δεν δίστασε να στείλει τα ΜΑΤ και να χτυπήσουν τους διαδηλωτές στην Ερμού, σε ένα κλειστό δρόμο που πέρα από τους διαδηλωτές κυκλοφορούσαν και πολλοί άλλοι μαζί με τα παιδιά τους.
Ενόχλησε που η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο δεν περιορίζεται μόνο στην Εμού αλλά ως γνωστόν είναι πολύ μεγαλύτερο, ήταν κλειστά. Από την αρχή μέχρι το τέλος. Γι' αυτό άλλωστε τα ρεπορτάζ των υποτακτικών τους δημοσιογράφων, όλες τις Κυριακές που άνοιξαν, δεν αναφέρουν τίποτ' άλλο πέρα από την Ερμού.
Χθες όμως ξεπέρασαν εαυτούς τα ΜΜΕ. Χαρακτηριστικό ήταν το ρεπορτάζ του ΑΛΦΑ. Η "αντικειμενική" δημοσιογράφος που κάλυψε, όπως είπε, όλες τις κινητοποιήσεις των εμποροϋπαλλήλων μέσα σε λίγα λεπτά έβγαλε μπόλικη χολή κατά των διαδηλωτών λέγοντας το ένα ψέμα μετά το άλλο. Μέχρι και το δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας υπερασπίστηκε το οποίο προφανώς υπερασπίστηκαν τα ΜΑΤ με τα γκλομπ και τα χημικά, τα οποία έκαναν δύσκολη την πρόσβαση στην Ερμού μέχρι και το βράδυ. Όλα τα ΜΜΕ αναπαρήγαγαν το ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων κατά λέξη. Τρομοκράτες που φόβιζαν γριούλες, αντεξουσιαστές που μπήκαν στη πορεία, σπασμένες βιτρίνες που ήταν μια, και πάει λέγοντας. Αναγκάστηκε η αστυνομία λέγανε να χτυπήσει κάτι που, άλλο ένα ψέμα, έγινε για πρώτη φορά. Δεν είδαν φαίνεται οι "επι τόπου" δημοσιογράφοι το χτύπημα της αστυνομίας, "χωρίς λόγο" και τότε, στους διαδηλωτές τον Δεκέμβρη στην Πανεπιστημίου. Την ξέρουμε τη δικαιολογία. Το ...μεροκάματο. Και μπροστά σε αυτό η αξιοπρέπεια πάει περίπατο. Αφού υποταχθήκανμε εμείς πρέπει να υποταχθούν και οι άλλοι. Αφού δουλεύουμε εμείς τσάμπα, εδώ και δεκαετίες πολύ πριν απ όλους τους άλλους εργταζόμενους, Κυριακές, Σάββατα, καθημερινές, μέρα και νύχτα, θα πρέπει να το κάνουν και οι άλλοι. Αυτή είναι η κυρίαρχη ιδεολογία και είναι κατανοητό γιατί κυριάρχησε. Αλλά υπάρχουν και όρια. Δεν είναι λίγοι οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί που προτιμούν να κάνουν άλλες δουλειές παρά να γίνουν ιμάντες της κυβερνητικής προπαγάνδας. Τι είναι αυτοί κορόιδα;
Υπερασπίστηκαν οι παπαγάλοι από το μικρό μαγαζάτορα μέχρι τον εργαζόμενο που "ήθελε" να δουλέψει. Εφ' όσον βέβαια πληρωνόντουσαν αυτοί οι τελευταίοι ανάλογα! Τώρα το ότι δε πληρώνονται ανάλογα αλλά και το ότι δουλεύουν πολύ περισσότερο απ' ότι αναλογεί στις συμβάσεις που υπογράφουν όλες τις μέρες του χρόνου δεν έχει καμιά σημασία. Το ότι οι περισσότεροι μικρομεσαίοι μαγαζάτορες που άνοιξαν, όσοι άνοιξαν, το έκαναν καταναγκαστικά, και το ότι πολλοί από αυτούς ήταν μέσα στα μαγαζιά τους και το σκεφτόντουσαν αν αξίζει το κόπο επίσης καμιά σημασία δεν έχει. Το ότι η κίνηση της αγοράς ήταν κάτι παραπάνω από μηδέν, ήδη από τα βραδυνά δελτία άρχισαν να το παραδέχονται, επίσης δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να περάσει η προπαγάνδα της κυβέρνησης, σημασία έχει να φανεί ότι οι κινητοποιήσεις και οι αγωνιζόμενοι είναι τρομοκράτες. Πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι και να περάσει η πολιτική της κυβέρνησης και όλων όσων εξυπηρετεί αυτούσια, σαν να είναι η μοίρα μας τέτοια. Σημασία έχει να τρομάξει ο κόσμος, να καταλαγιάσει το καζάνι που βράζει. Δίκαια η αγανάκτηση λοιπόν του ΣΥΒΧΑ, του οποίου η ανακοίνωση ακολουθεί:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΑΠΕ ΜΠΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ.
ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΦΤΗΝΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ.
Δεν τους έφτανε που όλος ο κόσμος γέλαγε μαζί τους με την παραποίηση των δηλώσεων Μέρκελ, σήμερα οι υπεύθυνοι του ΑΠΕ ΜΠΕ δίνουν πάλι εξετάσεις στα αφεντικά τους. Τα λαγωνικά του ΑΠΕ ΜΠΕ ανακάλυψαν “ομάδες γνωστών αγνώστων που δημιουργούσαν φραστικά επεισόδια με πολίτες και η αστυνομία τους απομάκρυνε” (sic) Ανακάλυψαν ακόμη ότι “ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής συμμετείχε με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία στην συγκέντρωση στην αρχή του συντάγματος”. Τόσα ψέματα μέσα σε δύο φράσεις.
Την “είδηση” αυτή πήραν βέβαια διάφορα “έγκυρα” σάιτ και κάποια από τα κανάλια με τους τηλεαστέρες με τις βαθιές τσέπες για να εξαπολύσουν την χυδαία τους επίθεση σε βάρος αυτών που αγωνίζονται. Μάλιστα κάποια “έγκυρα” σάιτ ανακάλυψαν και καταγγελίες συνδικαλιστών και καταναλωτών βέβαια “ότι ολιγάριθμες ομάδες έσπρωξαν πολίτες για να απομακρυνθούν από τις βιτρίνες”. Γκεμπελίσκοι που γλείφουν το χέρι των αφεντικών που τους ταϊζει.
Στην ακριβώς προηγούμενη ενημέρωση του ΑΠΕ ΜΠΕ στις 13.12 δεν υπάρχει καμία αναφορά σε “γνωστούς άγνωστους”, αλλά σε εμποροϋπάλληλους που έχουν κινητοποιηθεί σε μεγάλο κομμάτι της Ερμού. Οι συντάκτες της ψεύτικης είδησης γνώριζαν πολύ καλά ότι οι άνθρωποι που ήταν στην Ερμού ήταν “γνωστοί γνωστοί”. Ήταν όλοι αυτοί που αμείβονται με μισθούς πείνας, που δουλεύουν εξοντωτικά ωράρια, που βλέπουν την Κυριακή τους να γίνεται θυσία στον βωμό του κέρδους των πολυεθνικών και των μεγαλεμπόρων. Γι΄ αυτό είναι δέκα φορές ανήθικο ότι δημιουργούν ψεύτικες ειδήσεις σε βάρος όλων αυτών που ζούνε καθημερινά την βαρβαρότητα. Την βαρβαρότητα που έζησαν και σήμερα από τις δυνάμεις καταστολής μέσα στην Ερμού και την οποία έζησαν και οι καταναλωτές που ήταν ανάμεσα μας, πολλοί από αυτούς με τα παιδιά τους. Όχι, για τους συντάκτες της είδησης είναι απόλυτα φυσιολογικό να γίνεται η χρήση χημικών μέσα σε χιλιάδες ανθρώπους , να ξυλοκοπούν γυναίκες και να ανοίγουν κεφάλια διαδηλωτών.
Κάτι τελευταίο, ο Σ.Υ.Β.Χ.Α. ήταν κομμάτι του “Συντονιστικού δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα απελευθερωμένα ωράρια” μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία, εργατικές συλλογικότητες και συλλογικότητες γειτονιών, οι “γνωστοί γνωστοί” στους οποίους επιτέθηκε η αστυνομία εντελώς απρόκλητα.
Ζητάμε, ως σωματείο, από όλους τους εργαζόμενους των Μ.Μ.Ε., φωτορεπόρτερ, τεχνικούς, δημοσιογράφους που σέβονται την αξιοπρέπεια τους, που βρέθηκαν σήμερα στην Ερμού που έζησαν όλα τα γεγονότα να πάρουν θέση για μια “είδηση” που την κατασκεύασαν αυτοί που σήμερα ανησύχησαν από την κινητοποίηση των εργαζομένων του εμπορίου. Να βγούνε δημόσια και να καταδικάσουν τα παπαγαλάκια της τρόικας και των ισχυρών. Να πούνε και να γράψουνε την αλήθεια που έζησαν. ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.
Ο Σύλλογος μας χαιρετίζει τους εκατοντάδες απεργούς και εργαζόμενους που βρέθηκαν σήμερα στην απεργιακή περιφρούρηση του «Συντονιστικού δράσης», που στάθηκαν όρθιοι-ες στην επίθεση των κατασταλτικών μηχανισμών, που ανησύχησαν τα μεγάλα αφεντικά του εμπορίου. Όπως ενωμένα και μαχητικά δώσαμε την μάχη στον δρόμο, έτσι θα την δώσουμε και απέναντι στα ψέματα των κυρίαρχων.
ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ
Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.