Με άλλη ματιά - ΜΙΚΡΟ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ


Ας συνοψίσουμε τις γνώσεις των τελευταίων πολιτικών ημερών, δίνοντας τις ερμηνείες που τους πρέπουν.
Δαυλός: ή και δαυλί. Ξύλο απελέκητο που χρησίμευε για προσάναμμα στο φούρνο της γιαγιάς, πρωθυπουργός που σιγοκαίει στον βωμό της πατρίδας, γενικός γραμματέας κυβέρνησης που φουντώνει φωτιά στον προηγούμενο.

Πυλώνας: Ξύλινη ή μεταλλική κατασκευή της ΔΕΗ ή του ΟΤΕ που χρησιμεύει για τη στήριξη καλωδίων, στρατός ή και εκκλησία σύμφωνα με ακροδεξιές μελέτες, κατασκευής μπαλτά(κου), σαρακοφαγωμένος από φασιστικούς κύκλους.
DNA αντικομμουνιστή: Η επιστήμη αρνείται ότι υπάρχει το DNA αυτό, παρόλο που διάφοροι ισχυρίζονται ότι το έχουν. Απορίες προκαλεί το γεγονός ότι ενώ το  DNA του ανθρώπου έχει 46 χρωμοσώματα και του γορίλα ή του χιμπατζή 48 χρωμοσώματα, τυχαίες έρευνες δεδομένων σε αντικομμουνιστές φουσκωτούς πορτιέρηδες βρή­καν 48 χρωμοσώματα. Για όλους τους υπόλοιπους αντικομμουνιστές το σίγουρο είναι πως είναι εχθρός του λαού, χωρίς σε αυτό να έχει καμιά ευθύνη το  DNA τους που έχει 46 χρωμοσώματα.
Μανιάτικος Κώδικας Αξιών: Ρατσιστική ανθελληνική μπούρδα που κυκλοφορούν τελευταία τα ενσωματωμένα παπαγαλάκια των ΜΜΕ. Ρατσιστική και ανθελληνική ως προς τους υπό­λοιπους Έλληνες, υπονοώντας ότι δεν υπάρχει κώδικας αξιών Λευκαδίτικος, Ηπειρώτικος, Βοιωτικός, Κρητικός, Αιτωλοακαρνανικός κ.ου.κ. αλλά είναι μια γενναία ιδιαιτερότητα που υπάρχει στη Μάνη, κάνοντας τους κατοίκους της, την άρια φυλή ανάμεσα στην «ανάδελφη» ελληνική φυλή. Ωστόσο ο ούτως οριζόμενος κώδικας περιλαμβάνει μαφιόζικη «ομερτά», δηλαδή σιωπή και συγκάλυψη για την ύπαρξη διαύλων και δαυλών επικοινωνίας της επίσημης ηγεσίας της χώρας με το φασισμό. Απόκρυψη, της σχέσης με το φασισμό, από τον λαό που τον έχει αμετάκλητα καταδικάσει στη συνείδησή του. Και για αυτό χρειάζεται η από­κρυψη. Είναι ωστόσο επιστημονικά απο­δεδειγμένο πως και η Κολοπετινίτσα, έχει δικό της Κώδικα Αξιών.
Κώδικας  Τιμής ΟΥ(Γ)Κ και λοιπών φερέλπιδων: Στρατιωτική συμπεριφορά που δεν έχει ανακαλυφθεί από τους άριους Έλληνες, αλλά έχει αντιγραφεί ολόκληρος από τον Αμερικάνικο Στρατό. Θυμηθείτε την αμερικανική ταινία «Ζήτημα Τιμής» με τον Τζακ Νίκολσον, όπου ο φασιστικός τρόπος εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων οδηγεί στο θάνατο ενός στρατιώτη και όπου ολόκληρη η μονάδα προσπαθεί να το κουκουλώσει, εφαρμόζοντας τη μαφιόζικη ομερτά. Θυμηθείτε την καθαίρεση του αρχηγού τάξης των Ευέλπιδων, όταν στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, έβαλε όλη την τάξη να τραγουδήσει τον ύμνο της Χούντας. «Ο γιος μου είναι αξιωματικός των ΟΥΚ, δεν είναι τυχαίος, δεν είναι καθημερινός άνθρωπος, έχει κώδικα τιμής που δεν περιλαμβάνει παράνομες μαγνητοσκοπήσεις» είπε ο ενεργών σύμφωνα με τον Μανιάτικο Κώδικα Αξιών, Μπαλτάκος. Περιλαμβάνει  όμως  λύση διαφωνιών με τρα­μπουκισμούς, κλωτσιές και μπουνιές στη Βουλή, από τον μη τυχαίο και καθημερινό τραμπούκο υιό. Σύμφωνα με τους διαφημιστές τέτοιων συμπε­ριφορών «Ο εύελπις δεν κλέβει, δεν ψεύδεται, δεν εξαπατά, δεν συκοφαντεί, δεν κολακεύει. Τέλος, δεν ανέχεται στο περιβάλλον του ανθρώπους που κάνουν ένα από τα παραπάνω». Αυτά ακριβώς που έκανε ο Κασιδιάρης και οι συνοδοιπόροι του. Κλέβει την επιδότηση που παίρνει το κόμμα του,από το υστέρημα του Λαού. Ψεύδεται όταν αρνείται ότι ο δολοφόνος του Φύσσα ήταν στέλεχος του κόμματός του. Εξαπατά τον λαό  όταν ισχυ­ρίζεται ότι το κόμμα του δεν είναι φασιστικό, αλλά «εθνικιστικό». Συκοφαντεί το λαϊκό κίνημα και κολακεύει τα αφεντικά του, εφοπλιστές και λοιπές μαύρες δυνάμεις της αντίδρασης.
Όχι ο κώδικας τιμής των σαμουράι δεν εφαρμόζεται εδώ. Χαρακίρι δεν θα δείτε από κανένα από τους ανωτέρω που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί της... τιμής τους.
Παστέλι: Λήμμα άσχετο με τα ανωτέρω, αλλά με αυτό φιλέψανε τους υπουργούς του ΕΚΟΦΙΝ. Και να ήτανε μόνο οι υπουργοί (27 τον αριθμό), αυτό άντε να το ανεχτούμε, παρόλο που την πείνα μας, αυτοί την υπόγραψαν. Κοντά 500 άτομα κάθισαν σε αυτό το τραπέζι. Και τι περίεργο πράμα. Κανείς δεν έγραψε για το πόσο πήγε το ... παστέλι. Ούτε η διαφάνεια, ούτε το όπεν γκοβ, ούτε οι ενσω­μα­τωμένοι δημοσιογράφοι.
Άντε και καλή Ανάσταση!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.