Η εγκύκλιος είναι σαφής και το ...δούλεμα σαφέστερο!

Την έπιασε ...κόψιμο τη κυβέρνηση για το ωράριο των εργαζόμενων τη  μεγάλη Παρασκευή και έστειλε εγκύκλιο με απειλές στα καταστήματα να μην τολμήσουν οι εργαζόμενοι και βρεθούν στη δουλειά τους πριν τη 1 το μεσημέρι. Οι απειλές βέβαια δεν απευθύνονται στους εργοδότες, που υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν πολύ περισσότερες ώρες, όχι μόνο τις μεγάλες Παρασκευές αλλά όλες τις μέρες του χρόνου, αλλά στους ίδιους τους εργαζόμενους!!! Αυτοί θα πάνε στο αυτόφωρο αν κάποιος εργοδότης τους υποχρεώσει να πάνε για δουλειά νωρίτερα!
Μετά από αυτό θα προτείναμε στη κυβέρνηση να προχωρήσει στα εξής μέτρα:
  • αυτόφωρο στους εργαζόμενους που δεν αρνούνται να δουλεύουν πέραν του ωραρίου που γράφει η σύμβασή τους και ενώ πληρώνονται για 2ωρα και 4άωρα οι άτιμοι δουλεύουν 8ωρα και 10ωρα
  • άμεση φυλάκιση στους εργαζόμενους που δουλεύουν ενώ δεν πληρώνονται, αρνούμενοι να τα απαιτήσουν από τους εργοδότες
Για κάθε υποτροπή να τους επιβληθεί η μείωση του ωραρίου σε ...5νθήμερο 8ωρο, για εύλογο τιμωρητικό διάστημα, η μετατροπή της απασχόλησης κατά το δοκούν σε σταθερή δουλειά και επιπλέον η έγκαιρη πληρωμή του υποχρεωτικά αυξημένου μισθού, με παράλληλη πληρωμή υπερωριών, για να μάθουν να υπακούν στα αφεντικά τους που τους απειλούν με απόλυση σε περίπτωση που δεν πάνε για δουλειά όποτε θέλουν αυτά!
Έτσι μπας και βάλουν μυαλό όσοι απασχολούνται στα εμπορικά καταστήματα που καταχρώνται την ανυπαρξία ωραρίου, μισθών, και οτιδήποτε θυμίζει δικαίωμα και κατάκτηση για να κάνουν ότι θέλουν οι εργοδότες τους! Νισάφι πια με αυτή τη διεφθαρμένη συντεχνία των εμποροϋπαλλήλων!

Στη φωτογραφία τα ΜΑΤ εμποδίζουν διεφθαρμένους εμποροϋπάλληλους που θέλουν να δουλέψουν τα ωράρια που τους επιβάλλουν οι εργοδότες τους. Στο βάθος διακρίνονται και κάποιοι από τους υποκινητές τους. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.