Πέρασε η τροπολογία για το «βραχιολάκι» - Σταματά την απεργία πείνας ο Ν. Ρωμανός

Δεκτή - και μάλιστα ομόφωνα - έγινε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για τον Νίκο Ρωμανό, την οποία κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Κατόπιν τούτου ο Ν. Ρωμανός σταματά μετά από 31 ημέρες την απεργία πείνας όπως επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του Φ. Ραγκούσης
Είχε προηγηθεί ρύθμιση στη διάταξη, μέσω αλλαγής στην τροπολογία που αφορά το «βραχιολάκι», την οποία ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.
Η αλλαγή της διάταξης περιλαμβάνει, όπως δήλωσε ο κ. Αθανασίου, όλους τους κρατούμενους φοιτητές και όχι μόνο τη συγκεκριμένη υπόθεση, δηλαδή την υπόθεση Ρωμανού.
Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, η λύση που δόθηκε είναι "λύση σύμφυτη με το ισχύον ελληνικό δικονομικό σύστημα και περιλαμβάνει και συγκερασμό περιπτώσεων, σχετικά με το αν πληρούνται οι προϋποθέσεις, πριν και μετά".
Η τροπολογία εξασφαλίζει στους φοιτητές και σπουδαστές το δικαίωμα να χορηγείται άδεια με ηλεκτρονική επιτήρηση, εφόσον εκείνοι έχουν παρακολουθήσει το 1/3 των μαθημάτων και των εργαστηρίων κατά ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο. Ο υπουργός διευκρίνισε ότι θα εξετάζονται οι περιπτώσεις για το αν πληρούν τις προϋποθέσεις πριν και μετά τη φυλάκισή τους.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για νίκη του Νίκου Ρωμανού, νίκη της δημοκρατίας, αλλά και του κοινοβουλευτισμού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.