Όλα τα σφάζουν, όλα τα μαχαιρώνουν


Ένα ιδιότυπο κλίμα τρομοκρατίας και τραμπουκισμού επικρατεί τους τελευταίους μήνες στη Νέα Φιλαδέλφεια, με πρωταγωνιστές δήθεν αγνούς και ορκισμένους ΑΕΚτζήδες, που όλα τα σφάζουν και όλα τα μαχαιρώνουν στο όνομα του δικέφαλου και της Αγιάς Σοφιάς, του πολλά υποσχόμενου νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Ιδιότυπο αλλά γνώριμο, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που οι θερμοκέφαλοι χειροκροτητές απειλούν, τρομοκρατούν και βγάζουν στον τάκο όσους τολμούν να διαφωνούν με οποιαδήποτε παρέμβαση έχει να κάνει με το πού και πώς θα κατασκευαστεί το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Είναι αυτά τα «μπουμπούκια», όμως, οι εκφραστές της ιστορικής ομάδας, είναι αυτά τα «μπουμπούκια» οι υπερασπιστές του αυτονόητου και δίκαιου αιτήματος της ΑΕΚ να αποκτήσει και πάλι στέγη στον φυσικό της χώρο;

Ή είναι απλώς οι αιώνιοι χειροκροτητές, μέσω των οποίων επιχειρείται μέσα από τη διάχυση του φόβου και την αποθέωση της ψευτομαγκιάς να καλυφθούν και να ξεπλυθούν κάθε φορά τα σοβαρά λάθη των υπευθύνων που οδήγησαν την ιστορική ομάδα σε τραγικό αδιέξοδο;

Τραμπούκικες επιθέσεις

Αποκορύφωμα της τραμπούκικης λογικής που επικρατεί στην περιοχή ήταν η επίθεση πριν από λίγες ημέρες στον επίκουρο καθηγητή Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννη Ζαμπετάκη, έναν από τους 17 κατοίκους που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του Ρυθμιστικού Σχεδίου που αλλάζει τη φυσιογνωμία του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο Γιάννης Ζαμπετάκης έγινε στόχος όταν τα στοιχεία των 17, ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις, αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο με πρόσχημα την προσφυγή στο ΣτΕ.

Το αποτέλεσμα ήταν ο επίκουρος καθηγητής να πέσει σε πρώτη φάση θύμα «κανιβαλισμού» στο Διαδίκτυο και σε δεύτερη φάση να δεχθεί επίθεση από τριάντα «μπουμπούκια» που του προκάλεσαν φθορές στο αυτοκίνητό και στην είσοδο της πολυκατοικίας που μένει, τη στιγμή που μέσα στο σπίτι του ήταν τα δυο ανήλικα παιδιά του.

Οι θερμοκέφαλοι, μάλιστα, είδαν πίσω από τους 17, και ειδικά τον Γιάννη Ζαμπετάκη, δάκτυλο του Μαρινάκη αφού στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι γνωστό ότι ο επίκουρος καθηγητής είναι Ολυμπιακός και δεν το κρύβει άλλωστε.

Στα σπίτια των 17, τα «μπουμπούκια» με την υπογραφή ΚΙΤΡΙΝΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ πέταξαν προκηρύξεις, όπου ευθέως τους απειλούσαν γράφοντας:

♦ Ξέρουμε ότι είστε οικολόγοι του κ@λου.
♦  Ξέρουμε ότι όλοι κρύβετε έναν Ολυμπιακό μέσα σας…
♦ Ξέρουμε ότι είστε φίλοι του gay δημάρχου σας.
♦ Μήπως ήρθε, όμως, η ώρα να αλλάξετε γειτονιά και να πάτε να γαμηθ#%τε;;;
♦  17 σκουλήκια, ήρθε η ώρα σας.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ αντέδρασε άμεσα και καταδίκασε με κατηγορηματικό τρόπο τις απειλές και τη φθορά της περιουσίας σε βάρος του Γιάννη Ζαμπετάκη, υπογραμμίζοντας ότι «τέτοιου είδους πρακτικές δεν έχουν θέση στην ιστορία και την κουλτούρα του μεγάλου Συλλόγου που εκπροσωπούμε. Είμαστε κατά της χρήσης οποιασδήποτε μορφής βίας αφού τέτοιες πρακτικές δεν βοηθούν σε τίποτα, δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά και ζημιώνουν το όνομα της ΑΕΚ».

Η κατάσταση, όμως, ανά πάσα στιγμή μπορεί να βγει τελείως εκτός ελέγχου, ειδικά εάν στις 6 Μαρτίου του 2015 η Ολομέλεια του ΣτΕ κάνει δεκτή την προσφυγή των κατοίκων.

Ιστορικό τζάμπα μαγκιάς

Οι γνωστοί άγνωστοι θερμοκέφαλοι ήταν πρωταγωνιστές ανάλογων τραμπουκισμών και πριν από έντεκα χρόνια, όταν 76 πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας είχαν προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών και ζητούσαν την αναστολή των εργασιών για την κατεδάφιση του τότε σταδίου της ΑΕΚ. Στη συνέχεια, 131 πολίτες προσέφυγαν στο ΣτΕ, ζητώντας να ακυρωθούν οι νόμοι 3044/2002 και 3207/2003 και το γήπεδο της ΑΕΚ να κατασκευαστεί εντός των ορίων των 26.621 τ.μ. που της έχουν παραχωρηθεί. Προσφυγή που έγινε το 2008 δεκτή από το ΣτΕ.

Και τότε, οι 131 πολίτες στοχοποιήθηκαν αφού δημοσιεύθηκαν τα ονοματεπώνυμα, οι διευθύνσεις και τα τηλέφωνά τους υπό τον τίτλο «Ιδού τα ανιστόρητα τέρατα που τολμούν και τα βάζουν με το καμάρι της προσφυγιάς την ΑΕΚάρα μας»! Οι πολίτες απειλήθηκαν και λοιδορήθηκαν, στο όνομα του τότε προέδρου που έχει συνδέσει το όνομά του με ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα εναντίον της ΑΕΚ, αυτό της κατεδάφισης του γηπέδου της, ενέργεια που κατόπιν εορτής οι θερμοκέφαλοι κατάλαβαν ότι οδήγησε την ομάδα στο περιθώριο.

Κίνδυνος εμπλοκής

Ο κίνδυνος εμπλοκής και για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ είναι ορατός αφού όντως υπάρχουν σοβαρά ζητήματα στον νόμο και το ΣτΕ μπορεί να κάνει αποδεκτή την προσφυγή και να μπλοκάρει την όλη διαδικασία.

Το κεντρικό πρόβλημα είναι ότι το «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας - Αττικής και Θεσσαλονίκης» αποχαρακτηρίζει ολόκληρη την περιοχή από χρήση αμιγούς κατοικίας σε χρήση γενικής κατοικίας, εισάγει ένα σύνολο νέων επιτρεπόμενων «ειδικών χρήσεων», με αποτέλεσμα ο χαρακτήρας της περιοχής να μετατρέπεται σε «υπερτοπικό πόλο αναψυχής».

Παράλληλα, επιτρέπει την παραχώρηση τμήματος του άλσους που μέχρι σήμερα αποτελεί δάσος και δασική αναδασωτέα έκταση για την ανέγερση νέων αθλητικών εγκαταστάσεων ή συμπλήρωση υφισταμένων σε ποσοστό έως και 5% της επιφανείας του άλσους, δηλαδή, πάνω από 22 στρέμματα.

Η προσφυγή των 17 κατοίκων στρέφεται κατά του Ρυθμιστικού και έτσι εμμέσως πλην σαφώς κατά της ανέγερσης του γηπέδου της ΑΕΚ με αυτές τις προϋποθέσεις, δηλαδή, σε επιπλέον δασικό - αναδασωτέο χώρο από την έκταση που της έχει παραχωρηθεί.

Και το ερώτημα είναι: Εάν η προσφυγή γίνει δεκτή από το ΣτΕ, το οποίο εξετάζει τη συνταγματικότητα και τη νομιμότητα ενός νόμου, θα φταίνε οι 17 που προσέφυγαν ή εκείνοι που συνέταξαν και ψήφισαν τον νόμο κατά παράβαση του Συντάγματος; Και αλήθεια, τότε οι θερμοκέφαλοι ποιους θα τραμπουκίσουν; Τους 17 ή εκείνους που με την ψήφο τους νομιμοποίησαν μια παρανομία; Ίδωμεν!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.