ΟΚΔΕ: Ανακοίνωση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και τις πολιτικές εξελίξεις

Ανακοίνωση της Ο.Κ.Δ.Ε. για τις Πολιτικές Eξελίξεις
Η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔΠΑΣΟΚ κατέρρευσε μπροστά στα αδιέξοδα της πολιτικής της, στην πλήρη χρεοκοπία της πολιτικής του success story, στο ναυάγιο των ασυνάρτητων κραυγών της περί «πολιτικής σταθερότητας», στην οργή και στους αγώνες των εργατικών και λαϊκών μαζών. Το «κόλπο» της επίσπευσης της εκλογής Προέδρου είναι η τελευταία της πράξη εξαπάτησης του ελληνικού λαού και εκβιασμού των προθύμων βουλευτών για τη συγκέντρωση των «180», που θα παρέτεινε την παραμονή τους στην εξουσία για ενάμιση χρόνο ακόμη.
Θέλουν να παραμείνουν στην εξουσία, για να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο, παίρνοντας και άλλα βάρβαρα μέτρα, τα οποία έχουν ήδη συναποφασίσει μαζί με την τρόικα, τους τραπεζίτες και τους «δανειστές» της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Η δήθεν διαπραγμάτευση που υποτίθεται ότι έκαναν αφορούσε όχι το νέο μνημόνιο αυτό το υπέγραψαν και με τα δυο χέριααλλά την παρουσίαση/ψήφιση και εφαρμογή του μετά την εκλογή Προέδρου.
Είναι απίθανο έως παράλογο να υποθέσει κάποιος ότι οι ΣαμαράςΒενιζέλος, «αντιστάθηκαν» στην τρόικα και ότι η κίνησή τους να επισπεύσουν την εκλογή Προέδρου έγινε σε αντίθεση με την Ε.Ε., το ΔΝΤ και τη Μέρκελ. Η Ε.Ε. και το ΔΝΤ συμμετέχουν σ' αυτό το βρώμικο παιχνίδι εξαπάτησης του ελληνικού λαού, μήπως και σώσουν τη χουντική συγκυβέρνηση, η οποία εξυπηρέτησε και εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους.
Η εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία πρέπει να εντείνουν τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις τους για να σώσουν τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, η ζωή του οποίου βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο – και για να ολοκληρώσουν τη νίκη τους. Με την απόκρουση των μαφιόζικων σχεδίων τους για την εκλογή Προέδρου, με τη συντριβή της συγκυβέρνησης, με τη διαγραφή του χρέους και την κατάργηση των μνημονίων, με την έξοδο από το Ευρώ και την Ε.Ε., με τη ρήξη με το ΝΑΤΟ και τους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών – με  την πάλη για μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων και το Σοσιαλισμό.
Αθήνα, 9.12.2014

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.