Απεβίωσε ο Σεραφείμ Φυντανίδης

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 77 ετών, στις 9 το βράδυ των Χριστουγέννων, ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Φυντανίδης, ο οποίος είχε εισαχθεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο εξ αιτίας καρδιολογικών προβλημάτων.

Ο εκλιπών είχε γεννηθεί στο Περιστέρι τον Μάρτιο του 1937, ενώ το 1960 πήρε πτυχίο από την ΑΣΟΕΕ. Τη δημοσιογραφική του καριέρα άρχισε ως συντάκτης στην εφημερίδα «Έθνος» το 1957 και έμεινε εκεί έως το 1968. Κατά τη διάρκεια της Χούντας (1968 - 1974) βρέθηκε στην «Απογευματινή» ως υπεύθυνος ύλης και αργότερα ως αρχισυντάκτης. Από το 1974 μέχρι τον Ιούνιο του 1976 ήταν διευθυντής σύνταξης στην «Ακρόπολη». Από τον Ιούνιο του 1976 μέχρι τις 27 Απριλίου 2007 ήταν διευθυντής της «Ελευθεροτυπίας».

Τον Απρίλιο του 2013 ανέλαβε την διεύθυνση της εφημερίδας «6 Μέρες» ενώ το τελευταίο διάστημα ήταν πρόεδρος του καναλιού «Ε».

Στη διάρκεια της δημοσιογραφικής του καριέρας υπήρξε επίσης συνεργάτης της κρατικής τηλεόρασης και παρουσιαστής εκπομπής.

Ο Σεραφείμ Φυντανίδης έχει γράψει και δυο βιβλία: το «Απόδραση σε τέσσερις ηπείρους» (2002) και προσφάτως το «31 αξέχαστα χρόνια στο ξύλινο τιμόνι της "Ελευθεροτυπίας" και της "Κυριακάτικης Ε"»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.