Η «προσφορά» των... εθνοσωτήρων



Εν όψει εκλογών ακούγεται ως βασικό σύνθημα των έως τώρα κυβερνώντων ότι με εκείνους έχουμε επιτέλους την πολυπόθητη «σταθερότητα» που έφεραν ως σωτήρες σε τούτη τη χώρα.

Μιλάμε δηλαδή για το φοβερό πρωτογενές πλεόνασμα που μας προσέφεραν βγαλμένο από την κατάρρευση της δημόσιας εκπαίδευσης, της υγείας και της κοινωνικής προστασίας, καθώς και από το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας. Ένα πλεόνασμα δηλαδή που βγήκε από το αίμα των Ελλήνων και τις στάχτες της Ελλάδας.

Το success story της ανάπτυξης, με το οποίο δεν γελάμε μόνο εμείς όταν το ακούμε, αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη!!!

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα λίγο σοβαρά για να δούμε τι… προσέφεραν – ή αλλιώς έφεραν – τα τελευταία χρόνια οι κυβερνώντες σε αυτόν τον τόπο.

◆ Απώλεια 25% του εθνικού εισοδήματος λόγω της πολιτικής της βίαιης λιτότητας.

◆ Συνολικές απώλειες καταθέσεων στην Ελλάδα, λόγω της πολιτικής των μνημονίων, περί τα 75 δισ. ευρώ από το 2008 μέχρι και το τέλος του 2013.

◆ Απώλειες χρημάτων των ασφαλιστικών ταμείων μέσα στο ίδιο διάστημα περίπου 33 δισ. ευρώ (μόνο από το περίφημο PSI οι απώλειες των ταμείων ξεπέρασαν τα 12,5 δισ. ευρώ).

◆ Υφαρπάχτηκαν 63 δισ. ευρώ, σύμφωνα και με ομολογία του Στουρνάρα, από τον ελληνικό λαό ως συνέπεια των δημοσιονομικών μέτρων από το 2010 και μετά.

◆ Αύξηση του ελληνικού χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ από 120% στο 175%.

◆ 6,3 εκατομμύρια του ελληνικού λαού, σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, κινούνται μεταξύ φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

◆ 1,5 εκατομμύριο άνεργοι και τα 2 εκατομμύρια ημιάνεργοι - «απασχολήσιμοι».

◆ 700.000 παιδιά, σύμφωνα με την ΟΥΝΕΣΚΟ, υποσιτίζονται στην Ελλάδα.

◆ Εκατομμύρια Έλληνες ξεπαγιάζουν, καθώς επί μνημονίων (σύμφωνα με τις έρευνες οικογενειακών προϋπολογισμών της ΕΛΣΤΑΤ) η μέση μηνιαία κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης μειώθηκε κατά 62,5% και τα νοικοκυριά χωρίς καθόλου θέρμανση αυξήθηκαν κατά 252,3%.

◆ Ανακήρυξη της Ελλάδας σε χώρα που τελεί υπό το αγγλικό δίκαιο, υπό την εποπτεία του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου, η οποία πορεύεται – «αξιοπρεπής» και «περήφανη» κατά τον Σαμαρά – παραιτημένη από κάθε ασυλία περί των περιουσιακών της στοιχείων.

Και ας μην πούμε ότι εξαιτίας των δικών τους κυβερνητικών επιλογών πληρώνουμε ενοίκιο στο κράτος για τα ίδια μας τα σπίτια, ενώ όσοι μισθοί δίνονται κατάσχονται εις χείρας τρίτων με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς επίδοση κατασχετηρίου εγγράφου, προκειμένου να μπορεί αυτό να προσβληθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.