Σχόλια

Η ΕΕ δεν είναι το τέλος του κόσμου. Και ούτε βέβαια ήταν η αρχή του. Η Ελλάδα με το γεωπολιτικό, γεωμορφολογικό, ιστορικό και κοινωνικό χαρακτήρα της ανάμεσα σε τρεις ηπείρους, με μια έμπειρη αριστερά και μια συνειδητοποιημένη και οργανωμένη εργατική τάξη μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Επιπλέον, μπορεί να γίνει «φυτίλι» μιας γενικότερης έκρηξης.
Αυτό θα γίνει με τη δραχμή;
Το νόμισμα είναι εικόνα της οικονομίας και των κοινωνικών σχέσεων. Το πρόβλημα είναι η πολιτική και η εξουσία. Όσοι μιλούν για καταστροφή δεν θέλουν μόνο την ψήφο μας, θέλουν την ψυχή μας. Θέλουν να μας φοβίσουν.
Αλλά η ΕΕ δεν μας χρηματοδοτεί;
Αποτελεί μέγα ψέμα! Συμβαίνει το ακριβώς ανάποδο. Για κάθε ένα ευρώ που παίρνουμε από ΕΣΠΑ ή δάνεια, γυρίζουμε πίσω εφτά!!
Δηλαδή δεν κερδίσαμε από τα 30 και πλέον χρόνια της ένταξης;
Μπήκαμε στην κόλαση. Η Ελλάδα το 1980 ήταν αυτάρκης σε αγροτικά προϊόντα (λάδι, σιτάρι, ελιές, καπνό, βαμβάκι, κρασί, εσπεριδοειδή). Κι έγινε εισαγωγέας!! Η ανεργία από το 3% πήγε στο 30% κι ο λαός ξεζουμίζεται. Μόνο μια χούφτα πλούσιων πλούτισε περισσότερο.
Η ΕΕ, δηλαδή, είναι το πρόβλημα;
Η ΕΕ είναι μια μήτρα κακού. Το πρόβλημα είναι ο Ελληνικός καπιταλισμός, η εξάρτησή μας από ΕΕ και ΗΠΑ, οι ντόπιοι λακέδες τους και η απουσία μαζικού λαϊκού, εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.