Ο σώζων εαυτόν σωθήτω

 
Στην εποχή του τίποτα ακόμα και τα πολιτικά μπάζα γίνονται κάτι. Κάτι σημαντικό, μάλιστα! Από πού ν’ αρχίσει και πού να τελειώσει κανείς; Ας κάνουμε τον μέχρι στιγμής απολογισμό, γιατί τις επόμενες μέρες μπορεί να έχουμε και άλλες «εκπλήξεις».
 
Το «αυτοκολλητάκι» του λαϊκού βάρδου Τόλη, η Αντζελα με τα ωραία γαλάζια μάτια, έκανε το μεγάλο μπαμ ανακοινώνοντας ότι κατεβαίνει με τη ΝΔ, προκαλώντας… τρωικό πόλεμο ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με τον πρόεδρο Μπένι να απευθύνει στον «αγαπητό Αντώνη» μια τηλεγραφικού μεγέθους επιστολή, στην οποία εκφράζει τη λύπη του για τη σύμπραξη της ΝΔ «σε μία τόσο ανήθικη και αντιαισθητική πολιτική πράξη όπως αυτή της κας Γκερέκου στην Κέρκυρα»!
 
Η πλάκα είναι πως δυο μέρες πριν ανακοινώσει τη μεταπήδησή της στη ΝΔ η Γκερέκου είχε δώσει στη δημοσιότητα μακροσκελέστατη δήλωση, στην οποία εξηγούσε γιατί παραμένει πιστή στο ΠΑΣΟΚ (και δεν πάει στο κόμμα του Γιωργάκη) και γιατί θα είναι και πάλι υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ! Η ακόμη μεγαλύτερη πλάκα είναι πως προξενητής στο γάμο Γκερέκου-ΝΔ είναι ο κερκυράρχης της ΝΔ Ν. Δένδιας, ο οποίος φρόντισε εγκαίρως να μεταφερθεί στη Β’ Αθήνας, όπου θεωρεί σίγουρη την επανεκλογή του. Γιατί στην Κέρκυρα υπάρχει κάποιος Στέφανος Γκίκας, ο οποίος έχει φροντίσει να γίνει κερκυράρχης της γαλάζιας παράταξης. Αυτόν ο Δένδιας τον μισεί περισσότερο από οποιονδήποτε συριζαίο ή πασόκο, γι’ αυτό και του βάζει ανθυποψήφια τη Γκερέκου, με την ελπίδα ότι αυτή θα πάρει την πρωτιά (θα ενωθούν οι προσωπικοί μηχανισμοί Δένδια και Γκερέκου) και θ’ αφήσει τον Γκίκα και πάλι εκτός Βουλής!
 
Ετσι για την ιστορία του πράγματος αξίζει ν’ αναφέρουμε τις περιπλανήσεις της Αντζελας τα τελευταία χρόνια. «Πουλέν» του Γιωργάκη, ο οποίος την έκανε υφυπουργό Τουρισμού το 2009, για να παραιτηθεί το Μάη του 2010, μετά τις αποκαλύψεις για τις περιπέτειες του συζύγου Τόλη με το ΣΔΟΕ. Περίμενε ότι ο Μπένι θα την ξανακάνει τουλάχιστον υφυπουργό, αυτός όμως την άφησε στα αζήτητα, με αποτέλεσμα να καταψηφίσει έναν εφαρμοστικό του Μνημονίου νόμο το 2013 και να διαγραφεί από τον Μπένι, για να επανέλθει το 2014 ως υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων του ΠΑΣΟΚ και ν’ ανταμειφθεί στη συνέχεια με μια θέση υφυπουργού Πολιτισμού στην τελευταία συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Μ’ ένα τέτοιο βιογραφικό, κάθε σώφρων άνθρωπος θα βρει λογική τη μετακίνησή της στη ΝΔ. Είτε με το ΠΑΣΟΚ του Μπένι είτε με το ΚΙΔΗΣΟ του Γιωργάκη δεν είχε ελπίδα επανεκλογής, ενώ με τη ΝΔ το παλεύει «καβάλα στ’ άλογο». Κι άσε τον Μπένι να βουρλίζεται, όπως λένε οι Κερκυραίοι.
 
Πάμε παρακάτω. Ο Φλωρίδης επανακάμπτει στο ΠΑΣΟΚ (με ύφος χιλίων καρδιναλίων δηλώνει ότι «συμπράττει»), αφού σε προσωπικό παζάρι με τον Βενιζέλο εξασφάλισε την πρώτη (και κατά πάσα πιθανότητα εκλόγιμη) θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, την οποία παζάρευε για τον εαυτό της η Διαμαντοπούλου, με την οποία συνεργαζόταν πολιτικά τους τελευταίους μήνες ο Φλωρίδης, για να «αναμορφώσουν» το χώρο, όπως έλεγαν. Μία έδρα Επικρατείας θα βγάλει το ΠΑΣΟΚ αν μπει στη Βουλή, ο ένας την κέρδισε η άλλη την έχασε. Κατά τα άλλα, ο Μπένι αναζητά ηθική και… αισθητική στις ενέργειες της ΝΔ!
 
Βέβαια, η περίπτωση Γκερέκου θα είναι τίποτα, αν ανακοινωθεί η προσχώρηση του Βασίλη Οικονόμου στη ΝΔ. Είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που καταψήφισε το πρώτο Μνημόνιο (μαζί με την Σακοράφα) και διαγράφηκε από τον Γιωργάκη. Μαζί με τον Δημαρά έφτιαξαν το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών, από το οποίο την έκανε για να φτιάξει προσωπικό μαγαζί με την επωνυμία Ελεύθεροι Πολίτες. Ο Δημαράς συνεργάστηκε με τον Καμμένο, ο Οικονόμου επέλεξε τη ΔΗΜΑΡ και επανεκλέχτηκε βουλευτής το Μάη και τον Ιούνη του 2012. Εφυγε από τη ΔΗΜΑΡ τον Ιούνη του 2014, όταν είδε ότι το μαγαζί καταρρέει. Με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τα βρήκε (άγνωστο για ποιο λόγο), ψήφισε υπέρ του Δήμα στη δεύτερη και την τρίτη ψηφοφορία και όπως φαίνεται τότε έδεσε την υποψηφιότητά του με τη ΝΔ.
 
Και τι να πει κανείς για τον Καστανίδη; Εφυγε από το ΠΑΣΟΚ και με την Κατσέλη έφτιαξε την Κοινωνική Συμφωνία. Το μόρφωμα δεν «περπάτησε» και στις ευρωεκλογές του 2014 ο Καστανίδης συνεργάστηκε με τον Κουβέλη. Τώρα επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη!
 
Αθηνά Δρέττα. Ξεκίνησε από τον παλιό ΣΥΝ, αλλά σύντομα είδε ότι το μέλλον της είναι στο μεγάλο ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη. Δεν κατάφερε να ανελιχτεί, δεν την εμπιστεύτηκε ιδιαίτερα ούτε ο Βενιζέλος, οπότε με τον Μπίστη και κάποιους άλλους γυρολόγους έφτιαξαν τους «58». Βλέποντας ότι με κανένα από τα δύο ΠΑΣΟΚ δεν έχει μέλλον, έκανε ένα σάλτο και πήγε στο Ποτάμι, με το οποίο έχει τουλάχιστον κάποιες ελπίδες (λόγω αναγνωρισιμότητας) να κατακτήσει την περιπόθητη εκλογική έδρα. Οπως λέει, επιβαλλόταν να πάει με το Ποτάμι, γιατί «μετά τις εκλογές χρειάζεται ένας κυβερνητικός εταίρος ο οποίος θα εγγυάται εκτός από την παραμονή στην Ευρώπη και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, τις δημοκρατικές ανατροπές που είναι απαραίτητες για την ανασυγκρότηση της χώρας». Η προσωπική της ιστοσελίδα, την οποία επισκεφτήκαμε το πρωί της Πέμπτης, γράφει μόνο: «Αθηνά Δρέττα Σύντομα Κοντά σας!». Προφανώς επανακατασκευάζεται, για ν’ ανταποκρίνεται στους νέους… προσανατολισμούς της μεγάλης πολιτικής περσόνας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.