Ορκίστηκε Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας


O Αλέξης Τσίπρας είναι και επίσημα πλέον ο πρωθυπουργός της χώρας.

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που ορκίστηκε με πολιτικό όρκο, ενώ είναι και ο νεότερος σε ηλικία από σύστασης ελληνικού κράτους.
 Παρόντες στην ορκωμοσία ήταν οι στενοί του συνεργάτες Νίκος Παππάς και Πάνος Σκουρλέτης, καθώς και ο νέος γ.γ. της κυβέρνησης, Σπύρος Σαγιάς.
 
Το ενδιαφέρον των ΜΜΕ για την τελετή ήταν μεγάλο και δεκάδες δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία κατέγραψαν την πρώτη ορκωμοσία του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ο Αλ. Τσίπρας ορκίστηκε στην τιμή και τη συνείδησή του ότι θα τηρεί το Σύνταγμα και θα υπηρετεί το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού.

Ο πρωθυπουργός, αμέσως μετά την ορκωμοσία του μετέβη στο σκοπευτήριο Καισαριανής, για να αποτίσει φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες

Σημειώνεται ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά στα πολιτικά χρονικά της Ελλάδας.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν οι κύριοι Νίκος Παππάς και Πάνος Σκουρλέτης, ενώ πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στον χώρο του σκοπευτηρίου τον επευφημούσε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.