Στην 21η International Mediterranean Tourism Market του Τελ Αβιβ η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Λαμία, 13 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην 21η International Mediterranean Tourism Market του Τελ Αβιβ η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Στο Τελ Αβίβ και την 21η International Mediterranean Tourism Market, που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, συμμετείχε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Για δύο ημέρες, αντιπροσωπεία της Στερεάς Ελλάδας βρέθηκε στη σημαντικότερη εμπορική πόλη του Ισραήλ, όπου σε συνεργασία με τον ΕΟΤ παρουσίασε τους προορισμούς της Περιφέρειας και έκανε γνωστή σε ένα ευρύ και διεθνές κοινό την περιοχή, δίνοντας έμφαση στα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα που της επιτρέπουν να διεκδικεί ένα σημαντικό μερίδιο του εξωτερικού τουρισμού.
Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με πολλά ταξιδιωτικά γραφεία και τουριστικούς πράκτορες, οι οποίοι επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή. Παράλληλα, έγινε ανταλλαγή καλών πρακτικών με την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία συμμετείχε και αυτή στην ελληνική αντιπροσωπεία. Τέλος οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Πρόξενο της Ελλάδας,  κ. Αλέξανδρο Γεννηματά, ενώ έθεσαν τις βάσεις για περεταίρω ανάπτυξη συνεργασίας και τον σχεδιασμό κοινών δράσεων με τον προϊστάμενο του Γραφείου του ΕΟΤ στο Ισραήλ, κ. Μιχάλη Τερζίμπαση.
Το Τελ Αβίβ ήταν ο πρώτος σταθμός από μία σειρά διεθνών εκθέσεων στις οποίες θα συμμετέχει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αυτή την περίοδο. Στο πλαίσιο της απόκτησης μίας νέας και ενιαίας τουριστικής ταυτότητας, οι εκθέσεις αποτελούν μία μόνο από τις δράσεις που έχει προγραμματίσει η Περιφερειακή Αρχή για την ενίσχυση του τουριστικού της προϊόντος.
Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Τουρισμού, Ηλίας Σανίδας έπειτα από την ολοκλήρωση της πρώτης αυτής συμμετοχής σε διεθνή έκθεση έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι εκθέσεις αποτελούν ένα πολύτιμο εργαλείο που εφόσον αξιοποιηθεί πλήρως, μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην εξωστρέφεια της Περιφέρειάς μας. Αποφασίσαμε φέτος να  συμμετέχουμε σε σημαντικές διεθνείς εκθέσεις, προβάλλοντας τους προορισμούς της Περιφέρειάς μας, με συνέπεια και επαγγελματισμό. Ταυτόχρονα, ολοκληρώσαμε το σχέδιο τουριστικής προβολής, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται σημαντικές ενέργειες που θα μας επιτρέψουν να υιοθετήσουμε μία ενιαία ταυτότητα και μία σύγχρονη προσέγγιση σε επίπεδο διαφήμισης και προσέλκυσης επισκεπτών. Η Περιφερειακή Αρχή ακούει προσεκτικά τους επαγγελματίες και τους φορείς που εμπλέκονται σε θέματα που αφορούν στον τουρισμό και σε πλήρη συνεργασία μαζί τους, υλοποιεί δράσεις κοινώς αποδεκτές και επιβεβλημένες, όπως αυτή τη φορά η συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις. Τέλος, δε θα ήθελα να παραλείψω να πώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες που ασχολούνται με τα θέματα του τουρισμού, αλλά και στον κ. Τερζίμπαση, τον προϊστάμενο του ΕΟΤ στο Ισραήλ για την άψογη συνεργασία».   

  
                                                    Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
                         ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


                                                       ΗΛΙΑΣ  Κ. ΣΑΝΙΔΑΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.