Συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα ενάντια στη συμφωνία της κυβέρνησης στο Eurogroup


Σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα προχώρησε το ΚΚΕ, ενάντια στη συμφωνία της κυβέρνησης στο Eurogroup, την οποία χαρακτηρίζει επέκταση του μνημονίου, και προς υποστήριξη της πρότασης νόμου για κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, που κατέθεσε στη Βουλή.

Προσυγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας, με τους διαδηλωτές να πορεύονται μέχρι την πλατεία Συντάγματος.



Κουτσούμπας: Να καταργηθούν άμεσα μνημόνια και εφαρμοστικοί νόμοι

Την άμεση κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων τους ζήτησε ο Δ. Κουτσούμπα στην ομιλία του στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ.



Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι όσοι ανταποκρίθηκαν με την φυσική τους παρουσία στο προσκλητήριο του ΚΚΕ, αλλά και όσοι είναι παρόντες «με το νου και την καρδιά τους από όλη την χώρα και από τα πέρατα της οικουμένης» ζητούν την άμεση κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων τους, δεν δείχνουν καμία ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης και ΕΕ για επέκταση του μνημονίου και τάσσονται υπέρ της ρήξης με τους δυνάστες του λαού, «την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους».

Ανέφερε ότι η προ μηνός ορκισθείσα «αντιμνημονιακή» κυβέρνηση, σήμερα όχι μόνο δεν έφερε στην Βουλή αμέσως νόμο για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, αλλά αντίθετα προχώρησε «σε νέα συμφωνία με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, που αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του υφιστάμενου μνημονίου και των δεσμεύσεων του δηλαδή συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Πρόσθεσε ότι της τετράμηνης παράτασης έπεται νέο μνημόνιο -ανεξαρτήτως ονομασίας του- και κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει αμέσως στην Βουλή αυτή την 4μηνη συμφωνία προς ενημέρωση και έγκριση με ονομαστική ψηφοφορία όπως έχει ζητήσει το ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας εγκάλεσε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για κοροϊδία εις βάρος του λαού με την μετονομασία της τρόικας σε «3 θεσμούς», που παραμένουν εδώ «μέσω των εφαρμοστικών νόμων των μνημονίων που θα ενισχυθούν με την «λίστα μεταρρυθμίσεων Βαρουφάκη».

Κλείνοντας την ομιλία του με αναφορά σε στίχους από τα «18 Λιανοτράγουδα της Πικρής Πατρίδας» σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου και μελοποίηση Μίκη Θεοδωράκη, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε σε ενίσχυση των αγώνων και του ΚΚΕ με την πραγματική ελπίδα να βρίσκεται στον «ταξικό, παλλαϊκό αγώνα».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.