Ν. Μαζιώτης για τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Με κείμενο του που δημοσιεύθηκε στο indymedia,ο Νίκος Μαζιώτης, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα τοποθετείτε για τις εκλογές της 25ης Γενάρη 2015 και για τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ήταν άλλος ένας «θρίαμβος» της αστικής δημοκρατίας εκτιμάει ο φυλακισμένος αναρχικός προσθέτοντας ότι ήταν άλλη μία απόδειξη της απαξίωσης ενός σάπιου πολιτικού συστήματος, όπου το 1/3 και παραπάνω του εκλογικού σώματος γύρισε την πλάτη του στη «γιορτή» της δημοκρατίας και δεν πήγε να ψηφίσει. Σύμφωνα με τον ίδιο αποδείχτηκε για ακόμη μια φορά ότι το πολιτικό σύστημα του αστικού κοινοβουλευτισμού είναι απαξιωμένο από εκατομμύρια πολίτες.

«Αν η οργή και η δυσαρέσκεια εκατομμυρίων πολιτών δεν μετεξελιχθεί σε μια ενεργή πολιτική δράση, σε ένα ευρύ κοινωνικό και ταξικό ρεύμα που να βάζει την προοπτική της επανάστασης, της  βίαιής και ένοπλης ανατροπής του καπιταλισμού και του κράτους,  που να βάζει την προοπτική της άμεσης δημοκρατίας, όπου αντί να αναθέτουν οι άνθρωποι τη διαχείριση των κοινωνικών υποθέσεων σε επαγγελματίες πολιτικούς, να την εξασκούν οι ίδιοι, μέσα από δομές αυτοδιαχείρισης  και αυτοδιεύθυνσης, τότε δεν θα απαλλαγούμε από τα σημερινά δεινά», εκτιμάει ο ίδιος.

«Τις αλυσίδες που δένουν τον ελληνικό λαό, δηλαδή το χρέος και το μνημόνιο-πρόγραμμα διάσωσης, τις κόβεις τελειωτικά, δεν διαπραγματεύεσαι την επιμήκυνσή του και αυτό μόνο μια επανάσταση και ο ένοπλος λαός μπορεί να το κάνει, και αυτό γίνεται: με τη μη αναγνώριση και τη μονομερή διαγραφή του συνόλου του χρέους, την κατάργηση των μνημονιακών νόμων, τη διαγραφή όλων των χρεών του λαού προς τις τράπεζες, την επιστροφή των μικρών περιουσιών που έχουν κατασχέσει οι τράπεζες, την κατάργηση του τραπεζικού συστήματος και την κοινωνικοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών», επισημαίνει σε άλλο σημείο του κειμένου του..

 «Δεν υπήρξε ποτέ πιο σύντομη διάψευση προεκλογικών υποσχέσεων στα χρονικά της ελληνικής πολιτικής ιστορίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν διαφέρει από την πολιτική των προκατόχων και αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει στην πολιτική χρεωκοπία και την κατάρρευσή της, όπως έγινε και με τους προκατόχους της» προσθέτει  στιγματίζοντας την συνεργασία που προέκυψε στον σχηματισμό κυβέρνησης:  «Η δίψα για εξουσία, τόσο των συριζαίων όσο και των ΑΝΕΛ, έκανε δυνατό αυτό το παράξενο  πάντρεμα μεταξύ αριστεράς και ακροδεξιάς, στη σαθρή βάση ενός νεφελώδους αντιμνημονιακού μπλοκ, ένα πάντρεμα πρωτοφανές στα χρονικά, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και διεθνώς».

Από το στόχαστρο του Ν. Μαζιώτη δεν ξεφεύγουν και οι αναρχικοί  που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ προσδοκώντας να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ',:  «Όμως ακόμα και αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από θέση τακτικής, καταργήσει τις φυλακές τύπου Γ’ αυτό δεν δικαιολογεί την ψήφο και την καταπάτηση των επαναστατικών αναρχικών αρχών. Γιατί οι διεκδικήσεις κερδίζονται με αγώνες, όπως έχει δείξει η ιστορία του επαναστατικού κινήματος και όχι με παραχωρήσεις από την εκάστοτε εξουσία, η οποία για λόγους τακτικής, στην προκειμένη περίπτωση για λόγους αφομοίωσης του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου, ξέρει να χρησιμοποιεί και το καρότο και αν χρειαστεί και το μαστίγιο. Η ψήφος αναρχικών στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος εξαγορασμένη. 

Είναι γελοίο το φαινόμενο να διαδηλώνουν οι αναρχικοί παρέα με τη νεολαία του κυβερνώντος κόμματος που έχει συμμαχήσει με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, στην επέτειο των Ιμίων, ενάντια στη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής. Τελικά, σε αντίθεση με ότι έχει δείξει η ιστορία, όπου τα κινήματα έκαναν αντιφασιστικό αγώνα και μάλιστα ένοπλο αντιφασιστικό αγώνα -όπως οι αναρχικοί στην Ισπανία το 1936-και όχι οι εκλεγμένες κυβερνήσεις, το κράτος συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ακροδεξιών ΑΝΕΛ, είναι "αντιφασιστικό"!! Όπως "αντιφασιστική" ήταν και η κυβέρνηση Σαμαρά που έβαλε στη φυλακή τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής!!»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.