Να αποκαλύπτουμε την αλήθεια

Πού ποντάρουν και ο ΣΥΡΙΖΑ και τα αστικά-μνημονιακά ΜΜΕ; Ποντάρουν στην ηττοπάθεια της εργατικής τάξης και του λαού, που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ως σωτήρα, στα χέρια του οποίου εναποτέθηκαν λαϊκοί καημοί και πόθοι. Ποντάρουν στη λογική «και δύο από τα δέκα να κάνει, εγώ ευχαριστημένος θα ‘μαι».

 Αυτό το σκηνικό υπαγορεύει και τα καθήκοντά μας.

Να αποκαλύπτουμε την αλήθεια, αναλύοντας κάθε λεπτομέρεια της ασκούμενης πολιτικής, φανερή και αφανή. Υπάρχει η αίσθηση ότι μιλάμε «εις ώτα μη ακουόντων», όμως αυτό δεν είναι σωστό. Τ’ αυτιά πάντοτε ανοίγουν, όταν ακούνε αλήθειες. Απογοητευμένος είναι ο κόσμος της δουλειάς, όχι ηλίθιος ή μαστουρωμένος.

Να χτυπάμε υπομονετικά τη λογική της ανάθεσης, που τη φουντώνει η ηττοπάθεια. Χωρίς διεκδικητικούς αγώνες δεν πρόκειται να παραχωρηθεί τίποτα. Ούτε το ελάχιστο.

Να οικοδομούμε όρους για την ταξική πολιτική οργάνωση.

 Εμείς δεν παραμυθιαστήκαμε προεκλογικά, δε δώσαμε καμιά περίοδο χάριτος μετεκλογικά. Δεν είχαμε και δεν τρέφουμε αυταπάτες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.