Με απλά λόγια:Αβάπτιστο νέο μνημόνιο!!

 Συμφωνούμε στο 70% των παλιών «μεταρρυθμίσεων» που παρουσιάζονται περίπου σαν ουδέτερες και σε ότι αφορά το 30% που διαφωνούμε, θα προτείνουμε ισοδύναμα μέτρα.
 Ας δούμε ένα παράδειγμα αυτής της λογικής:

Η καταβολή 13ης σύνταξης έχει κόστος 543 εκ. Θα το καταβάλει η κυβέρνηση εξοικονομώντας (για τη διετία 2015-2016) 655 εκ από την αναίρεση και αυτής ακόμη της δέσμευσης Σαμαρά για μείωση κατά 30% της Εισφοράς Αλληλεγγύης στους μισθωτούς (το γνωστό χαράτσι στους μισθούς σε ποσοστό 1% έως 3%).

Μετά και από αυτή την αναίρεση η συνολική αιμοδότησή του προϋπολογισμού από αυτό το χαράτσι, σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο Κράτους, θα είναι (για τη διετία 2015-2016) 2,185 δις!

Η εγκατάλειψη της παλιότερης θέσης του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης, που αφορά όλους τους μισθωτούς, είναι που δίνει εν μέρει τη δυνατότητα για μη περαιτέρω μείωση των επικουρικών συντάξεων, για την οποία περηφανεύεται η κυβέρνηση. 


Όλη η επεξεργασία των νέων μέτρων και νομοθετημάτων της κυβέρνησης θα κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση, συνδυάζοντας αθετήσεις μέτρων, ανταλλαγές και μεταφορές κονδυλίων, καθώς και χρονικές μεταθέσεις.

Από το σχίζω το μνημόνιο στις ανάσες αξιοπρέπειας. Πως θα ονομάζεται το αβάπτιστο νέο μνημόνιο; γέφυρα; πρόγραμμα; ουαου 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.