Σχόλια

Το έχουμε πει πολλές φορές και θα το επαναλάβουμε τόσες, όσες χρειάζονται για να το εμπεδώσει και ο τελευταίος Έλληνας. Το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι θεατρικό. Δηλαδή ενώ οι πολιτικοί (αριστεροί και δεξιοί) "σκοτώνονται" μπροστά στις κάμερες για τα μάτια των εκλογικών τους αγελών, στην πραγματικότητα εκείνο που τους νοιάζει πάνω απ' όλα είναι να μην γκρεμίσουν το κοινό τους σπίτι, δηλαδή το πολιτικό σύστημα.

Είναι ένα κλειστό σύστημα, με το λαό στη γωνία, το οποίο δεν εκφράζει πραγματικές κοινωνικές συγκρούσεις και κοινωνικές διεργασίες.  Είναι ένα ελιτίστικο σύστημα κορυφής που αγνοεί παντελώς την κοινωνική βάση και ανακυκλώνει συνεχώς τα ίδια φθαρμένα και αποτυχημένα υλικά μιας πάγιας πολιτικής ολιγαρχίας. Χώρος για πραγματική δημοκρατία, για νέες δυνάμεις, δεν υπάρχει σ’ αυτό το σύστημα. Όσο αυτό δεν το καταλαβαίνουμε, τόσο και η Ελλάδα θα εξακολουθεί να είναι αυτή που είναι
.Η επιλογή Παυλόπουλου μοιάζει σαν μια προετοιμασία της Κοινής Γνώμης για ενδεχόμενη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ (μετά την απομάκρυνση Σαμαρά), όταν τα πράγματα φτάσουν σε κρίσιμα επίπεδα για την επιβίωση του πολιτικού συστήματος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.