Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Μ-Λ ΚΚΕ στις 22-24 Απρίλη 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Μ-Λ ΚΚΕ στις 22-24 Απρίλη 2016


Η ΚΕ του  Μ-Λ ΚΚΕ ανακοινώνει την απόφαση για τη σύγκληση  Πανελλαδικής  Συνδιάσκεψης του Μ-Λ ΚΚΕ στις 22-24 Απρίλη 2016
Η Συνδιάσκεψη θα συζητήσει και θα πάρει αποφάσεις στα παρακάτω ζητήματα:
Α. Η διεθνής και εσωτερική πολιτική κατάσταση. Ο απολογισμός δράσης. Ζητήματα κομματικής οικοδόμησης και οργανωτικής πολιτικής. Τα καθήκοντα της νέας περιόδου.
Β. Εκλογή νέας ΚΕ.

Τέλος Φλεβάρη - αρχές Μάρτη 2016, θα δημοσιευτούν οι Θέσεις της ΚΕ στο “Λαϊκό Δρόμο” και θα ξεκινήσει η προσυνδιασκεψιακή διαδικασία.

Η πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Μ-Λ ΚΚΕ θα συνέλθει σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους για την εργατική τάξη και το λαό μας, για το λαϊκό, αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα.
Σε μια περίοδο κλιμάκωσης μεγάλων κοινωνικών ανατροπών και πολιτικών ανακατατάξεων, με την ανάδειξη κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δύο φορές, εξελίξεις που έθεσαν πλήθος ουσιαστικών προβλημάτων, δοκιμάζοντας ιδεολογικοπολιτικές θέσεις και πρακτικές, ιδιαίτερα στο χώρο του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος.
Σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, η ενιαία συνασπισμένη στρατιωτική επέμβασή τους ενάντια σε λαούς και χώρες, όπως εκφράζεται και με τους βομβαρδισμούς Αμερικάνων, Ευρωπαίων, Ρώσων ιμπεριαλιστών στη Συρία και ταυτόχρονα οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και η άγρια διαπάλη τους για την αναδιανομή των σφαιρών επιρροής και την προώθηση των ανταγωνιστικών συμφερόντων τους στη Μ. Ανατολή και παγκόσμια.
Σε μια περίοδο που κλιμακώνεται ασταμάτητα η αντιλαϊκή επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της για την επιβολή του τρίτου μνημονίου, με έναν καταιγισμό νέων αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων φοροληστρικής επιδρομής, που έρχεται να ισοπεδώσει ό,τι έχει μείνει όρθιο από τα δύο πρώτα μνημόνια.
Έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή στο εργατικό και λαϊκό εισόδημα, την κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη, τις δημοκρατικές και εργατικές κατακτήσεις, την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, τη λαϊκή κατοικία. Έρχεται, ακόμα, να ξεπουλήσει όσο – όσο τη δημόσια περιουσία και τις υποδομές της χώρας στους άρπαγες ιμπεριαλιστές, που οι εκπρόσωποί τους μπαινοβγαίνουν καθημερινά στη χώρα και ανταγωνίζονται για το μερίδιο της λείας που θα αποσπάσουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.