Προκήρυξη της ΕΡΓΑΣ

Να μην περάσει η νέα
αντιασφαλιστική επίθεση
Η εφαρμογή των προαπαιτούμενων του 3ου μνημονίου κάνει ξεκάθαρο ότι η «ανάπτυξη» που υπόσχεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στηρίζουν όλα τα κόμματα που ψήφισαν το μνημόνιο, βασίζεται και προϋποθέτει την καταδίκη των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων στη μεγάλη ανεργία και φτώχεια και στο ολο­κλη­ρωτικό ξεπούλημα της χώρας στους ξένους δυνάστες.

Η αντιλαϊκή επίθεση κλιμακώνεται, η άγρια φοροεπιδρομή μετατρέπει την καθημερινότητά μας σε αγώνα επιβίωσης. Οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας απειλούν χιλιάδες νοικοκυριά με έξωση, ενώ δρομολογούνται οι κατασχέσεις μισθών, συντάξεων καθώς και ακίνητης περιουσίας για χρέη προς το δημόσιο. Η ανεργία παραμένει στα ύψη. Λιμάνια και αεροδρόμια χαρίζονται! Ο Ελληνικός λαός πλήρωσε για τρίτη φορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με τα δημόσια και ασφαλιστικά ταμεία να μετράνε ήδη τεράστιες ζημιές!
Στο επίκεντρο της αντιλαϊκής επίθεσης μπαίνει τώρα ξανά η δημόσια κοινωνική ασφάλιση. Με ένα νέο αντιασφαλιστικό νόμο, που δρομολογείται προς ψήφιση, επιδιώκουν να αυξήσουν κι άλλο τα όρια ηλικίας, να καταργήσουν επί της ουσίας τις επικουρικές συντάξεις, το ΕΚΑΣ και το εφάπαξ, να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το μαχαίρι σε όλες τις συντάξεις, ενδεχόμενα και με τον επανυπολογισμό όλων των συντάξεων(!), να μετατρέψουν τη βασική σύνταξη σε επίδομα πείνας 382 ευρώ και να εισάγουν την «ανταποδοτική σύνταξη», να αυξήσουν τις εργατικές ασφαλιστικές εισφορές.
Ουσιαστικά επιδιώκεται η ολοκληρωτική ανατροπή στο σύστημα δημόσιας ενιαίας κοινωνικής ασφάλισης που χτίστηκε με τις εισφορές, τον ιδρώτα, και τους μεγαλειώδεις αγώνες εκατομμυρίων εργαζομένων.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αντιλαμβάνεται πολύ καλά ότι η νέα αντιασφαλιστική επίθεση, και συνολικά η εφαρμογή του 3ου μνημονίου, έχει αρχίσει ήδη να γεννά όλο και μεγαλύτερη οργή και αντιδράσεις. Ήδη το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς το πέρασε με απώλεια κοινοβουλευτικών ψήφων, και καθώς βλέπει εύθραυστη την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της, καλεί σε «εθνική συστράτευση» τα μνημονιακά κόμματα. Ήδη, έγινε συμβούλιο αρχηγών όλων των μνημονιακών κομμάτων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων), με βασικό στόχο να καταφέρουν από κοινού να περάσουν τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά πακέτα μέτρων. Ήδη, σημειώνονται διεργασίες ανασύνθεσης του κυβερνητικού σχήματος με την εποπτεία της τρόικας και της ντόπιας ολιγαρχίας για τη διασφάλιση «πολιτικής σταθερότητας» στην επιβολή των μέτρων του μνημονίου.
Την ίδια στιγμή, οι δυνάστες των λαών, οι Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, που επιβάλλουν στον τόπο μας μνημόνια φτώχειας, ανέχειας και ξεπουλήματος, δίπλα μας εξαπολύουν πολέμους, βομβαρδίζουν χώρες και λαούς, όπως τον λαό της Συρίας, με αποτέλεσμα τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων που απελπισμένα αναζητούν διέξοδο στις χώρες της Ευρώπης. Αξιοποιούν το δολοφονικό χτύπημα στη Γαλλία, για την κλιμάκωση αυτών των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και την καταστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων και κοινωνικών ελευθεριών στο εσωτερικό της Ευρώπης.
Μπροστά στην εφαρμογή του 3ου μνημονίου, στη νέα σαρωτική επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, στη κλιμακούμενη φορολεηλασία του λαού, στην πολιτική της όλο και μεγαλύτερης φτώχειας και  ανεργίας, ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, της κατάπνιξης των δημοκρατικών δικαιωμάτων δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από τον παλλαϊκό, πανεργατικό μαζικό αγώνα.
Όσο και αν στην προσπάθεια να ξεδιπλωθεί και να ισχυροποιηθεί ένας τέτοιος αγώνας εμποδίζεται από την πολιτική που ακολουθούν οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, όσο και αν δυσχεραίνεται από την πολιτική του ΠΑΜΕ που διασπά την ενιαία κινητοποίηση των εργαζομένων, είναι επιτατική ανάγκη να συγκροτήσουμε ένα πανεργατικό-παλλαϊκό μέτωπο πάλης που με μαζικές, ενωτικές, οργανωμένες κινητοποιήσεις να δυναμώσει την αντίσταση στη βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση που δεχόμαστε.
● Να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο
● Όχι στην περικοπή των μισθών, των συντάξεων και των ασφαλιστικών παροχών
● Στήριξη στους ανέργους
● Κάτω η φοροληστρική πολιτική
● Να μην περάσουν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων.
● Κάτω τα νέα και παλιά μνημόνια
● Καμία συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ
ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.