Δύο μέτρα και δύο σταθμά από το Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης


Την Πέμπτη 17-12 καταθέσαμε αίτηση στην αντιδήμαρχο Παιδείας και ζητούσαμε την παραχώρηση του 1ου δημοτικού σχολείου Αμπελοκήπων για τη διεξαγωγή του 6ου Χαριστικού Παζαριού Αλληλεγγύης, που διοργανώνει η επιτροπής μας την Κυριακή 27/12. Μάλιστα η ίδια η αντιδήμαρχος μας ανέφερε ότι η έγκριση από τη σχολική επιτροπή είναι τυπική, αφού προηγουμένως είχαμε ζητήσει και πήραμε την έγκριση του διευθυντή του συγκεκριμένου σχολείου, κάτι που επιβεβαίωσε κι η ίδια με τηλεφωνική επικοινωνία  μπροστά μας. Ποιος παρενέβη λοιπόν και την Τρίτη 22-11 μας ενημέρωσαν –με αστείες δικαιολογίες- ότι δεν μπορεί να μας παραχωρηθεί το σχολείο για τη συγκεκριμένη δράση μας?
Δύο μέτρα και δυο σταθμά από τον κατά τα άλλα «αδέσμευτο» δήμαρχο Αμπελοκήπων Κυρίζογλου. Ενώ  παραχωρεί απλόχερα τις αίθουσες των σχολείων μας για τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας (για μια ολόκληρη μέρα),  αρνείται να δώσει το χώρο για το Χαριστικό Παζάρι Αλληλεγγύης της Επιτροπής Δράσης Δυτικών Συνοικιών (μόλις για 3 ώρες!).
Άλλωστε παρόμοια αρνητική στάση είχε κράτησει o συγκεκριμένος δήμαρχος τόσο στο Παζάρι χωρίς μεσάζοντες, όσο και στην πρότασή μας για δημιουργία Δημοτικού Συνεταιριστικού Παντοπωλείου, παρόλο είναι από τους πρώτους πανελλαδικά δήμους στις αιτήσεις για το επίδομα σίτισης. Παλιά και νέα μνημονιακά κόμματα σε αγαστή συνεργασία με τους περισσότερους δημάρχους έχουν επιβάλλει πολιτικές οι οποίες έχουν οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες στην ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση.   
Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση,  η Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών προβάλλει ως λύση την αλληλεγγύη και τον αγώνα. Με την αυτοοργάνωση όλων αυτών που πλήττονται  από την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση, με τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης σε κάθε γειτονιά, για την αντιμετώπιση με αξιοπρέπεια προβλημάτων όπως : τροφής, κατασχέσεων σπιτιών, κομμένων ρευμάτων, διακοπή υδροδότησης κτλ.

Μια από τις δράσεις μας είναι και το  Χαριστικό Παζάρι Αλληλεγγύης (www.epitropidrasisds.blogspot.gr ) που διοργανώνουμε για 6η φορά την  Κυριακή 27 Δεκεμβρίου  από τις 11πμ-2μμ, όπου μπορεί ο καθένας να πάρει ότι χρειάζεται δωρεάν ή να αφήσει ότι μπορεί ρούχα, τρόφιμα, παιχνίδια κτλ,  το οποίο θα πραγματοποιήσουμε τελικά έξω από το 1ο δημοτικό σχολείο Αμπελοκήπων-Μενεμένης (Βενιζέλου 86). Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τη νεολαία να το στηρίξουν με κάθε τρόπο. Παράλληλα με το χαριστικό παζάρι θα διεξαχθεί θεατρικό παιχνίδι για παιδιά!                                                           
-Κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση! Η αλληλεγγύη το όπλο μας!
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.