ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ «ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ – ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ»

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Τα νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα που ψήφισε μέχρι τώρα η νέα μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, περιλαμβάνουν σαρωτικές αντιλαϊκές αλλαγές σε πολλά πεδία. Φέρνουν προϋπολογισμό φτώχειας. Φορολεηλασία για τον λαό και προκλητικές φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματίες και τους «επενδυτές». Μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο στο δημόσιο, απελευθέρωση των απολύσεων και οριστική κατάργηση των συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα. Συντριβή της μικρομεσαίας αγροτιάς και των ελεύθερων επαγγελματιών. Νέες αντιλαϊκές ρυθμίσεις για τα «κόκκινα δάνεια», κατασχέσεις μισθών και συντάξεων, πλειστηριασμούς σπιτιών, ξήλωμα ρύθμισης 100 δόσεων. Ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα που παίρνουν από τον λαό.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ.

Ειδικά με το νέο ασφαλιστικό προωθούν την πλήρη κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και την ανταποδοτική λειτουργία της. Ο καθένας μόνος του θα πληρώνει για την ασφάλισή του. Το σχέδιό τους για το νέο ασφαλιστικό απαλλάσσει το κράτος από την ευθύνη που έχει οδηγώντας σε συντάξεις πείνας. Απαλλάσσει το κεφάλαιο από την συνεισφορά του. Καταδικάζει τους εργαζόμενους σε δουλειά μέχρι τα γηρατειά και τη νεολαία σε μόνιμη ανεργία.

 Όλα αυτά σε έναν ιδιωτικό τομέα όπου έχει καταρρεύσει η έννοια της σταθερής δουλειάς, με τεράστιες ζώνες ημιαπασχόλησης και ανεργίας, με τις απολύσεις και την απλήρωτη εργασία να γιγαντώνονται.
 Όλα αυτά σε ένα δημόσιο τομέα βαριά χτυπημένο, χωρίς κοινωνικές δαπάνες και υποδομές, με σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς,  νοσοκομεία χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές, δήμους με ιδιωτικοποιημένες υπηρεσίες και με προσωπικό κυρίως με πεντάμηνες συμβάσεις.

Απέναντι στην επίθεση κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνησης υπάρχει μόνο μια διέξοδος και λύση: Aγώνας για να μην περάσουν και να ανατραπούν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, η νέα φορολεηλασία, οι αντιδραστικές αλλαγές στα εργασιακά και συνολικά η πολιτική του μνημονίου, που μας βρίσκει όλους στην ίδια πλευρά: εργαζόμενους και άνεργους, ελαστικά απασχολούμενους και συνταξιούχους, μισθωτούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, Έλληνες και μετανάστες. Να δοθεί η μάχη για την απεργία στις 3 Δεκέμβρη προβάλλοντας ταυτόχρονα την αναγκαιότητα της πανεργατικής πραγματικής αγωνιστικής κλιμάκωσης.

Θεωρούμε ότι οι απεργιακές συγκεντρώσεις πρέπει να γίνονται εδώ στην πόλη μας και όχι αλλού, καθότι η Χαλκίδα είναι μια πόλη που μαστίζεται ιδιαίτερα από την ανεργία. Ως πρωτοβουλία, επιδιώκουμε να συμβάλουμε στην ευρεία αγωνιστική συσπείρωση εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων της Χαλκίδας και της ευρύτερης περιοχής με στόχο την διαμόρφωση ενός κέντρου αγώνα. Μια απεργιακή συγκέντρωση στη Χαλκίδα θα αποτελούσε βήμα προς την κατεύθυνση αυτή.

Καλούμε τους εργαζόμενους τους ανέργους και τη νεολαία, να δώσουν δυναμικό παρόν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

Αποκλειστικά δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες με αυτοδίκαιη ασφάλιση όλων
Εδώ και τώρα μέτρα ενάντια στην εφιαλτική ανεργία
Αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα κόντρα στις επιδιώξεις ΕΕ-ΔΝΤ-δανειστών
Κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας στα χέρια των τραπεζιτών
Καμιά ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
«ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ – ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ»
 
Κάθε Δευτέρα, Συνέλευση της Πρωτοβουλίας Στο Εργατικό Κέντρο, ώρα 7.30μ.μ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.