Τα ψέμματα της ""αριστεράς""" για τις αυξήσεις των δημοσίων υπαλλήλων!!!!

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι με βάση το νέο μισθολόγιο θα υπάρχουν αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Φυσικά να θυμίσουμε τα πόσα έχασαν-μέχρι τώρα- στα χρόνια της κρίσης σε μισθούς και δικαιώματα κάτι που δεν αναπληρώνεται. Η κυβέρνηση αποδέχεται, ενσωματώνει και διευρύνει τη φιλοσοφία του μισθολογίου του 2011, αυτό που τότε, αλλά και τώρα, το κίνημα το έχει ονομάσει "φτωχολόγιο".

Είναι  πρόκληση να κάνει λόγο η κυβέρνηση για αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους, όταν στον Προϋπολογισμό του 2016 αναφέρεται ότι «θα υπάρξει εξοικονόμηση από το νέο ενιαίο μισθολόγιο 18,3 εκατομμυρίων ευρώ» και είναι να αυξάνει τα επιδόματα θέσης στα στελέχη της δημόσιας διοίκησης, -Γενικών Διευθυντών, Διευθυντών, Τμηματαρχών και σε όλους τους υπαλλήλους που είναι στα γραφεία των βουλευτών και Υπουργών- για να μπορέσουν αυτά να υπηρετήσουν πολύ καλύτερα την αναδιάρθρωση του κρατικού μηχανισμού και τη συγκρότησή του ως ενός ακόμα πιο αποτελεσματικού οργάνου ικανοποίησης των αναγκών του μεγάλου κεφαλαίου.
Να σημειώσουμε ακόμη ότι οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, δεν πρέπει να πιστέψουν την προπαγάνδα της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του συστήματος ότι η σφαγή των μισθών και των δικαιωμάτων στο Δημόσιο, γίνεται για λόγους δικαιοσύνης και για να βελτιωθεί η δική τους θέση. Γίνεται για το ακριβώς αντίθετο, δεν θα βελτιωθεί η θέση των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών. Αντίθετα θα αυξηθεί η πίεση για ακόμα μεγαλύτερη μείωση των μισθών, για ακόμα μεγαλύτερη διεύρυνση των προσωρινών και ελαστικών σχέσεων εργασίας, για μεγάλες ανατροπές σε όλες τις πτυχές της ζωής τους. 

Η μεγάλη επίθεση βρίσκεται μπροστά μας και είναι το Ασφαλιστικό, τα Εργασιακά, η φοροληστεία στους αγρότες. Από αυτή τη άποψη θα πρέπει οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι  αγρότες να οργανώσουν τον αγώνα τους απέναντι σε αυτά που έρχονται, για να ανοίξουν το δρόμο για να αμφισβητήσουν αυτόν το δρόμο ανάπτυξης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.