ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Δύο ημέρες ακόμα θα κρατήσουν οι... πρόωρες Αλκυονίδες, με τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και την γενική καλοκαιρία.
Από την Τετάρτη θα σημειωθεί απότομη μεταβολή του καιρού, με βροχές, χιόνι, θυελλώδεις ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας.
Αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ενώ τη Δευτέρα και την Τρίτη θα συνεχιστεί το αναπάντεχο «καλοκαιράκι», από την Τετάρτη θα σημειωθεί ραγδαία μεταβολή του καιρού, με χιόνια αρχικά στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και από το βράδυ και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και πιθανώς της κεντρική χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Την Πέμπτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς, θα επικρατεί κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με χιονόνερο κατά τόπους, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανώς και σε πεδονές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5-7 και τοπικά 8 μποφόρ. Νέα πτώση θα καταγράψει η θερμοκρασία ενώ θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί.
Τέλος την Παρασκευή, ανήμερα Πρωτοχρονιά, θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων κυρίως στην Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονόνερο κατά τόπους, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή περαιτέρω πτώση, ενώ κατά τόπους τη νύχτα θα σημειωθεί παγετός.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.