Πέμπτη 3 Δεκέμβρη, όλοι στη Γενική Απεργία (Προκήρυξη της ΟΚΔΕ)

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Κάτω παλιά και νέα Μνημόνια και οι υποτακτικοί τους

Ενάντια στον Πόλεμο, τον Ιμπεριαλισμό, τον Ρατσισμό

Κάτω τα χέρια απ’ τις Ελευθερίες μας

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Πέμπτη 3 Δεκέμβρη

Αθήνα:  10:30 στο Μουσείο

Θεσσαλονίκη: 10:30 Εγνατία & Αγ. Σοφίας

Ιωάννινα: 10:30 στο Εργατικό Κέντρο

Ο Τσίπρας και η παρέα του, αφού μεταλλάχτηκαν και πρόδωσαν, μετατρέποντας το μεγαλειώδες, ταξικό ΟΧΙ των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων σε «ΝΑΙ», αφού υφάρπαξαν την ψήφο στις 20 Σεπτέμβρη, προχωρούν γοργά στην υλοποίηση των δεσμεύσεων προς Ε.Ε.–ΔΝΤ για την εφαρμογή του 3ου και σκληρότερου Μνημονίου. Ψηφίζουν τα βάρβαρα μέτρα το ένα μετά το άλλο ενάντια στη θέληση και τις ανάγκες του ελληνικού λαού.
Αυτός ο άθλιος νεομνημονιακός θίασος συνεχίζει το «έργο» της Σαμαροβενιζελικής χούντας. Ακόμα χειρότερα, έντρομος μπροστά στην κατάρρευσή του (που έχει αρχίσει, εξαιτίας της εφαρμογής του 3ουΜνημονίου), θέλει –μαζί με τους κηδεμόνες του της Ε.Ε.– να δημιουργήσει «συναίνεση», να στρώσει το έδαφος για μνημονιακές «οικουμενικές». Να επαναφέρει τους μισητούς «σαμαροβενιζέλους», μαζί με άλλα εξίσου φαιδρά πρόσωπα (Λεβέντης κ.λπ.). Αυτοί που τάχα «συγκρούονται με τα συμφέροντα», είναι οι ίδιοι οι πιο καλοί εκφραστές τους, συνεργοί στα σκάνδαλα, στη σαπίλα και παρακμή.
Το 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ είναι η καταστροφή μας
  • Το 3ο Μνημόνιο (που θα ξαναγράφεται διαρκώς από τους δανειστές) θα είναι το τελειωτικό χτύπημα σε ό,τι έχει μείνει όρθιο απ’ τα δικαιώματα μας. Μόνο για το 2015–16 παίρνουν μέτρα ύψους 6,4 δισ. ευρώ. Ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, μείωση μισθών και συντάξεων, απολύσεις, φορολογικό τσουνάμι, κατασχέσεις κατοικιών/μισθών/συντάξεων, κλείσιμο νοσοκομείων και σχολειών, διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης κ.λπ.
  • Ειδικά με τα την πώληση των «κόκκινων δανείων» στους επαγγελματίες κερδοσκόπους– αρπακτικά, έρχεται τσουνάμι κατασχέσεων (μισθών, συντάξεων, εισοδημάτων, περιουσιών), λουκέτων επιχειρήσεων και απολύσεων, πλειστηριασμών σπιτιών και εξώσεων, φτώχειας και εξαθλίωσης!
  • Για να εφαρμοστούν αυτά, θα πρέπει να μπει ταφόπλακα στα πολιτικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες μας. Έτσι στα σχέδιά τους είναι η επαναφορά του κράτους έκτακτης ανάγκης (ΜΑΤ, διώξεις συνδικαλιστών και εργαζομένων κ.τ.λ.), ακόμη πιο σκληρού, ο νέος αντιαπεργιακός νόμος που θα περιορίσει δραστικά κάθε δικαίωμα αντίστασης και απεργίας.
Όλα αυτά ενώ συνεχίζουν να κερδίζουν ως μαυραγορίτες οι καπιταλιστές–«επιχειρηματίες», αφήνοντας μαζικά εργαζόμενους απλήρωτους για μήνες, πληρώνοντας όταν και όπως θέλουν (σε… είδους, κουπόνια κ.λπ.), μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε δουλοπάροικούς.
Σε όλη την Ευρώπη: Κάτω ο πόλεμος – Κάτω τα χέρια απ’ τις ελευθερίες μας
Με αφορμή το χτύπημα–σφαγή στο Παρίσι, οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές προετοιμάζονται για νέες επεμβάσεις και πολέμους. Στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή μας, συγκρούονται αδίστακτα τεράστια ιμπεριαλιστικά συμφέροντα (όπως δείχνει και η αντιπαράθεση Ρωσίας–Τουρκίας), δυστυχώς απείρως πιο επικίνδυνα από τους αντιδραστικούς, σκοταδιστές τζιχαντιστές. Οι επεμβάσεις και πόλεμοι που ετοιμάζονται απειλούν τους λαούς με νέα δεινά, χάος, κύματα προσφυγιάς. Και την ίδια στιγμή, οι εμπρηστές της Ε.Ε. υψώνουν φράχτες, τσακίζουν με «πολιτισμένο» ρατσιστικό μίσος την προσφυγιά που συγκεντρώνεται απελπισμένη στα σύνορα, ετοιμάζουν ακόμα μεγαλύτερη καταστολή (με επεμβάσεις της Frontex), μετατροπή όλου του Νότου –και της Ελλάδας– σε απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Με πρόσχημα την «τρομοκρατία», απλώνουν μια μεγάλη, σκοτεινή αντιδημοκρατική αναδίπλωση σε όλη την Ευρώπη (π.χ. απαγόρευση διαδηλώσεων, συλλήψεις στο Παρίσι), για να φιμώσουν τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας.
Καμία ελληνική εμπλοκή. Ο Τσίπρας έτρεξε να δείξει ότι θα είναι «πρόθυμος» σύμμαχός τους. Αγκαλιάζεται με τους χασάπηδες του Ισραήλ και της Αιγύπτου, μιλάει κι αυτός για τις «ευρωπαϊκές αξίες», ετοιμάζεται να προσφέρει ελληνική συμμετοχή, σέρνοντάς μας στη δίνη τεράστιων κινδύνων. Να σταματήσουμε αυτούς τους επικίνδυνους τυχοδιώκτες!
Η προδοσία του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει πείσμα για αντίσταση, αγώνα, ανυπακοή
Η άκρως μνημονιακή βουλή που προέκυψε απ’ τις εκλογές, δεν σημαίνει καμιά σταθεροποίηση, ότι έχουν οι μνημονιακοί έχουν επικρατήσει και είναι άτρωτοι, όπως θέλουν να παρουσιάζονται, δεν ακυρώνει την ανάγκη και τον πόθο μας να απαλλαγούμε πάση θυσία απ’ τα Μνημόνια! Το είπαμε στις 25 Γενάρη, το ξεκαθαρίσαμε στις 5 Ιούλη με το περήφανο ΟΧΙ, το δείξαμε στην πράξη όλα αυτά τα χρόνια (αγανακτισμένοι, πλατείες, δεκάδες απεργίες και συγκρούσεις, μικροί και μεγάλοι αγώνες). Με τις τελευταίες απεργίες και κινητοποιήσεις, οι εργαζόμενοι και η νεολαία δείχνουν ότι σιγά σιγά ξαναπιάνουν το νήμα των αγώνων, σπάζοντας το επιφανειακό κλίμα αδράνειας και απογοήτευσης
Μπορούμε να μετατρέψουμε αυτή τη διάθεση σ’ ένα νέο κύμα αποφασιστικών αγώνων. Να πάρουμε τις «τύχες» μας στα χέρια μας. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τους ξεπουλημένους νενέκους της ΓΣΕΕ, από το ΠΑΜΕ και τη διασπαστική και απομονωτική πολιτική του. Πρέπει να μπούμε στην μάχη!Δεν είμαστε μόνοι μας! Σύμμαχοί μας οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι και νέοι, που αντιστέκονται στα ίδια βάρβαρα μέτρα (απεργίες σε Φινλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία κ.λπ.).

Αγώνες με σχέδιο, ενότητα, οργάνωση

  • Να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις, δημιουργώντας σε κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά, σχολείο και σχολή δικές μας μορφές οργάνωσης (επιτροπές αγώνα και αλληλεγγύης).
  • Να αγωνιστούμε με μαχητικές μορφές πάλης (απεργίες, παραστάσεις διαμαρτυρίας, καταλήψεις, αυτοδιαχείριση) υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά μας χωρίς συμβιβασμούς, πηγαίνοντας τους αγώνες μέχρι τέλους.
  • Να ανασυγκροτήσουμε – ενισχύσουμε τα Συνδικάτα μας, αναλαμβάνοντας εμείς οι ίδιοι αυτή την υπόθεση, ξεπερνώντας τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Επείγουσα ανάγκη ένα ριζοσπαστικό Πρόγραμμα Σωτηρίας

  • Άμεση κατάργηση των μνημονίων – Διαγραφή του χρέους

  • Έξοδο από Ευρώ και ΕΕ – Άμεση καθιέρωση εθνικού νομίσματος.

  • Κάτω η ΕΕ του Πολέμου και του Ρατσισμού. Για Ευρώπη των Εργαζομένων, δημοκρατική, ριζοσπαστική, σοσιαλιστική.

  • Εθνικοποιήσεις τραπεζών και τομέων κλειδιά της οικονομίας με εργατικό – κοινωνικό έλεγχο

  • Καμία ελληνική εμπλοκή σε πολέμους και επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών. Κάτω ο φράχτης στον Έβρο – Σύνορα ανοιχτά, ελέυθερη/οργανωμένη διακίνηση για τους πρόσφυγες.

  • Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Μαχητική υπεράσπιση των ελευθεριών μας.


Ένα τέτοιο πρόγραμμα μπορούμε και πρέπει να εφαρμόσουμε μόνο εμείς οι ίδιοι. Χωρίς εκλογικές και κοινοβουλευτικές αυταπάτες, χωρίς ανάθεση σε κανέναν «σωτήρα». Σε κάθετη σύγκρουση με τους μνημονιακούς, παλιούς και νέους.  Με τους καπιταλιστές και τους πλούσιους, το κράτος και το σάπιο πολιτικό σύστημά τους, τους ιμπεριαλιστές δανειστές, εκβιαστές και πολεμοκάπηλους. Επιβάλλοντας μια επαναστατική Κυβέρνηση των Εργαζομένων, που θα βασίζεται στην αυτοοργάνωσή μας και θα έρθει μέσα από αγώνες και ταξικές συγκρούσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Μπορεί τα έργα να μην ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπηρεσίες και ανάδοχοι ενεργούν αστραπιαία όταν πρόκειται να δοθούν στους δεύτερους παρατάσεις.