'"Αποδέσμευση" μετά το σοσιαλισμό ή αλλιώς ... "Μένουμε Ευρώπη"

Η “Εισήγηση της ΚΕ του ΚΚΕ στο 20ό συνέδριο” περιέχει ξεχωριστό, εκτεταμένο κεφάλαιο “Για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από Ευρωζώνη – ΕΕ και τη θέση του ΚΚΕ”. Η θέση αυτή, (που συνοψίζεται επίσης στην “Πολιτική Απόφαση και στο “Κλείσιμο” του συνεδρίου) λέει στην πραγματικότητα με άλλα λόγια τα παρακάτω : Αλίμονό μας αν βγει η Ελλάδα απ' την Ευρωζώνη και την ΕΕ χωρίς προηγούμενα να έχει πάρει ο λαός στα χέρια  του “τα κλειδιά της οικονομίας” και χωρίς να έχει εγκαθιδρυθεί  η “εργατική εξουσία”, ο σοσιαλισμός. Κι επειδή αυτό δεν είναι θέμα του κοντινού μέλλοντος, ώσπου να εγκαθιδρυθεί ο σοσιαλισμός, δεν διεκδικούμε άμεσα και δεν παλεύουμε  για να βγει σήμερα η Ελλάδα από την ΕΕ, παρά επαναλαμβάνουμε σε “επαναστατική” κόπια όσα διατυμπανίζουν και οι ... θιασώτες του “Μένουμε Ευρώπη”. Αυτή είναι η ουσία της θέσης του ΚΚΕ.
Τα αστικά πολιτικά κόμματα και τα κάθε λογής σχήματα του “ευρωπαϊκού τόξου”, σκούζουν  και οδύρονται όπως είναι γνωστό, σε κάθε ευκαιρία, στη Βουλή και στα κανάλια, για τη συμφορά  που θα πέσει στα κεφάλια μας αν τυχόν και βρεθούμε εκτός Ευρωζώνης και ΕΕ.
Τα ίδια λέει και το ΚΚΕ, διεκτραγωδώντας με τις σχετικές θέσεις του 20ού συνεδρίου του για την ΕΕ, τους λιμούς και καταποντισμούς που θα μας συμβούν “εάν επιλεγεί από την ΕΕ και την αστική τάξη η αποπομπή της Ελλάδας από το ευρώ και η αλλαγή νομίσματος”.
Έχουμε άραγε εδώ κάτι διαφορετικό απ' όσα έλεγαν τα προηγούμενα χρόνια; Τα ίδια έλεγαν, αλλά τα αναμασούν τώρα με τρόπο που τα κάνει πιο φανερά και ξεκάθαρα. 
Τα ίδια έλεγαν και πρωτύτερα, μόνο που τώρα τα λένε φωναχτά ενώ πριν τα σιγοψιθύριζαν.
Τώρα μετατοπίζουν πρακτικά την προπαγάνδα τους απ' την υποτιθέμενη  “αποδέσμευση” με την οποία μισοκουκούλωναν  τη θέση τους για την ΕΕ, στα δεινά που θα επέλθουν  αν βρεθούμε  έξω απ' αυτήν. Για να πλασάρει ευκολότερα στην πολιτική αγορά την πραμάτειά του, το ΚΚΕ κινδυνολογεί για τις βλαβερές συνέπειες της εξόδου από την ΕΕ χρησιμοποιώντας σαν άλλοθι κάποιες  δικές του ιμιτασιόν κριτικές στα λεγόμενα μεταβατικά προγράμματα και συνθήματα της ΛΑΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ, τα οποία στην πράξη το ίδιο το ΚΚΕ έχει από καιρό ενσωματώσει και τα αναπαράγει, επιδιώκοντας μάταια να συγκαλύψει το γεγονός αυτό με την επίκληση της φοβερής και τρομερής “στρατηγικής” του και με τις ανεκδιήγητες όσο και συνηθισμένες  πλέον για την πολιτική του ΚΚΕ, δόσεις επαναστατικής λογοκοπίας.  Η θέση του ΚΚΕ συκοφαντεί στην ουσία τον λαϊκό αντιιμπεριαλιστικό αγώνα για να φύγει η Ελλάδα από την ΕΕ. Αντιτάσσεται στην άμεση διεκδίκηση εξόδου από την ΕΕ (καθώς και από το ΝΑΤΟ), και καλλιεργεί και διαδίδει  μια ψευτοεπαναστατική οππορτουνιστική αντίληψη, που συνιστά απειλή ακόμα μεγαλύτερης διάβρωσης, αφοπλισμού και πολιτικής παραλυσίας  των αγωνιστών  του αριστερού, κομμουνιστικού και ευρύτερα του μαζικού λαϊκού κινήματος.
Ας δούμε μερικά σχετικά δείγματα γραφής του ΚΚΕ για το τι θα γίνει αν βγούμε από Ευρωζώνη – ΕΕ :
“.. το λαϊκό εισόδημα θα εξανεμιστεί μέσω της υποτίμησης του νέου νομίσματος, της αισχροκέρδειας, της ραγδαίας πτώσης της αγοραστικής δύναμης, καθώς και μέσω της μεγάλης ανατίμησης των εισαγόμενων  εμπορευμάτων στα οποία στηρίζεται όχι μόνο η κατανάλωση αλλά και η βιομηχανία. Επίσης θα χτυπηθεί κι ένα μεγάλο μέρος αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, δανειοληπτών.
Το μεγάλο κεφάλαιο είναι αυτό που θα βγει και σε αυτήν την περίπτωση  κερδισμένο...
...Εάν επιλεγεί από την ΕΕ και την αστική  τάξη η αποπομπή της Ελλάδας....
...(Το ΚΚΕ) θα παρέμβει μαχητικά  για να οργανωθεί ακόμα πιο αποφασιστικά  ο αγώνας για την επιβίωση του λαού, για την αλληλεγγύη, για να μη μείνει καμία λαϊκή οικογένεια, κανένας εργαζόμενος, κανένας άνεργος μόνος του στα νύχια του κεφαλαίου, των τραπεζών και των κερδοσκόπων  που θα εντείνουν την επίθεσή τους σε βάρος  του λαού. Ειδικότερα το ΚΚΕ έχει μελετήσει σχέδιο δράσης  και πρότασης προς το εργατικό – λαϊκό κίνημα σε περίπτωση  ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας, οπότε και οι επιπτώσεις θα είναι μεγαλύτερες ... συνεκτικούς στόχους πάλης και διεκδικήσεων, που περιλαμβάνουν  την προστασία  των εργαζομένων, την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών, την αντιμετώπιση  πιθανής τεχνητής έλλειψης τροφίμων, φαρμάκων κ.ά, την κατάργηση της φοροληστείας, την επιβίωση της λαϊκής οικογένειας, τη λαϊκή αλληλεγγύη και την πάλη απέναντι τόσο στην αστική κυβέρνηση όσο και στο μεγάλο κεφάλαιο και τους κερδοσκόπους...”. 
Εκτός από το σοσιαλιστικό μέλλον με “εργατική εξουσία” και με τα “κλειδιά της οικονομίας” στα χέρια του λαού, που το έχει λεπτομερειακά σχεδιάσει στα χαρτιά η ηγεσία του ΚΚΕ, (και στο οποίο μέλλον θα ξεκινήσει η “αποδέσμευση”) έχουν επίσης καταστρώσει  σχέδια -όπως οι ίδιοι βεβαιώνουν παραπάνω- και “για την πιθανότητα” να βγούμε απ' την ΕΕ πριν το σοσιαλισμό.
Περιγράφουν, όπως βλέπουμε πολύ γλαφυρά τι μας περιμένει αλλά και ποια  πληθώρα μαχητικών δράσεων  θα γίνουν από το ΚΚΕ στην υποθετική αυτή περίπτωση. Το ερώτημα είναι γιατί δεν κάνουν σήμερα όσα βεβαιώνουν  ότι θα κάνουν αν και εφόσον “επιλεγεί” από την ΕΕ και την αστική τάξη (;) η αποπομπή της Ελλάδας από ΕΕ – Ευρωζώνη. Σχέδια για το απώτερο σοσιαλιστικό  μέλλον έχουν, σχέδια για την υποθετική περίπτωση αποπομπής επίσης έχουν.
Για τη σημερινή οδυνηρή πραγματικότητα που βιώνει ο λαός έχουν άραγε τίποτε άλλο πέρα απ' το να δίνουν συνεχώς με τις θέσεις και την πρακτική τους διαπιστευτήρια στις κυρίαρχες τάξεις; Πέρα απ' το να διακινούν  μια γραμμή που η μόνη  συμβολή της είναι να επιτείνει και να επιταχύνει  την εξασθένιση του μαζικού λαϊκού αγώνα  και να πριμοδοτεί τις αποσυνθετικές  και διαλυτικές καταστάσεις στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, προσφέροντας αδιάλειπτα στο όνομα του σοσιαλισμού, υπηρεσίες στο υπάρχον σύστημα;
Δεν είναι παράξενο που το κινδυνολογικό βάθος και η σημασία της  θέσης του ΚΚΕ για την ΕΕ, εκτιμήθηκε  δεόντως από διάφορους παράγοντες του συστήματος, και απέσπασε επαίνους και εγκώμια από πολλές πλευρές που υποκλίθηκαν μπροστά στην τόση “υπευθυνότητα” του ΚΚΕ.
Δεν είναι παράξενο που με πολλή θέρμη, σε άρθρο του πχ ο Μανώλης Κοττάκης κάνει την παρακάτω, εξαιρετικά αποκαλυπτική  σύσταση :
 “Συστήνω σε συντηρητικούς πολίτες να μελετήσουν την ομιλία Κουτσούμπα στο 20ό συνέδριο του Κόμματος. Θα εντυπωσιαστείτε, αγαπητοί, με τη συμφωνία σας σε βασικές θέσεις του ΚΚΕ..”

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.