TZOΣOYA ΟΠΕΝΧΑΙΜΕΡ - Η όψη της σιωπής


Small_img_28369

Το ντοκιμαντέρ αυτό του Τζόσουα Οπενχάιμερ αποτελεί τη συνέχεια του πολυσυζητημένου «The Act of Killing/Η πράξη του φόνου». Στην πρώτη ταινία, ο Οπενχάιμερ ανέδειξε το θέμα της σφαγής περισσότερων από ένα εκατομμύριο κομμουνιστών στην Ινδονησία, μετά το 1965, όταν η κυβέρνηση της Ινδονησίας ανατράπηκε από πραξικόπημα.

Σε αυτήν την ταινία, μια οικογένεια που επιβίωσε ανακαλύπτει τους δολοφόνους του γιου της και τον τρόπο που τον σκότωσαν. Ο μικρότερος γιος της οικογένειας, οφθαλμίατρος στο επάγγελμα, αποφασίζει να κοιτάξει την αλήθεια κατάματα, να διαλύσει το τείχος της σιωπής και του φόβου και να αναμετρηθεί με τους δολοφόνους του αδερφού του. Αν σκεφτεί κανείς ότι στην εξουσία παραμένουν οι δολοφόνοι, εύκολα υποθέτει γιατί θεωρείται αδιανόητο στην Ινδονησία, όχι να ζητάς δικαιοσύνη, αλλά να ζητάς έστω εξηγήσεις για έναν από τους πιο αιματηρούς αφανισμούς στην ιστορία.

Η ταινία ολοκληρώθηκε το 2014. Εκτοτε, έχει προβληθεί σε πάρα πολλές χώρες. Βραβεύτηκε, επίσης, στο Φεστιβάλ Βενετίας και υπήρξε υποψήφια για Οσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.