ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΑΣΕ για ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ Inbox x


ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ!!
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ.

Συνάδελφοι,  τον Αύγουστο του 2015 ΣΥΡΙΖΑ  - ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ – ΑΝΕΛ ψήφισαν το τρίτο και πιο σκληρό μνημόνιο. Πριν λίγες ημέρες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  ψήφισε το 4ο Μνημόνιο που φέρνει: Σφαγή στους μισθούς ακόμα και των 400 €, μέσα από την συντριβή του αφορολόγητου, περικοπή τουλάχιστον μιας σύνταξης ακόμα μέσα από την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, περικοπές κοινωνικών και προνομιακών επιδομάτων (π.χ. τέκνων, θέρμανσης, ανεργίας), άνοιγμα των ομαδικών απολύσεων, επαναφορά του lockout, κατάργηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, ιδιωτικοποιήσεις σε όλους τους τομείς Νομοθετεί νέα προνόμια και φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο.
Για την Παιδεία φέρνει συμπληρωματικό μνημόνιο. Γενικεύει τη μαθητεία, προχωρά σε νέες περικοπές στα οικονομικά της Εκπαίδευσης, ανοίγει άμεσα το ζήτημα της αξιολόγησης – κρατικό έλεγχο των εκπαιδευτικών, προωθεί συμπτύξεις συγχωνεύσεις, μείωση προσλήψεων αναπληρωτών, αδιοριστία επ' αόριστον, συζητιέται αύξηση ωραρίου των εκπαιδευτικών κ.ά.
Μέσα σε αυτό το εχθρικό περιβάλλον για όλους μας μάθαμε ότι στελέχη της εκπαίδευσης (περιφερειακός Διευθυντής και Διευθυντής του Νομού Ευβοίας καθώς και η σχολική σύμβουλος των νηπιαγωγών Εύβοιας) προχωρούν γρήγορα σε προτάσεις συγχωνεύσεων νηπιαγωγείων, για να λειτουργήσουν τα πολυδύναμα νηπιαγωγεία και να εξοικονομήσουν  όπως λένε οι Δήμοι χρήματα από τον περιορισμό των λειτουργικών εξόδων των νοικιασμένων και όχι μόνο σχολικών αιθουσών.
Καταγγέλλουμε όλους αυτούς που κυβέρνησαν εναλλασσόμενοι στις κυβερνητικές, περιφερειακές, νομαρχιακές και δημοτικές καρέκλες  και όλα τα κόμματα και τα αποκόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ) που για δεκαετίες από το 1980 μέχρι σήμερα  δεν έφτιαξαν τις δημόσιες σχολικές αίθουσες όλων των βαθμίδων σε όλη την Ελλάδα όπως και στην Εύβοια, όταν η  φοροληστεία του  σκληρά εργαζόμενου ελληνικού λαού  αύξανε τον αμύθητο συσσωρευμένο πλούτο των Ελλήνων και ξένων κεφαλαιοκρατών.
Θυμόμαστε όλοι τις συγχωνεύσεις σχολείων της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ  2011-2012  και τον αγώνα που δώσαμε τότε όσοι τις αντιπαλέψαμε.
Δεν περιμένουμε να μας σώσουν οι "Σωτήρες" του κλάδου που κομπάζουν για τις δήθεν σωτήριες παρεμβάσεις και στην προσχολική αγωγή στη ΔΟΕ στο Υπουργείο Παιδείας, στους Δήμους γιατί όσο κι αν μασκαρεύονται  με αγωνιστικές μάσκες στηρίζουν αυτήν την πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας
Συναγερμός!! Εκπαιδευτικοί, γονείς όλοι οι εργαζόμενοι να εμποδίσουμε τις νέες  καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και του δικαιώματος της μόρφωσης.
Απαιτούμε:
  • Να μην γίνει καμιά συγχώνευση σχολείων.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς.
  • Να καταργηθούν όλες οι ρυθμίσεις που έχει κάνει το Υπ. Παιδείας το 2016 και 2017 για την ΠΑ. Συγκεκριμένα: Κατάργηση του άρθρου 35 του νόμου για την Έρευνα... που διπλασιάζει (από 7 σε 14) τον ελάχιστο αριθμό νηπίων για λειτουργία τμήματος Νηπ/γείου που οδηγεί στο κλείσιμο πολλών νηπιαγωγείων. Κατάργηση των Υ.Α. για τον «Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Νηπιαγωγείου» και για το διδακτικό 30ωρο των νηπιαγωγών.
  • Γενναίο πρόγραμμα ανάπτυξης των δομών του νηπιαγωγείου για να γίνει επιτέλους πράξη η δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά. Μαζικοί διορισμοί μόνιμων νηπιαγωγών και βοηθητικού προσωπικού. 15 παιδιά ανά τμήμα. Δύο νηπιαγωγοί στα τμήματα που σήμερα έχουν 25 παιδιά.
  • Ίδρυση όλων των αναγκαίων δομών ΕΑΕ (Τμήματα ένταξης και ειδικά νηπιαγωγεία) για όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στελεχωμένα με μόνιμο προσωπικό. Παράλληλη στήριξη σε όσα παιδιά έχουν ανάγκη από την αρχή της σχολικής χρονιάς με ένα παιδί ανά νηπιαγωγό ειδικής αγωγής.
  • Η λειτουργία των ολοήμερων νηπιαγωγείων πρέπει να καλύπτει πρώτα και κύρια τις ανάγκες του παιδιού, με πλήρη σίτιση όλων των παιδιών στο σχολείο, με μαγειρεία και τραπεζαρία, με διασφάλιση χώρων ξεκούρασης, με βοηθητικό προσωπικό (τραπεζοκόμο, καθαρίστρια), με υγιεινή διαμονή.
  • Χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τα κονδύλια του ΕΣΠΑ να αξιοποιηθούν μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.
  • Γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των Σχολικών Επιτροπών για τις λειτουργικές ανάγκες, για να πάψουν οι γονείς πλέον να επιφορτίζονται με «λίστες» και «υποχρεώσεις». Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών και των εκπαιδευτικών για τη λειτουργία των νηπιαγωγείων.
  • Πρόληψη υγείας, δωρεάν εμβολιασμοί για όλα τα παιδιά. Διασφάλιση δωρεάν δεκατιανού και γεύματος για όλα τα παιδιά μέσα από τις δομές των δήμων με χρηματοδότησή τους από το κράτος.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ...
...ΟΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΣ

Στις 31 Μαΐου 2017 στις εκλογές αντιπροσώπων για ΔΟΕ

Ψηφίζουμε-στηρίζουμε


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τέταρτο Μνημόνιο: Χαράτσια, κινεζοποίηση και ιμπεριαλιστική επιτροπεία

Η Μεγάλη Εβδομάδα