Συγκέντρωση καταγγελίας στην Τουρκική Πρεσβεία (Παρασκευή, 12/6, 6μμ)


Σε συγκέντρωση καταγγελίας του φασιστικού καθεστώτος που έχει επιβάλει η κλίκα του Ερντογάν καλεί η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν. Η συγκέντρωση θα γίνει έξω από την Τουρκική Πρεσβεία (Ρηγίλλης και Βασ. Γεωργίου), την Παρασκευή 12 Μάη, στις 6 το απόγευμα

Ο 70χρονος Κεμάλ Γκιουν βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 23 Φλεβάρη, ζητώντας να παραδοθούν στις οικογένειές τους οι σοροί 11 ανταρτών του DHKC (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο), που δολοφονήθηκαν από το τουρκικό κράτος στις 7 Νοέμβρη του 2016. Ο «μουσουλμάνος» Ερντογάν συμπεριφέρεται όπως οι σιωνιστές του Ισραήλ στις οικογένειες των παλαιστίνιων μαχητών που πέφτουν μάρτυρες. Αρνείται στις οικογένειες των νεκρών αντιπάλων του το δικαίωμά τους να τους κηδέψουν. «Οποιο κι αν είναι το κόστος θα συνεχίσω» δηλώνει ο 70χρονος πατέρας. «Θέλω να έχει ο γιος μου έναν τάφο που να μπορώ να επισκέπτομαι. Ακόμα κι αν έχει απομείνει μόνο ένα κόκαλο, το θέλω».

Η καθηγήτρια πανεπιστημίου Νουριγιέ Γκιουλμέν και ο δάσκαλος Σεμίχ Οζακσά συνεχίζουν την απεργία πείνας που ξεκίνησαν στις 11 του Μάρτη, ζητώντας να επιστρέψουν στις εργασίες τους οι ίδιοι και οι δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που απολύθηκαν από τότε που η κλίκα του Ερντογάν επέβαλε το καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

Οι τούρκοι αγωνιστές, που εξακολουθούν να μάχονται μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, αξίζουν την αλληλεγγύη μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.