83 συμβασιούχοι του Βρεφοκομείου Αθηνών αφηγούνται «όλα όσα δεν ξέρετε» για τις απολύσεις τους!

Εδώ και χρόνια στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών επικρατεί μια κατάσταση που κανείς δεν τολμά να δημοσιεύσει και να κάνει γνωστή... Θες ο φόβος; Η δυσπιστία ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα... Γεγονός είναι πάντως ότι δεν μιλάει κανείς! Εδώ και χρόνια γίνεται στυγνή εκμετάλλευση συμβασιούχων,οι οποίοι όταν θεωρηθούν "άχρηστοι" και περιττοί απολύονται! Δεν λέμε, δεν μπορούν να γίνουν όλο μόνιμοι! Είναι όμως ευρέως γνωστό ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη από προσωπικό! Κι ένα μεγάλο ποσοστό μόνιμο! Αντ ' αυτού όμως οι πρόεδροι του ιδρύματος θεωρούν τους συμβασιούχους αναλώσιμα προϊόντα και έχουν μια συμπεριφορά απαράδεκτη και εριστική!
Πολύ μικρή εισαγωγή... Είμαστε οι 83 συμβασιούχοι του Βρεφοκομείου Αθηνών που με βάναυσο και απάνθρωπο τρόπο απολυθήκαμε στις 30.06.2017... Πράγμα το οποίο πρώτον δεν γνωρίζαμε... Πέρασε εκείνη η μέρα χωρίς να ενημερωθεί κανείς μας! Έρχεται η Δευτέρα 03.07.2017... Πήγαμε ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ στη δουλειά... χωρίς και πάλι κανείς μας να ειδοποιηθεί έστω και το πρωί... Πριν πιάσει δουλειά... Εργαστήκαμε ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΟΛΟ ΤΟ ΟΚΤΑΩΡΟ μας! Γι' αυτό το γεγονός πήραμε απάντηση όταν πήγαμε να πάρουμε τις απολύσεις μας ότι προσπαθούσαν με τους νομικούς του ιδρύματος να βρουν μια λύση... Ποιον κοροϊδεύουν; Παρασκευή,στο οποίο εκείνη τη μέρα το αποφάσισαν, και είχαν τις λίστες... ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ! Δεν πήραν ΠΟΤΕ τηλέφωνο να μας το πουν! Πολλοί το μάθαμε μέσα από το ίντερνετ! Με τελείως ψυχρή και απρόσωπη συμπεριφορά αφήσαν να διαρρεύσει ότι πρέπει να πάμε να πάρουμε τις απολύσεις μας!
Κι έρχεται το μεσημέρι... Και η Πρόεδρος του Ιδρύματος φωνάζει στο γραφείο της ελάχιστα άτομα από εμάς που δούλευαν στα γραφεία να τους πει τα νέα... Όταν λοιπόν κάποιος πήγε να μας υπερασπιστεί... Πήρε την απάντηση... Εσύ μην μιλάς! Είναι συμπεριφορά αυτή; Σαν δικαιολογία ειπώθηκε ότι δεν ανήκουμε στα ανταποδοτικά τέλη και δεν μας καλύπτει η τροπολογία.
 Κι έρχεται το επόμενο πρωί... 04.07.2017... Και βρισκόμαστε, μετά  από πολλή ώρα καταφέρνουμε να συναντηθούμε με το Γενικό Γραμματέα και δυο άλλα μέλη του Υπουργείου... Και το μπαλάκι μεταφέρεται στο Δήμο... Ότι μόνο αυτός μπορεί να κάνει κάτι... Να βρει δηλαδή κάποιο τρόπο να μας συμπεριλάβει στα ανταποδοτικά... Και ούτε εκείνη τη μέρα βγάλαμε άκρη...
Και η επόμενη μέρα ξεκινά... 05.07.2017... Και το χρονοδιάγραμμά μας συμπεριλαμβάνει μόνο την έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ που έχεις ως κεντρικό θέμα το περιεχόμενο της εγκυκλίου του υπουργείου Εσωτερικών για το ζήτημα των συμβασιούχων. Και η φράση που "έμεινε" είναι πως πρέπει να γίνει κάτι και με αυτούς τους ανθρώπους... Όσους δηλαδή δεν αμοιβόμεθα από ανταποδοτικά τέλη.
Και έρχεται η επόμενη μέρα... 06.07.2017... Και η μέρα μας βρίσκει έξω από το Δημαρχείο Αθηνών, όπου και θα γίνει Διοικητικό Συμβούλιο. Και μετά από πολύ κόπο και αναμονή μπαίνει μια δική μας επιτροπή μέσα... Και κάποια στιγμή παίρνουμε και το λόγο... Και αν τέθηκε το ερώτημα αν πρέπει να παραμείνουμε... Πρώην επικεφαλής του Βρεφοκομείου είπε: ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ,  την ίδια απάντηση έδωσε κι ένα άλλο μέλος του Συμβουλίου με το ίδιο μίσος. Γιατί τέτοιο μένος; Όπως  και ο κ. Καμίνης και οι περίγυροί του φανερά και κατηγορηματικά αρνητικοί.
 Ωραία λοιπόν... ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ έπρεπε να πούμε κι εμείς επανειλλημένα όταν έπρεπε να κρατήσουμε για λίγο τα παιδάκια που δεν μας φταίνε σε τίποτα  γιατί υπήρχε έλλειψη προσωπικού. ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ έπρεπε να πούμε όταν έπρεπε να βοηθήσουμε στην κουζίνα γιατί είτε υπήρχε ανεπάρκεια προσωπικού, είτε έλειπε κάποια  και πολύ καλά έκανε αφού το δικαιούταν! ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ έπρεπε να πουν πολλοί από τους καθαριστές όταν τους τοποθετήσατε στα μαγειρεία να μεταφέρουν τα φαγητά!ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ έπρεπε να πούμε γενικότερα σε οτιδήποτε έξω από τα καθήκοντα της καθαριότητας! Κάτι το οποίο συμβαίνει χρόνια  και επανειλημμένα. Αλλά βλέπεις δυστυχώς είχαμε φιλότιμο, πονούσαμε τη δουλειά μας και θέλαμε το καλύτερο δυνατό  έτσι ώστε όλα να κυλούν ομαλά και οι σταθμοί  να λειτουργούν σωστά για τα παιδιά! Αλλά αυτά δεν σας συμφέρει να μαθευτούν ευρύτερα κύριοι υπεύθυνοι του Βρεφοκομείου ε;;;;;; Γιατί ειπώθηκε μέσα στο Δ.Σ. την 06.07.2017 ότι... Έλα μωρέ δε κάνουν και τίποτα άλλο! ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ! Και το καλοκαίρι που μας πέρασε... Είχε ειπωθεί και η παρακάτω φράση... Εμείς σας θέλουμε...! ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ!
Ο λόγος που επικαλέστηκαν στο Δ.Σ. του Δήμου ήταν ότι... μας είστε περιττοί επικαλέστηκαν κάποια άτομα που θα πάρουν από το 2008... Και ότι υπάρχουν και κάποιοι του ΕΣΠΑ... τους οποίους καθαριστές δεν ξέρουμε που βρίσκονται! Πού είναι όλοι αυτοί... Γιατί δεν μιλάνε καθαρά με αριθμούς;; Πόσοι μόνιμοι υπάρχουν;;; Το βρεφοκομείο χειρίζεται 82 παιδικούς σταθμούς! Πόσοι είναι οι καθαριστές του 2008 που περιμένουν;;; Του ΕΣΠΑ πού βρίσκονται;;; Κι ένα άλλο πολύ κρίσιμο ερώτημα... Για κάθε εργαζόμενο από τη στιγμή που έγινε η τελευταία ανανέωση εγκρίθηκε ένα budget στον προϋπολογισμό,το οποίο εκταμιευόταν κάθε μήνα... Τι θ' απογίνουν όλα αυτά τα λεφτά;;;
Εν κατακλείδι... Εμείς ζητήσαμε μια ευκαιρία να μείνουμε μέχρι τις 31.03.20 ως όλοι οι συμβασιούχοι για να πάρουμε μέρος στον ΑΣΕΠ... Ε και είδατε παραπάνω την αντιμετώπιση που είχαμε... Επίσης και ο κύριος Δήμαρχος και η Διοίκηση του Βρεφοκομείου δε γνώριζαν τα νομικά κωλύματα όταν έκαναν την τελευταία ανανέωση;;;; Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες.